#Pomazánka z červené řepy

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Pomazánka z červené řepy | Kristína Nemčková
Pomazánka Slané

Repa_pomazanka2

#Pomazánka z červené řepy

 

4 - 5 15 min 1

POMAZÁNKU Z ČERVENÉ ŘEPY miluje celá moje rodina, mamka ji dokonce prohlašuje za vůbec nejoblíbenější snídani :-) Já si ji ráda dávám i jako takovou lehčí večeři. Je skvělá, zdravá a navíc ji máte za chvilku hotovou. A rovnou doporučuju udělat pořádné množství!

Jdu na to

Suroviny

Na pomazánku

  • 1 řepa - předvařená, vakuově balená
  • 100 g čerstvého kozího sýra (já použila Président Petits Chevres Doux)
  • 125 g Lučiny (nebo jiného měkkého sýra, třeba Philadelphie)
  • 100 ml balsamico octa
  • 1 lžíce medu
  • Sůl
  • Pepř

Na servis

  • toast nebo chleba
  • kozí sýr
  • mikrobylinky

Postup

V rendlíku nebo na pánvičce nechám vařit balsamico ocet spolu s medem. Omáčku vařením zredukuji až do zhoustnutí, zabere to pár minut. Důležitá je hustější konzistence. Směs nechám zcela vystydnout.

Predvařenou řepu nastrouhám najemno na struhadle a vyždímám z ní přebytečnou šťávu. Přimíchám s čerstvým kozím sýrem a Lučinou. Do směsi přidám vychlazenou redukci z balsamica a medu a téměř hotovou pomazánku dochutím solí a pepřem (doporučuji vyzkoušet kampotský pepř).

Pomazánku nejraději servíruji na opečeném chlebu s plátkem opečeného kozího sýra.

Co by se vám mohlo hodit?

5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
J Avatar autora | 19.1.2023
Dobrý den, výborný nápad, přidat i kozí sýr. Ale zřejmě bych potřebovala radu ohledně redukce z balsamica a medu, když jsem ji nechala vychladnout, úplně ztvrdla a nemohla jsem ji ani dostat z pánve, poradíte prosím, jak ji správně udělat? Mockrát děkuji :)
Zpět do obchodu