Panenský olivový olej s bílým lanýžem Nicolas Vahé (250 ml)

Lahodným extra panenským olivovým olejem s bílým lanýžem od šéfkuchaře Nicolase Vahé ochutíte salát, risotto, těstoviny, ale skvěle se hodí i k masu nebo do bramborové kaše. Olej není určen na tepelnou úpravu. Chuť lanýže je specifická a na dochucení stačí pár kapek. Proto vám toho balení vystačí na dlouho.

Obsah balení: 250 ml

Skladem
Značka: Nicolas Vahé
395 Kč / ks
Kategorie: Dobroty a dochucovadla
Hmotnost: 0.25 kg

Nicolas Vahe olivový olej s bílým lanýžem

Extra panenský olivový olej s bílým lanýžem

Nicolas Vahé

Lahodný extra panenský olivový olej od Nicolase Vahé je extrahován z vysoce kvalitních bílých lanýžů. Olej s bílým lanýžem má jemnou delikátní chuť, díky které je ideální do salátů, risotta a těstovin. Doporučuji vyzkoušet s bramborovou kaší nebo na steaku, k rybě nebo drůbeži. Rozhodně tento olej není určen pro vaření při vysokých teplotách.

Do jídla stačí pár kapek lanýžového oleje a tak vám toto balení vydrží opravdu dlouho!

Obsah balení: 250 ml
Složení: extra panenský olivový olej, 3% příchuť bílých lanýžů
Rozměr balení: výška 16,5 cm x průměr 5 cm
Dátum spotřeby: je uveden na balení

Nicolas Vahe olivový olej s bílým lanýžem

lanýžový olej

Je všeobecně známo, že lanýže pro obtížnost jejich sběru, patří mezi ty nejdražší suroviny. Lanýž má specifickou chuť a dokonalé aroma, které se nedá ničemu přirovnat, ani jej nahradit. Používá se jen jako dochucovadlo a platí o něm, méně je více. Kombinuje se se surovinami, které nejsou aromatická a tak se nehodí k aromatickým sýrům nebo ku kořeněnými pokrmům. Lanýže by se neměly vařit nebo ohřívat a strouhají se na speciálním struhadle, na kterém se dá nastavit šířka řezu. S celými lanýži se pracuje v profesionálních provozech (v restauracích) a pro domácnost plně vystačí lanýžový olej. 

Právě v tuku se nejlépe uvolní většina aromatických sloučenin obsažených v lanýži. Ten se necháva v oleji macerovat a olej tak převezme lanýžové aroma i chuť. Pro tento účel má výraznější aroma právě bílý lanýž před černým.

Olivový olej s bílým lanýžem pozvedne hlavně jemná jídla a dodá jim tzv kick (šmrnc). Hodí se skvěle na houbové risotto, nebo polévku, protože zvýrazňuje chuť hub. Dokonale dochutí těstoviny nebo třeba i míchaná vajíčka či omeletu. 

Nicolas Vahe olivový olej s bílým lanýžem

Nicolas Vahé

Výrobky od šéfkuchaře Nicolase Vahé poskytují neobvyklý zážitek, pokud jde o přísady, balení a kombinace chutí. Překvapivé kombinace chutí, ingrediencí v originálním designovém balení.

Nicolas Vahé založil svojí značku potravin v roku 2005 a jeho posláním je vyvíjet lahodné produkty kombinující ty nejkvalitnější suroviny, aby doplnili chutné a zdravé jídlo. Všechny výrobky pod značkou Nicolas Vahé jsou vyvíjeny interně v centrále v Dánsku a každý výrobek je vyroben v Evropě z těch nejlepších dostupných místních surovin.

Chřestový salát

inspirace na recepty

#chřestový salát

V jednoduchosti je síla a platí to i pro tento TEPLÝ SALÁT ZE ZELENÉHO CHŘESTU s pošírovaným vejcem. Sezóna lokálního chřestu je krátká, a aby si uchoval všechny své superschopnosti, měl by se spotřebovat do 24 až 36 hodin od sklizně na poli, která probíhá pouze ručně. Samotná úprava chřestu nezabere moc času a nejlepší způsob je připravit ho v páře. Zachová si tak většinu svých vitamínu a zůstane mu i jeho původní barva.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Nicolas Vahé pracoval jako šéfkuchař ve slavné restauraci Pic Valence a také pod podvedením světově proslulého Daniela Girauda Valence. V roce 2000 ho jeho talent pro podnikání přivedl do Dánska a začal vyrábět kulinářské speciality a moderní kuchyňské pomůcky jako dřevěná prkénka, příbory a kuchyňské doplňky ve svůdných designech. Jeho zkušenosti z kuchyně přenesl i do svých výrobků. Do stylového designu propracoval praktické a každodenní využití v kuchyni.

Zpět do obchodu