#Pomazánka z červené řepy

Pomazánku z červené řepy miluje celá moje rodina, mamka ji dokonce prohlašuje za vůbec nejoblíbenější snídani :-) Já si ji ráda dávám i jako takovou lehčí večeři. Je skvělá, zdravá a navíc ji máte za chvilku hotovou. A rovnou doporučuju udělat pořádné množství!

Pomazánka z červené řepy

Suroviny

  • 1 řepa - předvařená, vakuově balená
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 125 g Lučiny (nebo jiného měkkého sýra, třeba Philadelphie)
  • 100 ml balsamico octa
  • 1 lžíce medu
  • Sůl
  • Pepř

Recept

V rendlíku nebo na pánvičce nechám vařit balsamico ocet spolu s medem. Omáčku vařením zredukuji až do zhoustnutí. Nechám vystydnout.

Řepu nastrouhám najemno, vyždímám z ní šťávu a v misce promíchám s kozím sýrem a Lučinou. Přidám redukci z balsamica a medu a osolím a opepřím dle chutí.

Pomazánku nejraději servíruji na opečeném chlebu s plátky kozího sýra.

Můj tip

Na řepovou pomazánku se skvěle hodí mikrobylinky, kousky čerstvého kozího sýru nebo balsamikový kaviár. Je to opravdu jenom o fantazii!

Dobrou chuť,
vaše Kristína

made_by_kristina_sdilejte

Pochlubte se, jak se vám to povedlo

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

 

Made by You

Nebojte se v kuchyni experimentovat a zkoušet nové věci! Tady najdete ukázku toho, jak se tenhle recept povedl ostatním.