Máslo Ghí (280 g)

Ghí je máslo zbavené vody, čili přepuštěné máslo. Díky tomu má máslo Ghí mnohem delší trvanlivost než běžné máslo a je vhodné na různé způsoby vaření, jako je smažení, pečení a příprava polévek a omáček.

Vyrobeno v České republice.

Obsah balení: 280 g

Skladem
Značka: Šufan
235 Kč / ks
Kategorie: Dobroty a dochucovadla
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.35 kg
maslo ghi
Novinka

Šufan přepuštěné máslo Ghí

Přepuštěné máslo GHÍ (280 g)

Šufan

Ghí (bovinní colostrum) je máslo zbavené vody, čili přepuštěné máslo. Díky tomu má máslo Ghí mnohem delší trvanlivost než běžné máslo a je vhodné na různé způsoby vaření, jako je smažení, pečení a příprava polévek a omáček.

Máslo Ghí má vysoký kouřový bod (200-250 °C), tz při jeho zahřívání se nevytváří nebezpečné látky, jako je kouř a proto je vhodné na smažení. Ghí má výraznou a lahodnou máslovou chuť, která zlepšuje chuť na něm připravovaných pokrmů.

Toto přepuštěné máslo Ghí od českého výrobce Šufan se vyrábí z přebytečného kravského mateřského mléka (Colostrum) a to je mnohem mnohem kvalitnější než mléko běžné. Díky tomu má vyšší obsah vitamínu A, E, K a je tedy zdravější než běžné máslo.

Balení 280 g v uzavíratelné sklenici.

Vyrobeno v České republice.

Šufan přepuštěné máslo Ghí

Přírodní složení

Složení:
Tepelně ošetřený bezvodý máselný tuk (min. 99,5 %).

Energetická hodnota ve 100 g: 
3693 kJ / 882 kcal

Nutriční hodnoty ve 100 g:

  • bílkoviny 0 g
  • sacharidy 0 g (z toho cukry 0 g)
  • tuky 99,5 g (z toho nasycené MK 71 g)
  • sůl 0 g

Skladování: 
skladujte v temnu a při teplotě do 25 °C.

Minimální trvanlivost je uvedena na obalu výrobku.

Šufan přepuštěné máslo Ghí

bovinní colostrum

Bovinní = hovězí, Colostrum = mateřské mléko savců, Jde tedy o první mléko, které vylučuje kráva po porodu, a které obsahuje vysoké množství protilátek, imunoglobulinů a dalších látek, které pomáhají posilovat imunitní systém a podporovat růst a vývoj novorozence. Je v něm mnohem více živin než v běžném mléce. 

Oproti tomu běžnému, máslo Ghí má vyšší obsah vitamínu A, E, K. Tyto vitamíny jsou důležité pro zdraví kůže, očí, kostí a pro správnou funkci imunitního systému. Pokud hledáte výrobek, který bude zlepšovat chuť vašich jídel a zároveň bude zdravější než běžné máslo.

Colostrum se často používá jako doplněk stravy nebo v lékařství, protože obsahuje vysoké množství protilátek a imunoglobulinů, které pomáhají posilovat imunitní systém. Colostrum se také používá jako zdroj růstových faktorů, které mohou pomoci při regeneraci tkání a růstu svalů.

Šufan přepuštěné máslo Ghí

TIPY A RADY

  • skladujte v temnu a při teplotě do 25 °C.

Steak a hranolky

inspirace na recepty

#Steak a hranolky

STEAK z masa vyzrálého metodou suchého zrání, tedy dry aged, nepotřebuje žádný komplikovaný recept, naopak! Vyplatí se vsadit na jednoduchost a zachovat tak výbornou chuť masa, kterou získalo suchým zráním, neboli stařením, kdy maso několik týdnů odpočívalo ve speciálních podmínkách a je díky tomu křehčí, měkčí a má intenzivnější chuť. Hranolky doporučuji smažit na másle Ghí, je to rozdíl!

 

RECEPT NA steak

Šufan přepuštěné máslo Ghí

Česká výroba

Šufan

KVALITNÍ SUROVINY

Česká firma Šufan dobře ví, že pro dosažení té najlepší chutě a kvality třeba mandlového másla je pro výrobu nutné použít ty nejlepší mandle. Proto nakupují mandle ze španělské odrůdy, která nabízí jemnější a sladší chuť než nejrozšířenější kalifornské mandle. Pro stejný důvod se rozhodli použít do kaší a granoly britské bezlepkové ovesné vločky, jsou z naklíčených zrn, jemné a výjimečně chutné. Základem výroby výrobků pod jejich značkou je pečlivý výběr, ochutnávání a testování ve výrobě. I proto nenabízejí nejlevnější výrobek, ale po prvním ochutnání zjistíte, že připlatit za kvalitu se oplatí.

ČISTÉ SLOŽENÍ

Výrovky od Šufanu neobsahují žádná aromata, barviva, sojový lecitin, přidané oleje nebo umělá sladidla. Sladí se zpravidla panelou nebo medem a to s citem. Každý jeden výrobek při jeho vývoji konzultují s nutriční terapeutkou, Andrejou Mokrejšovou.

VLASTNÍ PRAŽÍRNA A VÝROBA ČOKOLÁDY

V hlavní roli ve výrobcích od Šufanu jsou ořechy, proto si je český výrobce pečlivě vybírá a sám následně praží. Tím hlídá jejich čerstvost, kvalitu a pražení. Právě pomalé a šetrné pražení za nižších teplot dovoluje vyladit chuť ořechů a předejít vzniku škodlivých látek jakými jsou například rakovinotvorné akrylamidy.

Firma Šufan si vyrábí i svou vlastní čokoládu. Kakaové boby si nejdřív praží, pak tráví čtyři dny v melanžéru, kde se melou. Výsledkem je jemná a příjemně sladká čokoláda.

Šufan

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Šufan je lokální, tedy česká firma, která v Olomouci od roku 2014 vyrábí poctivá ořechová másla, ale také vlastní čokoládu, granolu a další dobroty. Prostě vše, co přispívá ke kvalitní, zdravé a vyvážené snídani. V Šufanu si zakládají především na kvalitě vybraných surovin a jednoduchém složení bez přidaných aromat, barviv a umělých sladidel. K tomu všemu nezapomínají ani na udržitelnost a oříšky se snaží dovážet převážně z evropských lokalit.

Za vznikem značky Šufan stojí traja kamarádi Marek, Matěj a Lukáš, kteří věří v kvalitní produkty. Mimo ořechová másla, balení ořechů, granoly, jsou v jejich sortimentu kokosová hnízda i jejich vlastní čokoláda.