#Rajčatová omáčka na těstoviny

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
fabini omacka3
Vegetariánské Slané

Rajčatová omáčka s těstovinami

#Rajčatová omáčka

4 - 5 40 min 1

Mám pro vás jednoduchý recept na rajčatovou omáčku, která se hodí na těstoviny. Sama jsem si tento recept často dělala na koleji během studií v Anglii. Recept vyžaduje jenom pár ingrediencí v základních italských barvách :). Hotovou rajčatovou omáčku pak lze servírovat na jakýmkoli druh uvařené těstoviny. 

Baví vás moje recepty? Podpořte jejich tvorbu dýškem v symbolické částce 55 Kč a nebo si objednejte praktickou pomůcku do kuchyně z mého e-shopu. Moc vám za podporu děkuji.
2754

Suroviny

Na omáčku

  • 350 - 400 g čerstvých keříkových rajčat
  • 200 g sýru feta
  • 3- 4 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • hrst čerstvých bazalkových lístků
  • čerstvě namletý kampotský pepř
  • sůl

Na těstoviny (výběr je na vás)

  • jakýkoliv druh těstoviny

Na servis

  • 100 g parmazánu
  • pár lístku čerstvé bazalky

Postup

Hned na úvod upozorním, že v tomto receptu nic nevážím a dělám ho odhadem :).

Připravím si uzavíratelný nepřilnavý hrnec (já mám titanovou novinku od Fabini) nebo zapékací misku a alobal, kterým ji pak zakryji.

Do středu hrnce vložím feta sýr a omytá a na čtvrtky nakrájená keříková rajčata. Ty vybírám pro tento recept záměrně, mají více chuti a během pečení nepustí tolik vody. Přidám k nim očištěné 3 - 4 stroužky česneku. Vše okořením čerstvě namletým kampotským pepřem, který má autentickou pepřovou chuť, a jemně osolím. Dbám na to, abych nepřesolila, feta je sama o sobě dost slaná. Mezi rajčata přimíchám hrst čerstvých lístků bazalky. Můžu případě přidat pár lístku šalvěje a rozmarýnu. Vše pokapu 3-4 lžícemi kvalitního olivového oleje. Hrnec přikryji pokličkou, v případě zapékací mísy zakryju hliníkovou fólii (alobalem) a dám péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 30 minut.

Po 25 minutách hrnec odkryji a nechám péct posledních 5 minut. Vyndám hrnec z trouby, a pokud jsem přidala i čerstvý rozmarýn, "vylovím" jej ze směsi. Poté vše rozmixuji tyčovým mixérém nebo pokud chci opravdu hladkou omáčku, přendám směs do Thermomixu a tam nechám rozmixovat. Omáčku ochutnám a podle chuti dosolím nebo připepřím.

Během pečení rajčatové směsi si uvařím těstoviny. Já si je často kupuji a vařím dle návodu. Když je ale čas a prostor na výrobu domácích těstovin, použiji tento recept na DOMÁCÍ TĚSTOVINY.

Využiju stejný titanový hrnec, který položím na varní plochu a rajčatovou omáčku mírně ohřívám. Vložím do ní uvařené těstovin (gnocchi, pappardelle nebo jiný druh těstoviny) a hojně posypu jemně nastrouhaným parmazánem a promíchám silikonovou stěrkou, která nepoškodí titanovou vrstvu hrnce. K strouhání používám Microplane struhadlo, neexistuje lepší a mezi profesionálními kuchaři oblíbenější.

Těstoviny s omáčkou naservíruji na talíře a dozdobím lístky čerstvé bazalky.

Co by se vám mohlo hodit?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu