Yaxell Ostřič - brousek japonských nožů

Ostřič na japonské nože Yaxell, který ostří nože na vodní bázi přes brusné kameny.

Je dodáván v krabičce, která zaručuje, že se ostřič při dodání nepoškodí.

Skladem
Značka: Yaxell
1 585 Kč / ks
Kategorie: Krájení a strouhání
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.25 kg
Balení obsahuje: 1 brousek Yaxell
Rozměr brousku: 17,8 x 5 x 4,5 cm

Japonské nože Yaxell

Yaxell Ostřič - brousek

NA OSTŘENÍ JAPONSKÝCH NOŽŮ

Praktický ostřič - brousek na nože Yaxell, kterým si dobrousíte své japonské nože doma. Nože nezůstanou ostré navždy. Pokud byste nůž zkoumali pod mikroskopem, zjistíte, že jeho ostří se skládá z tisíců malých řezacích zubů. V průběhu používání dochází k vychýlení jemných zubů, které má za následek ztupení nože. Japonské nože Yaxell se ostří pod konkrétním úhlem ostření a toho docílíte právě použitím originální brusky, ostřiče od značky Yaxell. Já osobně ostřič nožů používám na jemné dobrousení ostrosti nože.

Osobně raději využívám broušení v autorizovaném servisu Yaxell a nechávám si tam nabrousit všechny nože jednou za rok nebo dva. Já je ale používám v profesionální kuchyni denně několik hodin. Při běžném vaření doma vám ostří nožů z damascénské oceli vydrží rozhodně déle, ale nezůstane ostré navždy. V průběhu používání dochází k vychýlení jemných zubů, což má za následek ztupení nože. Proto je nezbytné zuby narovnávat, tedy pravidelně nůž brousit, aby se obnovilo ostří.

Nepoužívejte na vroubkované nože na pečivo, které by měly být ostřeny jenom profesionálem.

Ostřiče Yaxell:

Rozměr brousku: 17,8 x 5 x 4,5 cm
Brusný kolečka se zrnitostí: WA #400
Plášť brousky: nárazuodolný plast ABS, termoplastické elastomery
Víko: polykarbonát
Kotouče: duracon

K ostření japonských nožů Yaxell nikdy nepoužívejte ocilku!

Yaxell ostřič - brouska nožů

YAXELL - JAPONSKÁ KVALITA

na mokré i suché brousení

Čepele japonských nožů Yaxell se zahřívají v peci na velmi vysokou teplotu a potom jsou zakalené ledem. Poté jsou opět tvrzené s použitím vysoké teploty, aby čepel byla pevná, odolná a s dlouhou životností. Toto tepelné zpracování zajistí odolnost ostří nože vůči korozi. Trvanlivé dlouhé ostří japonských nožů Yaxell je výsledkem postupného ostření během výroby pod úhlem 10 - 15 stupňů, přičemž čepele každého nože se ve výrobě brousí ručně.

Brousek má průhledné odnímatelné víko z polykarbonátu, které se odejme a do prostoru pod brusné kolečka se nalije voda. Bruska se dá použít na mokré i suché broušení; brousí jednostranné i oboustranné ostří.

Pravidelné broušení udrží každý nůž v perfektním stavu a stejně ostrý, jako když byl nový. U japonských nožů Yaxell pro jejich tvrdší ocel se doporučuje použít jenom brousky stejného výrobce nebo navštívit autorizovaný servis pro jejich doostření.

Ostřič nožů je zabalen v krabičce, která jej ochrání před poškozením během přepravy k vám.

Yaxell brouska nožů

BROUSEK NA OSTŘENÍ NOŽŮ

Japonská kvalita a ostrost nože vám poslouží opravdu dlouho, ale nože nezůstanou ostré navždy. Ostření je jejich běžný servis a tento ostřič vám pomůže je doostřit co nejpřesněji a s minimálním rizikem poškození čepele. Doporučuji pak vyhledat profesionála, se kterým máte zkušenost, nebo na kterého jste dostali doporučení. Za mě nejlepší servis pro Yaxell nože poskytuje společnost HOBBYCHEF.

Yaxell ostřič japonských nožů

RADY NA POUŽITÍ OSTŘIČE YAXELL

  • Průhledné víko sejmete, nalijte vodu do nádobky pod brusnými kameny, zavřete víko.
  • Vezměte nůž, vložte čepel do jedné z drážek pod uhlem 90° a mírným tlakem přitáhněte nůž k sobě přibližně 10krát. Nepoužívejte sílu, respektujte sklon drážky.
  • Opakujte stejný postup s použitím druhé drážky.
  • Po nabroušení nůž ručně umyjte v horké vodě a zcela osušte suchou kuchyňskou utěrkou.
  • Zacházejte opatrně, s respektem k ostří nože a nepořežte se.

Yaxell nože

investice na celý život

Není nutné mít v kuchyni celou sadu nožů, stačí mít 2 až 3, ale o to kvalitnější. Japonské nože Yaxell Ran Plus se 69 vrstvami damascenské oceli, se rozhodně řadí mezi ty nejkvalitnější a jejich kvalitu oceníte při každém krájení. Kvalitní nůž je dobře vynaloženou investicí a když se o něj dobře pečuje, vydrží vám na celý život.

Více o Yaxell

Kuchyňské nože Yaxell se vyrábí a dodávají do celého světa od roku 1932. Jsou vyrobeny z damascénské či damaškové oceli a vystihují je nejlépe tyto benefity - nepřekonatelné ostří, mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži a výjimečná kvalita "made in Japan" se zárukou 20 let. Jejich výroba se opírá o jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Nože Yaxell jsou vyráběny ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování více vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost.

Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.

Ruční tepání loga SANTOKU do japonského nože Yaxell

Výroba japonských nožů Yaxell

5
6x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
V Avatar autora | 28.7.2022
Super
5
Avatar autora | 20.7.2022
Skvělá pomůcka!

Společnost Yaxell, založena v roce 1932, je dodnes rodinnou výrobní firmou ve vlastnictví vysoce respektované rodiny Yamada. Nože Yaxell z damascénské či damaškové oceli mají nepřekonatelné ostří a poskytují mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži. Výjimečnou japonskou kvalitu potvrzuje i záruka 20 let. 

Japonské nože Yaxell snoubí jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Vyráběny jsou ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování až 193 vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.