Yaxell RAN PLUS 69 Santoku nůž (čepel 16,5 cm)

Profesionální japonský kuchařský nůž YAXELL RAN PLUS SANTOKU s délkou čepele 165 mm je nejoblíbenějším a nejpoužívanějším univerzálním nožem v domácnosti i v profesionální kuchyni. Nůž je vyroben ze 69 vrstev damascénské oceli a zvládne při krájení úplně vše. Já sama ho používám nejraději. Kvalitní nůž je skvělá investice a když o něj budete správně pečovat, vydrží vám celý život. 

Nůž je dodáván v dárkové kazetě, která ho zároveň chrání při přepravě, a výrobce na něj poskytuje 20 let záruku.

Na výběr s výbrusem nebo bez výbrusu.

Varianta
Skladem Skladem Zvolte variantu
Značka: Yaxell
4 785 Kč / ks 4 985 Kč / ks od 4 785 Kč / ks
Kategorie: Krájení a strouhání
Záruka: 20 let

Japonské nože Yaxell

Kuchařský nůž Santoku 165 mm

Yaxell Ran Plus - 69 vrstev damascénské oceli

Kuchařský nůž japonské značky YAXELL Ran Plus Santoku s délkou čepele 165 mm v kuchyni sama používám úplně nejraději. Zvládne totiž vše a jeho tvar je univerzální. Japonská kvalita a ostrost nože vám poslouží opravdu dlouho – výrobce poskytuje záruku 20 let! Nůž ze 69 vrstev damascénské oceli rozhodně patří mezi ty nejkvalitnější kuchařské nože s jakými jsem kdy mohla krájet. Jejich kvalitní zpracování a ostrost je nepřekonatelná.

Díky velmi široké čepeli si tento japonský nůž hravě poradí s krájením na nejtenčí plátky, kostky i se sekáním. Označení SANTOKU v japonštině znamená tři ctnosti neboli tři umění. Velmi ostrá a hladká čepel krájí mimořádně dobře maso, ovoce i zeleninu tak, aby se maximálně zamezilo úniku jejich šťávy.

Nůž Santoku Ran Plus je na výběr s výbrusem nebo bez výbrusu a každý má tyto rozměry:

délka čepele: 165 mm
délka rukojeti: 105 mm
celková délka nože: 270 mm
váha nože: 210 g

Na domácí vaření bohatě stačí 2 - 3 kvalitní nože, které vám vydrží celý život!

Yaxell Santoku Ran Plus

YAXELL SANTOKU RAN PLUS

tenký, lehký a velmi ostrý nůž

Čepele nožů Yaxell se zahřívají v peci na velmi vysokou teplotu a potom jsou zakalené ledem. Poté jsou opět tvrzené s použitím vysoké teploty, aby čepel byla pevná, odolná a s dlouhou životností. Současně zajistí, toto speciální tepelné zpracování, odolnost ostří vůči korozi. Trvanlivé dlouhé ostří je výsledkem postupného ostření pod úhlem 10 - 15 stupňů. Plocha čepele každého nože se brousí ručně, což je pracnější a náročnější. Prvotřídní systém provozní kontroly zaručuje nejvyšší kvalitu každé položky opouštějící závod v Japonsku.

Japonské nože nalézají celosvětové uznání a společnost Yaxell patří mezi pět největších výrobců nožů na světě. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné. Takový originální kousek můžete mít doma i vy!

Nůž Santoku Ran Plus je na výběr:

  • s výbrusem
  • bez výbrusu

Yaxell japonské nože

ZÁRUKA 20 LET

Každý YAXELL nůž je dodáván v černé dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí. Dodavatel na nůž poskytuje záruku 20 let!

Yaxell ostří nože

DETAILY

SKUTEČNĚ OSTRÁ ČEPEL

Čepel nože, která je ozdobena ručně tepaným logem "Santoku" v japonštině, se skládá ze 69 vrstev damascénské oceli s enormně odolným jádrem z nerez oceli VG 10 o tvrdosti HRC 60-61.

Japonská ocel VG 10 je považována za "super ocel" s následujícím materiálovým složením: 1% C, 15% Cr, 1% Mo, 0,2% V, 1,5% Co.

Yaxell japonská kvalita

RUKOJEŤ

Rukojeť, s ručně tepaným logem na jejím konci, je vyrobena z černé plátnové micarty, uvnitř je voskově odlévaná rukojeť z nerez oceli. Má skvělý ergonomický tvar, příjemně se drží a ani mokrá neklouže. Micarta je odolný robustní materiál, který vzniká laminováním plátna a pryskyřice. Micarta nevydává žádné pachy a přetrvá léta beze změny hmotnosti či objemu.

Yaxell japonské nože

 

PÁR PRAKTICKÝCH RAD A TIPŮ

  • Nůž udržuji ostrý. Naostřený je bezpečnější než tupý, jelikož se při krájení vyvíjí menší tlak. Nikdy nezkouším ostrost nože přejížděním prsty po ostří. V tom případě garantuji pořezání.
  • K ostření japonských nožů Yaxell se nesmí používat ocilka!
  • Na ostření svých japonských nožů používám jenom originální brusku.
  • Vroubkované nože na pečivo se ostří jenom u profesionála.
  • Na krájení s japonskými noži používám pouze dřevěná nebo plastová prkénka.
  • Nůž není sekáček, a proto ho nepoužívám k sekání potravin, ke krájení masa s kostí nebo mražených potravin.
  • Nikdy bych nepoužila nůž na otevírání plechovek, láhvi nebo jako šroubovák. Mohla bych nenávratně poškodit čepel a na to se záruka nože nevztahuje.
  • Nenechávám na čepeli dlouho zbytky potravin a po použití ho hned omyju. Zejména kyselé potraviny jako citron či zbytky hořčice mohou způsobit nepatrnou ztrátu lesku čepele.
  • Čistím ho pod tekoucí teplou vodou běžným saponátem a osuším kuchyňskou utěrkou.
  • Pokud se na čepeli vyskytnou nějaké skvrny, pokusím se je vyleštit neabrazivní leštěnkou na kov (používá se na nerezový příbor).
  • Nůž skladuji nejlépe na magnetické dřevěné desce nebo v dřevěném stojanu. V zásuvce mezi ostatními noži a kuchyňskými pomůckami může dojít k poškození čepele.
  • Nedávám mýt do myčky na nádobí! Damascénské oceli to neublíží, je tavena za vysokých teplot, ale rukojeť nože by v myčce hodně trpěla, a to nechci.
  • Na ochranu čepele při přenášení nože používám originální magnetickou dřevěnou krytku.
  • Dávám pozor na ostatní, hlavně na děti, aby se nepořezali a nůž nenechávám na okraji pracovní desky nebo stolu.

Yaxell collection

investice na celý život

Není nutné mít v kuchyni celou sadu nožů, stačí mít 2 až 3, ale o to kvalitnější. Tento typ nože, Yaxell Ran Plus, se rozhodně řadí mezi univerzální a měl by patřit do užšího výběru nožů pro domácí i profesionální použití. Kvalitní nůž je dobře vynaloženou investicí a když se o něj dobře pečuje, vydrží vám na celý život.

Podívejte se, jak vypadá výroba japonských nožů Yaxell.

PROHLÉDNĚTE SI DALŠÍ NOŽE Z KOLEKCE YAXELL RAN PLUS 69:

YAXELL Santoku malý
YAXELL kuchařský nůž velký
YAXELL kuchařský nůž Kiritsuke
YAXELL kuchařský nůž Naikiri
YAXELL kuchařský nůž na pečivo
YAXELL kuchařský nůž filetovací
 

Více o Yaxell

Kuchyňské nože Yaxell se vyrábí a dodávají do celého světa od roku 1932. Jsou vyrobeny z damascénské či damaškové oceli a vystihují je nejlépe tyto benefity - nepřekonatelné ostří, mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži a výjimečná kvalita "made in Japan" se zárukou 20 let. Jejich výroba se opírá o jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Nože Yaxell jsou vyráběny ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování více vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost.

Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.

Ruční tepání loga SANTOKU do japonského nože Yaxell

Výroba japonských nožů Yaxell

5
9x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
DH Avatar autora | 28.7.2022
Kristíno, děkuji za tip. Koupila jsem u tebe nůž přítelovi a jiný nepoužívá. Byl to snad nejlepší dárek vůbec, co se známe. Moc se mu líbí.
5
P Avatar autora | 4.6.2022
Dal jsem na tvoje doporučení a nelituji. Opravdu nejlepší nůž jaký jsem měl v ruce.
5
Avatar autora | 19.5.2022
Koupila jsem ho manželovi a musím říct, že takovou radost jsem u něj ještě nezažila. Moc děkuji za doporučení.
5
Avatar autora | 29.11.2021
Nůž je skvělý - moc děkujeme za skvělý tip. Ať se ti daří, Kristínko :)
5
Avatar autora | 24.9.2021
Nečekala jsem takový rozdíl, ale ten nůž je boží!

Společnost Yaxell, založena v roce 1932, je dodnes rodinnou výrobní firmou ve vlastnictví vysoce respektované rodiny Yamada. Nože Yaxell z damascénské či damaškové oceli mají nepřekonatelné ostří a poskytují mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži. Výjimečnou japonskou kvalitu potvrzuje i záruka 20 let. 

Japonské nože Yaxell snoubí jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Vyráběny jsou ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování až 193 vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.