Francouzská mořská sůl Nicolas Vahé (250 g)
Francouzská mořská sůl od Nicolas Vahé dokonale ochutí vámi připravené pokrmy. Hodí se k mořským plodům, rybě, masu, ale i na zeleninu.
Obsah balení: 250 ml
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Mořská sůl z Francie (250 g)
Nicolas Vahé
Francouzská mořská sůl od Nicolase Vahé v bavlněnom pytlíku s označením ozdobí vaší kuchyň nebo jídelní stůl, ale hlavně poskytne lahodnou chuť moře. Dochutíte s ní grilované maso, salát, prostě vše, co potřebujete osolit. Mořská sůl neprochází žádným čistícím procesem a zanechává si svou přirozenou šedou barvu a zlehka vlhké krystaly.
Mořská sůl z Francie má hrubší zrna a hodí se jak do mlýnků, tak i k solení pokrmů během přípravy nebo těsně před jejich konzumací.
Mořskou solí se dochucuje vše, co pochází z moře a tak zvýrazní chuť mořských plodů a ryb.
Obsah balení: 250 g
Složení: mořská sůl z Francie
Rozměr balení: výška 14 cm x šířka 11 cm
Dátum spotřeby: je uveden na balení, po otevření 16 měsíců
Mořská sůl
Kamenná sůl se získává z hloubkových nebo povrchových dolů a je jodizována, čímž prochází průmyslovým zpracováním. Obsahuje minimum minerálů (vápník, draslík, hořčík a železo).
Mořská sůl je produktem přírody a získává se ze speciálně upravených kanálů (nádrží) s mořskou vodou, která se díky slunečnímu záření vypaří a zbyde po ní solný roztok. Sůl následně v mělkých krystalizačních nádržích začne krystalizovat a vznikne hrubozrnná sůl, která se v případě potřeby namele. Sůl si však zachová všechny přírodní prvky. Mořská sůl je tímto procesem přírodní solí a nepodléhá průmyslovému zpracovaní.
Dospělým osobám se doporučuje přijmout denně zhruba 5 g soli, přičemž je nutné počítat i s množstvím soli ve zpracovaných potravinách.
Nicolas Vahé
Výrobky od šéfkuchaře Nicolase Vahé poskytují neobvyklý zážitek, pokud jde o přísady, balení a kombinace chutí. Překvapivé kombinace chutí, ingrediencí v originálním designovém balení.
Nicolas Vahé založil svojí značku potravin v roku 2005 a jeho posláním je vyvíjet lahodné produkty kombinující ty nejkvalitnější suroviny, aby doplnili chutné a zdravé jídlo. Všechny výrobky pod značkou Nicolas Vahé jsou vyvíjeny interně v centrále v Dánsku a každý výrobek je vyroben v Evropě z těch nejlepších dostupných místních surovin.
inspirace na recepty
#chřestový salát
V jednoduchosti je síla a platí to i pro tento TEPLÝ SALÁT ZE ZELENÉHO CHŘESTU s pošírovaným vejcem. Sezóna lokálního chřestu je krátká, a aby si uchoval všechny své superschopnosti, měl by se spotřebovat do 24 až 36 hodin od sklizně na poli, která probíhá pouze ručně. Samotná úprava chřestu nezabere moc času a nejlepší způsob je připravit ho v páře. Zachová si tak většinu svých vitamínu a zůstane mu i jeho původní barva.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nicolas Vahé pracoval jako šéfkuchař ve slavné restauraci Pic Valence a také pod podvedením světově proslulého Daniela Girauda Valence. V roce 2000 ho jeho talent pro podnikání přivedl do Dánska a začal vyrábět kulinářské speciality a moderní kuchyňské pomůcky jako dřevěná prkénka, příbory a kuchyňské doplňky ve svůdných designech. Jeho zkušenosti z kuchyně přenesl i do svých výrobků. Do stylového designu propracoval praktické a každodenní využití v kuchyni.