Yaxell Ostřič japonských nožů

Ostřič na japonské nože Yaxell, který ostří nože na vodní bázi přes brusné kameny.

Je dodáván v krabičce, která zaručuje, že se ostřič při dodání nepoškodí.

Skladem
Značka: Yaxell
1 595 Kč / ks
Kategorie: Můj #UPGRADE e-shop
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.25 kg

Praktický ostřič na nože Yaxell, kterým si dobrousíte své japonské nože doma. Osobně raději využívám broušení v autorizovaném servisu Yaxell a nechávám si tam nabrousit všechny nože jednou za rok nebo dva. Používám je ale v profesionální kuchyni denně několik hodin. Při běžném vaření doma vám ostří nožů z damascénské oceli vydrží rozhodně déle, ale nezůstane ostré navždy. V průběhu používání dochází k vychýlení jemných zubů, což má za následek ztupení nože. Proto je nezbytné zuby narovnávat, tedy pravidelně nůž brousit, aby se obnovilo ostří. Nože se ostří pod konkrétním úhlem ostření a toho docílíte právě použitím originální brousky, ostřiče od značky Yaxell. Já osobně ostřič nožů používám na jemné dobrousení ostrosti nože.

Nepoužívejte na vroubkované nože na pečivo, které by měly být ostřeny jenom profesionálem.

K ostření japonských nožů Yaxell nikdy nepoužívejte ocilku!

 

 

Japonská kvalita a ostrost nože vám poslouží opravdu dlouho, ale nože ostré nezůstanou navždy. Ostření je jejich běžný servis a tento ostřič vám pomůže je doostřit co nejpřesněji a s minimálním rizikem poškození čepele. Doporučuji pak vyhledat profesionála, se kterým máte zkušenost, nebo na kterého jste dostali doporučení. Za mě nejlepší servis pro Yaxell nože poskytuje společnost HOBBYCHEF.  

Ostřič nožů je zabalen v krabičce, která jej ochrání před poškozením během přepravy k vám.

Více o japonském noži Yaxell Ran Plus:

Materiál - brusný prostředek:

WA #400

Materiál - kotouč:

duracon

Materiál - plášť ostřiče:

nárazuodolný plast ABS, termoplastické elastomery

Materiál - víčko polykarbonát

 

Více o japonských nožích YAXELL:

Kuchyňské nože Yaxell se vyrábí a dodávají do celého světa od roku 1932. Jsou vyrobeny z damascénské či damaškové oceli a vystihují je nejlépe tyto benefity - nepřekonatelné ostří, mimořádný  zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži a výjimečná kvalita "made in Japan" se zárukou 20 let. Jejich výroba se opírá o jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Nože Yaxell jsou vyráběny ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování více vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.

Jak pečovat o japonský nůž: 

  • Nůž skladuji nejlépe na magnetické dřevěné desce nebo v dřevěném stojanu. V šuplíku mezi ostatními noži a kuchyňskými pomůckami může dojít k poškození čepele.
  • Nůž používám pouze na krájecím dřevěném nebo plastovém prkénku.
  • Nůž není sekáček, a proto ho nepoužívám k sekání potravin, ke krájení masa s kostí nebo mražených potravin.
  • Čistím ho pod tekoucí teplou vodou běžným saponátem a osuším kuchyňskou utěrkou.
  • Nůž si nechávám brousit jedině v YAXELL servisu. Pro případné dobroušení doporučuji použít brousič nožů od Yaxell. 
  • Nikdy bych nůž nedala do myčky na nádobí! Damascénské oceli to neublíží, je tavena za vysokých teplot, ale rukojeť nože by v myčce hodně trpěla. A to nechci.
  • Na ochranu čepele při přenášení nože používám originální magnetickou dřevěnou krytku.
  • Dávám pozor na ostatní, hlavně děti, aby se nepořezali, i když je statisticky dokázáno, že tupým nožem se můžete zranit mnohem rychleji a hůř než ostrým nožem. A nože Yaxell jsou opravdu ostré!

Jaké nože používám v kuchyni já? Inspirujte se:

Mým nejpoužívanějším nožem je univerzální tvar Santoku a nově jsem si oblíbila i tvar Kiritsuke. Kvalita japonských nožů a jejich ostrost překvapila i mé kolegy v restauraci Story v Londýně, kde nyní pracuji a i oni si je ode mě půjčují. Přiznám se, půjčit svůj nůž z ruky mi nedělá vůbec dobře :))

Yaxell_36601_square

Yaxell Ran Plus SANTOKU

Profesionální japonský kuchařský nůž YAXELL RAN PLUS SANTOKU s délkou čepele 165 mm je nejoblíbenějším a nejpoužívanějším univerzálním nožem v domácnosti i v profesionální kuchyni. Zvládne při krájení úplně vše a já sama ho používám nejraději.

YAXELL_ran_plus_Kiritsuke

Yaxell Ran Plus Kiritsuke

Kuchařský japonský nůž Yaxell Ran Plus KIRITSUKE s délkou čepele 200 mm a s ostrou špičkou poslouží stejně dobře při přípravě zeleniny, jako při krájení plátků masa a ryb. Označení Kiritsuke znamená „rozřezaný“, proto je v Japonsku tak oblíbený při porcování a přípravě sashimi. Ostrá špička se zapíchne do ryby a jednoduše ji rozřízne.


 

2019_NEW_LOGO_black

Ruční tepání loga SANTOKU do japonského nože Yaxell

Výroba japonských nožů Yaxell

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
LogoYaxell  

Společnost Yaxell dodává na trh kuchyňské nože již od roku 1932. Nože Yaxell z damascénské či damaškové oceli mají nepřekonatelné ostří a poskytují mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži. Výjimečnou japonskou kvalitu potvrzuje i záruka 20 let. 

Japonské nože Yaxell snoubí jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Vyráběny jsou ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování až 193 vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.