Yaxell Ostřič japonských nožů

Ostřič na japonské nože Yaxell, který ostří nože na vodní bázi přes brusné kameny.

Je dodáván v krabičce, která zaručuje, že se ostřič při dodání nepoškodí.

Skladem
Značka: Yaxell
1 595 Kč / ks
Kategorie: Můj #UPGRADE e-shop
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.25 kg

Praktický ostřič na nože Yaxell, kterým si dobrousíte své japonské nože doma. Osobně raději využívám brousení v autorizovaném servisu Yaxell a nechávám si tam nabrousit všechny nože jednou za rok nebo dva. Používám je ale v profesionální kuchyni denně několik hodin. Při běžném vaření doma vám ostří nožů z damascénské oceli vydrží rozhodně déle, ale nezůstane ostré navždy. V průběhu používání dochází k vychýlení jemných zubů, které má za následek ztupení nože. Proto je nezbytné zuby narovnávat, tedy nůž pravidelně brousit, aby se obnovilo ostří. Nože se ostří pod konkrétním uhlem ostření a to docílite použitím originální brousky, ostřiče od značky Yaxell. Já osobně ostřič nožů používám na jemné dobrousení odstrosti nože.

Nikdy nepoužívejte ocilku na japonské nože s více vrstvami oceli!

Nepoužívejte na vroubkované nože na pečivo, které by měly být ostřeny jenom profesionálem.

 

 

 

Japonská kvalita a ostrost nože vám poslouží opravdu dlouho, ale nože ostré nezůstanou navždy. Ostření je jejich běžný servis a tento ostřič vám pomůže je doostrit co nejpřesněji a s minimálním rizikem poškození čepele. Doporučuji pak vyhledat profesionála, se kterým máte zkušenost, nebo jste dostali doporučení. Za mě nejlepší servis pro Yaxell nože poskytuje společnost HOBBYCHEF.  

Ostřič nožů je zabalen v krabičce, která jej ochrání od poškození během přepravy k vám.

Více o japonském noži Yaxell Ran Plus:

Materiál - brúsný prostředek:

WA #400

Materiál - kotouče:

duracon

Materiál - plášť ostřiče:

nárazuodolný plast ABS, termoplastické elastomery

Materiál - víčko polykarbonát
 

Více o japonských nožích YAXELL:

Kuchyňské nože Yaxell se vyrábí a dodávají do celého světa od roku 1932. Jsou vyrobeny z damascénské či damaškové oceli a vystihují je nejlépe tato slova - nepřekonatelné ostří, mimořádný  zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži a výjimečná kvalita "made in Japan" se zárukou 20 let. Jejich výroba se opírá o jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Nože Yaxell jsou vyráběny ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování více vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.

Jak pečovat o japonský nůž: 

  • Nůž skladuji nejlépe na magnetické dřevěné dosce nebo ve dřevěném stojanu. V šuflíku mezi ostatními noži a kuchyňskými pomůckami může dojít k poškození čepele.
  • Nůž používám pouze na krájecím dřevěném nebo plastovém prkénku.
  • Nůž není sekáček, a proto ho nepoužívám k sekání potravin, ke krájení masa s kostí nebo mražených potravín.
  • Čistím ho pod tekoucí teplou vodou běžným saponátem a osuším kuchyňskou utěrkou.
  • Nůž si nechávám brousit jedině v YAXELL servisu. Pro případné dobroušení doporučuji použít brousič nožů od Yaxell (najdete ho v nabídce mého e-shopu).
  • Není vhodný do myčky na nádobí. Nikdy bych nůž nedala do myčky na nádobí! Damascénské oceli to neublíží, je tavena za vysokých teplot, ale rukojeť nože by v myčce hodně trpěla. A to nechci.
  • Na ochranu čepele při přenosu nože používám originální magnetickou dřevěnou krytku.
  • Dávám pozor na ostatní, hlavně děti, aby se nepořezali, i když je statisticky dokázano, že tupým nožem se můžete zranit omnoho rychleji a hůř než ostrým nožem? A nože Yaxell jsou opravdu ostré!

Jaké nože používám v kuchyni já? Inspirujte se:

Mým nejpoužívanějším nožem je univerzální tvar Santoku a nově jsem si oblíbila i tvar Kiritsuke. Kvalita japonských nožů a jejich ostrost překvapila i mé kolegy v restauraci Story v Londýně, kde nyní pracuji a oni si je ode mě půjčují. Přiznám se, půjčit svůj nůž z ruky mi nedělá vůbec dobře :))

Yaxell_36601_square

Yaxell Ran Plus SANTOKU

Profesionální japonský kuchařský nůž YAXELL RAN PLUS SANTOKU s délkou čepele 165 mm je nejoblíbenějším a najpoužívanějším univerzálním nožem v domácnosti i v profesionální kuchyni. Zvládne při krájení úplně vše a já sama jej nejraději používám.

YAXELL_ran_plus_Kiritsuke

Yaxell Ran Plus Kiritsuke

Kuchařský japonský nůž Yaxell Ran Plus KIRITSUKE s délkou čepele 200 mm a ostrou špičkou slouží stejně dobře při přípravě zeleniny, tak při krájení plátků masa a ryb. Označení Kiritsuke znamená „rozřezaný“, proto je v Japonsku tak oblíbený při porcování a přípravě sashimi. Ostrá špička se zapíchne do ryby a jednoduše ji rozřízne.


2019_NEW_LOGO_black

Nenechte si ujít moje recepty

Párkrát do měsíce vám pošlu nově přidané recepty na moje stránky. Nebojte, když se vám to nebude líbit, můžete se snadno odhlásit.

 

Ruční tepání loga SANTOKU do japonského nože Yaxell

Výroba japonských nožů Yaxell

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
LogoYaxell  

Společnost Yaxell dodává na trh kuchyňské nože již od roku 1932. Nože Yaxell z damascénské či damaškové oceli mají nepřekonatelné ostří a poskytují mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži. Výjimečnou japonskou kvalitu potvrzuje i záruka 20 let. 

Japonské nože Yaxell snoubí jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Vyráběny jsou ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování až 193 vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.