Recepty

Každý, kdo má rád dobré jídlo a nebojí se v kuchyni alespoň trochu experimentovat, je tu správně. Sepsala jsem pro vás své nejoblíbenější recepty. A protože inspirace je spousta a dobrého jídla ještě víc, nové recepty tu budou pravidelně přibývat.

Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE

DO E-SHOPU
#Krupicový koláč s ovocem

KRUPICOVO-TVAROHOVÝ KOLÁČ je ideální pro letní období, kdy využijete plody z vaší zahrádky a je jenom na vás, jaké ovoce použijete. Je tak jednoduchý, že jej zvládne i dítě. ...

#Bílková roláda s jahodami

Na začátku každého léta sbíráme na samosběru jahody. Dělám z nich marmeládu, kterou si pak v zimě rádi dáváme k snídani. Ale když už ty čerstvé české jahody máme doma, připravila jsem z nich i leh...

#Slaný melounový salát

Neumím si představit léto bez MELOUNU. Můžu ho jíst tuny, a proto nesmí chybět ani při mém experimentování v kuchyni. Baví mě jeho svěžest a lehkost. Vytvořila jsem z něj rovnou 2 nové recepty - v...

#Grilovaný meloun jako dezert

S pomocí MELOUNU vykouzlíte skvělý dezert. V teplých dnech osvěží a na závěr grilovačky každého překvapí. Zkrátka s tímto dezertem určitě zabodujete, protože ruku na srdce, kdo z vás už grilo...

#Zmrzlinové muffiny

Tento recept patří mezi mé úplně první recepty a na Facebooku ho najdete mezi prvními mými příspěvky. Dodnes si pamatuju, jak vznikl, a jak překvapil kamarádky, kterým jsme ho upekla. Na spodek ko...

#Obrácený hruškový koláč

Originální recept Tarte Tatin pochází z Francie od sester Tatinových, a dělá se z jablek. Skvěle se na něj ale hodí i hrušky, nebo jiné ovoce. Při pečení provoníte celý domov karamelem, hřebíčkem ...

#Losos s teriyaki omáčkou

Ryby připravuji ráda, a lososa jsme doma dlouho neměli. Někde jsem se dočetla, že tato ryba obsahuje látku, která podporuje v našem těle tvorbu serotoninu, hormonu štěstí, který vyvolává příjemný ...

#Langoše

LANGOŠE mi připomínají léto, koupaliště, letní festivaly a koncerty. A teď si je dělám i doma. Vyzkoušejte tento recept, zamilujete se do nich! Suroviny Na přibližně 25 menších lan...

#Povidlové pirohy

POVIDLOVÉ PIROHY od moji babičky Pavlínky jsou "must have". Je to pro mě taky dětská vzpomínka na prázdniny u ní v Piešťanech na Slovensku, kdy jsem ji v kuchyni pomáhala "šúlať šúlance" ze zbývaj...

#Mořský vlk na grilu

GRILOVANÁ RYBA, zelenina a skvělá omáčka vám zabere minimum času na přípravu, ale výsledek stojí zato! A servis je nejlepší na jedné desce, ze které si každý nabere sám. Suroviny N...

#Československý hamburger

V Americe jsem prožila jeden rok, studovala jsem tam 2. ročník střední školy. Nebyl to žádný gastronomický výlet. Už před odletem jsem si ale dala závazek, že nebudu celý rok jíst fast foody, abyc...

#Ananas v těstíčku

Když nevím, jaký dezert připravit, vždy sáhnu po ovoci a nějak ho zpracuju. A přesně takhle vzniknul ANANAS v těstíčku s ananasovo-zázvorovou omáčkou a pěnou z mascarpone. Na tvoření v k...

#Tarhoto (tarhoňa jinak)

TARHOŇA je ve slovenské a maďarské kuchyni hodně známá. Moje babička ji ráda připravuje jako přílohu k dušenému masu a já z ní udělala TARHOTO - něco jako italské risotto, protože se tarhoně ...

#Obyčejný zákusek

Tento dezert si pamatuju z dětství, dělala ho moje máma buď jako dort, nebo jako zákusek na celý plech. Není to žádná gastrověda, ale má své místo mezi mými oblíbenými recepty. Nemá dokonce ani žá...

#Hummus

HUMMUS není "humus"! Ale skvělá a zdravá pochoutka, která je oblíbená nejen v arabských zemích. Cizrnu v kuchyni ráda používám, a tak mezi mými recepty nesmí chybět ani tato cizrnová klasika. Moje...

#Jehněčí hřbet

JEHNĚČÍ HŘBET s hráškovým pyré, hořčicovou majonézou a bramborovými noky je sváteční jídlo. Já jsem ho dělala na Velikonoce, kdy se sejdeme celá rodina za stolem a hodujeme. Je pravdou, že tyto kř...

#Boží milosti (fánky)

Na Velikonoce je zvykem udělat BOŽÍ MILOSTI, nebo-li FÁNKY, jak jim doma říkáme. Toto smažené těsto má dlouhou tradici a o Velikonocích se rozdává koledníkům.  Jednodušší recept už ...

#Kuře s nádivkou nebo Nádivka s kuřetem

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA u nás v rodině chutná všem. Což ale znamená, že nestačí jen naplnit kuře, musí jí být mnohem více, aby se u svátečního stolu dostalo na každého. Těmi opravdovými odborníky...

#Celerový salát

CELEROVÝ SALÁT je výborným zdrojem vitamínů, protože si je celer udrží i během vaření. Je známo, že má tato kořenová zelenina nespočet léčivých účinků, a tak by teď ve vašem jídelníčku u...

#Tradiční žemlovka

Propadne vás někdy chuť na klasickou žemlovku plnou šťavnatých jablíček a tvarohu? Mně se to stalo právě před chvílí a tak jsem hned udělala velký pekáč. Voní po vanilce a má lahodnou chuť - té js...

#Turecký chléb pide

CHLÉB PIDE je skvělou alternativou klasického chleba nebo pečiva. Můžete z něj udělat výborný obložený sendvič, nebo ho přikusovat k salátům a polévkám. Je to tradiční turecká placka chl...

#Zapečené lilky - melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana, čili ZAPEČENÉ LILKY, děláme doma často, zejména v období, kdy sklízíme na naší zahradě rajčata. Zapečené lilky máme rádi jak teplé k obědu, tak i studené na večeři. Když...

#Banketky

V kuchyni mojí babičky Pavlínky, která se mnou udělala kuchařku #UPGRADE, je rozhodně na prvním místě kynuté těsto. Dělá ho často a ráda a když ji překvapí návštěva, nelení a zamísí nové, aby host...

#Máminy lasagne

Tento recept sem dávám pod nátlakem a upozorňuju, že máminy LASAGNE miluju, ale není to žádná vysoká gastronomie. Hromada eidamu, kečupu a vepřového masa...ale mně připomínají domov, dětství a hla...

#Brynzové halušky jinak

Inovovat tradiční BRYNZOVÉ HALUŠKY chce pořádnou dávku odvahy. Mnoho lidí reaguje negativně, ale já si stojím za tím, že udržovat tradice je důležité, ale malá nebo i velká změna neublíží. Pr...

#Tuňáková pomazánka

Na pomazánky je u nás doma přeborník můj táta a tenhle recept je jeho "tradiční". Už roky nám ho dělá na svačinu nebo k snídani. TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA, která vás dostane! A když si ji chcete vychutna...

#Teplý cizrnový salát

Ze své nedávne cesty po Izraeli jsem si přinesla další inspiraci do kuchyně, tento ručně malovaný talíř a koření Za'atar, které je typické pro tuto oblast. Je to směs dobromysli, tymiánu, sat...

#Vepřové koleno na kysaném zelí

V zimě do receptů ráda častěji zařazuju domácí kysané zelí, které máme v soudku. Je nejlepší na nemoci, které teď řádí a kysaná voda ze zelí vás postaví na nohy (nebo posadí na toaletu). V mo...

#Mangový dort

MANGOVÝ DORT pro mě znamená hodně! Napekla jsem ho jenom tak pro moderátory Ranní show Evropy2 a zanesla na recepci rádia (červen 2017). Nevěděla jsem, že se o mě zmíní, ale přiznávám, že jse...

#Vánoční bramborový salát

Je tisíc způsobů jak se dělá BRAMBOROVÝ SALÁT. Každá rodina má ten svůj tradiční a dokonce i stejný recept chutná všude jinak. A to je dobře! Podělím se s vámi o ten náš recept na tradič...

#Medovníčky

Existuje milion ověřených receptů na měkké VÁNOČNÍ MEDOVNÍČKY. Já je peču každý rok, ale nikdy jsem je neměla tak měkké jako moje dětská doktorka, paní Hálová. S tou udržujeme už léta tradici. Vžd...

#Segedínské jehněčí

Tento recept na upgrade SEGEDÍNU mám z mé knihy asi nejraději. Jednotlivé komponenty totiž vytvoří dokonalou chuť, která připomíná originální guláš ze zelí a masa, ale recept i výsledek vypad...

#Kaštany

Jednodušší recept na skvělý korpus neexistuje. Jako základ vám stačí jen 2 suroviny. Ale to bych nebyla já, abych tam jako vždy něco nepřidala. Tak pojďme na pravděpodobně ten nejkratší recept, kt...

#Dýňové špagety

Prožila jsem rok v Americe ve státě Washington a měla to štěstí, že moje hostitelská rodina milovala vaření stejně jako já. Žádné polotovary, vařili jsme si každý den a tak jsem poprvé viděla i šp...

#Záchrana dortu

Zkoušela jsem si zrcadlovou polevu na dortu, ale první pokus nevyšel tak, jak bych si to představovala. Jak ale dort zachránit, aby vypadal k světu? Pomoc jsem našla v mém Mixit tubusu a využ...

#Svatomartinská husa

Tradice mluví jasně, na svatého Martina nesmí chybět PEČENÁ HUSA. Proto pro vás mám jeden z těch nejtradičnějších receptů, který se mi osvědčil. Odlehčila jsem ho čerstvým zelím a místo knedl...

#Red Velvet

RED VELVET je dort s krásnou tradicí. Pochází z USA, z newyorského hotelu Waldorf Astoria. Červený samet označuje barvu korpusu, který může být hned v několika odstínech červené. Tajemství ba...

#Slávky

Na SLÁVKY jsem se v obchodě vždy dívala s odstupem, až jsem se je naučila připravovat. Dokonce jsem se účastnila prvního letošního výlovu slávek v Holandsku a měla tak možnost vidět zkušené r...

#Mixit cheesecake

Ráno před školou nejčastěji snídám müsli s jogurtem. Částečně proto, že si nic jiného nestíhám přichystat, ale taky mi to chutná. U müsli je pro mě důležité, aby nebylo moc sladké. Zároveň mi ale ...

#Nadýchané lívanečky

Není nad to, když se ráno probouzíte a cítíte vůni vanilky. I proto doma ráda překvapuju hotovou snídaní. Akorát to vstávání mě na tom nebaví :) Mám pro vás recept na LÍVANEČKY Z JOGURTU, které js...

#Vepřová panenka se sezónním salátem

Na zahradě nám dozrávají dýně a roste spousta bylinek, které vždy ráda používám a kombinuji do nových jídel. A tak vznikl i tento recept na VEPŘOVÝ STEAK se sezónním salátem. Určitě bude chutnat i...

#Veganský čokoládovo-kokosový dort

Moje kamarádky z dětství jsou veganky a tak vždy, když slaví narozeniny nebo je nějaká speciální příležitost, připravuju pro ně dort. Pokud "veganujete" i vy, nebo máte zkrátka občas rádi změnu, v...

#Vafle

O víkendu si rádi dopřejeme sladké snídaně. Nejčastěji si pečeme croissanty nebo VAFLE. Abyste si na nich mohli pochutnat i vy, sepsala jsem pro vás náš osvědčený recept na křehké a jemné vaflové ...

#Mořský vlk se salátem z ředkviček

Tento letní recept na MOŘSKÉHO VLKA SE SALÁTEM jsem vytvořila pro Makro a můžete ho proto najít v jejich letáku i na webových stránkách. Zkuste si ho buď "v kompletní sestavě", nebo využijte jen n...

#Nejlepší čokoládový dort

Tento dort je plný čokolády a nejde ho zkazit! Používám jej i jako základ pro zákusek, který doplním ovocem, šlehačkou nebo creme fraiche. Neznám lepší ČOKOLÁDOVÝ DORT! Surovin...

#Kachní prsa s višňovou omáčkou a batátovým pyré

Tenhle recept je pro mě speciální. KACHNÍ PRSA S BATÁTOVÝM PYRÉ mě totiž dostaly do soutěže Masterchef Česko a díky tomuto receptu jsem postoupila rovnou do finálové TOP 16. Určitě ho doma vy...

#Vaječný likér

Při pečení mi často zůstanou žloutky nebo bílky. Je škoda je vyhodit a tak vám přináším inspiraci, jak je využít. Ze žloutků si dělám VAJEČNÝ LIKÉR "do zásoby". Potom ho používám do dortových krém...

#Oříškový bezlepkový dort

Jde to i bez mouky! Dnes pro vás mám jednoduchý recept na KŘEHKÝ OŘÍŠKOVÝ BEZLEPKOVÝ DORT. Můžete ho obměňovat použitím různých krémů, vyhrát si se zdobením a cukr nahradit třeba sirupem z agáve. ...

#České buchty

ČESKÉ BUCHTY s tvarohem, povidly, marmeládou nebo mákem jsou klasikou, která nikdy neomrzí. Často mě honí mlsná a přesně vím, že mám chuť právě na tyto buchty! Rovnou vám ale řeknu ...

#Vláčný mrkvový dort

MRKVOVÝ DORT patří k mým nejoblíbenějším dezertům – je lehký a vláčný. Hodí se jako zákusek po nedělním obědě, potěší ke kávě a určitě s ním neurazíte ani na žádné os...

#Luxusní vanilkový cheesecake s ovocem

Vůbec se nedivím, že CHEESECAKE patří mezi neojblíbenější dorty. Vyzkoušejte tenhle vanilkový, který se úplně rozplývá na jazyku. Nejraději ho dělám s lesními plody. Protože krémový sýr v kombinac...

#Pravé slovenské bryndzové halušky

BRYNZOVÉ HALUŠKY jsou jedním z jídel, které mi vždycky připomínají domov, protože celá moje rodina pochází ze Slovenska. Nemusíte s nimi v kuchyni strávit moc času a kombi...

#Domácí medovník

Věděli jste, že MEDOVNÍK je tradiční pochoutka z Gruzie? Postupem času ale i u nás vydobyl své čestné místo a stal se jedním z nejoblíbenějších dezertů. Podělím se s vámi o svůj rec...

#Domácí chleba

Neznám snad lepší večeři než DOMÁCÍ CHLEBA s máslem. Nedělám ho tak často, proto jsem použila droždí a ne čerstvý kvásek, ale i tak nám chutná. Největší boj je o kůrku, která je po upečení nádhern...

#Pomazánka z červené řepy

POMAZÁNKU Z ČERVENÉ ŘEPY miluje celá moje rodina, mamka ji dokonce prohlašuje za vůbec nejoblíbenější snídani :-) Já si ji ráda dávám i jako takovou lehčí večeři. Je skvělá, zdravá a navíc ji máte...

#Opilý švestkový koláč

Kombinace švestek a alkoholu je léty prověřená. Máte ji rádi? A co teprve když se spojí s vynikajícím dezertem? Vyzkoušejte tenhle BEZLEPKOVÝ DORT, který je extrémně jednoduchý na přípra...

#Trhanec

Keiserschmarren, neboli pravý CÍSAŘSKÝ TRHANEC je lahodný dezert, který je u nás v rodině opravdu oblíbený. Jeho kouzlo spočívá v rumových rozinkách a zkaramelizovaném cukru – už si tu k...

#Pravý čokoládový dort se šlehačkou

BEZLEPKOVÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT, který si zamiluje každý. Ráda jsem ho pekla své americké rodině, u které jsem strávila celý jeden rok. A když je příležitost, chuť a čerstvé ovoce, ráda si ho zopakuju....

#Jahodovo-tvarohová bublanina

Kdybyste měli vybrat jeden typicky letní dezert, co by to bylo? Možná byste stejně jako já zvolili JAHODOVO-TVAROHOVOU BUBLANINU. Léto, teplo a ta spousta čerstvého ovoce kolem přímo láká k p...

#Švestkovo-makový koláč

Tento koláč vznikl při jednom z mých experimentů v kuchyni. Od té doby si ale vydobyl čestné místo. Je to kombinace dvou druhů těst, křehkého máslového těsta a nadýchaného těsta plného máku. K tom...

#Dýňový krém s kari

Tuto polévku přezdívám jednoduše DÝŇOVÉ CAPPUCINO. Kokosové mléko v něm udělá velkou parádu! Je to jeden z nejsnadnějších receptů, který zvládnou i úplní začátečníci. Jestli milujete dýn...

#Makronky

MAKRONKY mohou být pěkný oříšek. Těsto vám neodpustí jedinou chybičku a když pak vyndáváte plech plný popraskaných makronek, je vám líto celé té energie. Proto v tomto receptu dodržuji vše krok po...

#Kuře na citronu s cizrnovým salátem

Počasí už je na grilování jako stvořené. Pokud chcete zabodovat, odstartujte grilovací sezónu s tímto lehkým receptem na ŠŤAVNATÉ  KUŘE, který mě napadl při cestě do Indie. Je plný citronové ...

#Bezlaktózový malinový dort

Dnes vám představím další z mých oblíbených nepečených receptů. Bude to skvělý MALINOVÝ DORT, na kterém si mohou pochutnat i ti, kteří jsou alergičtí na laktózu. Díky tomu, že je celý chlazen...

#Pravý americký třešňový pie

Ráda vzpomínám na to, jak jsem na rok odjela do Ameriky, studovala tam na střední škole a bydlela u své hostitelské rodiny. A právě ta moc dobře věděla, jak ráda peču. Proto mě vzali na kurz pečen...