Hřebíček celý (50 g)

Hřebíček je silně aromatické koření s velmi výraznou kořeněnou chutí, připomínající Vánoce. Používá se do teplých nápojů, sladkých i slaných pokrmů, ale i k léčitelství. Zmířňuje trávící potíže nebo zánět zubů.

Obsah balení: 50 g v uzavíratelném sáčku

Skladem
Značka: Salvia Paradise
95 Kč / ks
Kategorie: Dobroty a dochucovadla
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.05 kg
salvia hrebicek2
Novinka

Hřebíček celý

Hřebíček celý (50 g)

Syzygium aromaticum (latisky)

Hřebíček je silně aromatické koření s velmi výraznou kořeněnou chutí. Přidává se do slaných i sladkých pokrmů, kompotů či nápojů (svařené víno), ale využívá se na provenění a taky v léčitelství. Pro uvolnění maximálního aroma doporučuji hřebíček nejprve rozdrtit v hmoždíři.

Hřebíček se používá k dochucení: 

  • dušeného masa
  • zvěřiny
  • omáček
  • perníčků
  • koláčů
  • vánočního pečiva
  • svařeného vína
  • pečeného čaje
  • punče

Hřebíček celý

 

Vůně hřebíčku připomínají Vánoce. To proto, že se přidává do svařáku a vánočního cukroví a vždy v kombinaci se skořicí, která jeho výraznou chuť zmírňuje.

Jako při každém koření, platí, že lepší aroma poskytne celé koření více než předem drcené nebo namleté, to má i menší trvanlivost. Celý hřebíček si tak těsně pře upotřebením namelte nebo rozdrťte v hmoždíři a docílíte výraznější chuti i aroma. 

Hojně se využívá zejména v indické nebo čínské kuchyni, je součástí tradičního kari a v Indonésii se používá i do cigaret. 

  • Složení: 100% hřebíček (Syzygium aromaticum)
  • Obsah balení: 50 g v uzavíratelném sáčku
  • Skladování: uzavřené na suchém a tmavém místě
  • Datum spotřeby: minimální trvanlivost je uvedena na obalu

Hřebíček celý

Hřebíčkovec kořenný je stálezelený tropický strom dorůstající do výšky až 20 m. Pěstuje se zejména na ostrovech Indonésie, nebo na Madagaskaru a na Zanzibaru. Strom dosahuje plodnost až po 20 letech života a poté je schopen rodit dalších 50 let.

Strom má hustou korunu plnou listí a červených květů, které se 2x ročně sklízí právě před rozkvetením, sbírají se tedy ještě zelená květný poupata. Ty se pak suší na slunci a po vysušení se využívají jako koření, nebo v kosmetice a v léčitelství.

Kvalitní hřebíček se pozná podle světle hnědé hlavičky a tmavě hnědého těla a po vhození do vody se mírně potápí nebo plave ve svislé poloze. Vyschlý a vyčichlý hřebíček plave vodorovně na hladině.

Hřebíček celý

Hřebíček prospěšný zdraví

Hřebíček přispívá k udržení normálního trávení a chuti k jídlu. Můžete jej použít, když vás trápí zažívací potíže - dokáže snížit nevolnost. Hřebíček je navíc plný vlákniny, která podporuje zdravé trávení a pomáhá předcházet zácpě.

Je doporučován pro podporu přirozeného zdraví kardiovaskulárního a dýchacího systému. Využívá se v léčitelství pro své desinfekční a místně znecitlivující účinky, nebo jako kloktadlo. Z zubním lékařství bývá využíván pro tlumení citlivosti a bolestivosti zubního nervu a bolesti při zánětu zubů. V inhalační formě desinfikuje dýchací cesty a léčí průduškové záněty. Podle ájurvédy ovlivňuje povzbudivě činnost srdečního svalu.

 

AdHoc mlynky a hmoždíře

POMŮCKY, KTERÉ SE HODÍ

Na nadrcení celého hřebíčku se vám bude hodit  hmoždíř nebo ruční mlýnek na koření.

Na mém e-shopu najdete tyto výrobky od německého výrobce AdHoc. Výběr je opravdu široký a určitě si najdete ten, který vám bude vyhovovat a dělat radost každý den v kuchyni.

Všechny výrobky značky AdHoc jsou vyrobeny z moderních, kvalitních materiálů, které jsou snadné na ošetřování a hlavně zdravotně nezávadné. AdHoc je držitelem mnoha ocenění za design v Německu i v Evropě.

 

chci kvalitní hmoždíř nebo mlýnek

Perníčky

Inspirace na recept

#Perníčky

Existuje milion ověřených receptů na měkké VÁNOČNÍ MEDOVNÍČKY. Zkuste tento recept, který mám od své doktorky a dozdobte si je marcipánem. Ten zaručí, že do druhého dne je máte měkké. Šťastné a veselé Vánoce!

 

Jdu na recept

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu