Akademie

Ráda bych se s vámi podělila o zajímavé informace, které na své "cestě" získávám. Do této rubriky budu postupně přidávat gastrotipy ze zahraničí i z domova, bližší informace o surovinách nebo kuchařských technikách a chybět nebudou ani zajímavosti z gastronomie. O uveřejnění nového článku vás budu informovat přes sociální sítě nebo emailem, proto se nezapomeňte registrovat k jejich odběru (formulář naleznete nad patičkou každé stránky mého webu).

 
Jdu na recepty

jdu na
recepty

Do e-shopu

chci
nakupovat

O Kristíně

více
o Kristíně

Kniha #Upgrade

chci tvoji 
knihu

#všechny články

Moje srdcovka - Londýn

Jedna z nejdůležitějších metropolí světa, která mi byla téměř 3 roky domovem. Zvykla jsem si na proměnlivost počasí, déšť, rychlost města a kosmopolitní složení obyvatelstva. To vše mi vlastně dost chybí a ráda se do Londýna vždy vracím. Zůstal tam kus mého srdce i skvělá parta přátel. Dost sentimentu, připravila jsem pro vás pár tipů, kam se v Londýně vydat za jídlem a aktualizací v ...

Jak využít tonka fazoli?

Ve svých receptech někdy uvádím mezi surovinami "tonka fazoli" a je pravdou, že se poměrně často ptáte, čím tuto, pro vás neznámou, plodinu nahradit. Svou specifickou vůní a chutí tonka fazole připomíná kombinaci mandlí, vanilky, nugátu, karamelu a marcipánu. Dodává dezertu, krému, omáčce, pudinku, čokoládě, zmrzlině, koktejlu nebo vaječnému likéru skvělé aroma, které se těžko popisuj...

Výjimečnost Kampotského pepře

KAMBODŽA Koncem roku 2022 jsem měla možnost vařit a prezentovat jídla inspirovaná českou a slovenskou kuchyní v Singapuru. Když už jsem byla na této straně zeměkoule, připadalo mi škoda neprocestovat Asii. Na tuto cestu jsem si vyhradila celé dva měsíce, a její start začal tedy v Singapuru. Mimo Thajska, Vietnamu a Bali jsem se vypravila i do Kambodže, přesněji do Kampotu. Kampotský ...

Brining (solný nálev)

Technika solného nálevu (BRINE) Upéct šťavnaté a nevysušené celé kuře je někdy oříšek. Existuje kuchařská technika s názvem BRINING, se kterou se docílí správná křehkost a šťavnatost nejenom drůbežího masa a ta spočívá v solení, přesněji ponoření celého kusu masa do solného roztoku. "Brining" je prastará kuchařská technika, která si nese původ ze způsobu konzervace potravin již před ...

Neapol - kam nejen na pizzu

S mámou máme už pár let tradici, že si každoročně na pár dnů někam společně vyrazíme. Snažíme se v plánech zkombinovat její zájmy s tými mými - takže památky a jídlo. Letos jsme se vypravily do Neapole. Sepsala jsem pro vás pár praktických tipů. Snad se vám budou hodit, když plánujete cestu stejným směrem. Neapol (italsky Napoli) je třetím největším městem v Itálii. Díky své poloze na...

Tipy, jak si užít Kodaň

Do Kodaně jsem se přestěhovala začátkem roku 2023 za prací, kterou jsem získala v restauraci Geranium. Řadí se mezi nejlepší restaurace světa, získala 3 michelinské hvězdy a dokonce zastává první příčku v prestižním žebříčku The World 50 Best Restaurant. Sídli na netradičním místě, v 8.patře fotbalového stadionu Parken. Dánsko jsem ještě nestihla procestovat a tak v tomto textu u...

Vše, co vím o Michelinu

Historie Michelinu bratři André a Édouard Bratři André a Édouard Michelinovi z Francie vyráběli od roku 1889 pneumatiky. Ve Francii se tehdy pohybovalo kolem 3000 aut a téměř všechny se soustředily v Paríži. Na cestách mimo města chyběly značky, milníky nebo ukazovatele směru a tak auta z města téměř nevyjížděly a tím šetřily své pneumatiky. Nebyla potřeba jich často měnit a Michelin...

Bez černý - tipy a recepty

Bez černý, lidově bezinka, je snad naše nejstarší léčivá bylina, ze které se využívají všechny její části - kořen, listy, květy i plody. Má celé spektrum léčivých účinků - působí na rýmu, ledviny, pocení a taky nervy. Bezový keř najdete opravdu všude ve svém okolí, roste volně v přírodě a proto není problém si jej nasbírat a doma zpracovat. Květe na přelome měsíců květen a červen, kd...

8 položek celkem
Zpět do obchodu