Kardamom zelený celý (50 g)

Kardamom zelený celý se přidává do slané kuchyně  (marinády na maso), tak do sladké kuchyně. Zejména v posledních letech se využívá na dochucení ovocných dezertů, vánočního cukroví, croassantů, kompotů. Proto se mu přezdívá "vanilka Indie". Má pozitivní vliv na zdraví a podporuje přirozenou obranyschopnost organismu.

Obsah balení: 50 g v uzavíratelném sáčku

Skladem
Značka: Salvia Paradise
195 Kč / ks
Kategorie: Dobroty a dochucovadla
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.05 kg

Kardamom celý

Kardamom zelený celý (50 g)

Elettaria cardamomum (latisky)

Kardamon je plod byliny kardamovníku obecného (zelená zrna), který se pěstuje tropických deštných pralesech v Indii, v Guatemale, Tanzanii a na Srí Lance.

Je to exotické koření s originální chutí a vůní. Má výrazné aroma a příjemnou, mírně citronovou až mátovou chuť s květinovým dozvukem. Hodí se jak do slané (do marinád na maso), tak do sladké kuchyně a zejména v posledních letech se využívá na dochucení ovocných dezertů, vánočního cukroví, croassantů, kompotů. Proto se mu přezdívá "vanilka Indie".

Kardamom v celých tobolkách má intenzivnější chuť i aroma v porovnání s tím mletým a těsně před použitím je ideální jeho namletí v ručním mlýnku na koření nebo rozdrcení v hmoždíři.

Kardamom celý

Kardamom obecně zvýrazňuje chutě všech jídel, do kterých je přidán. Tradičně se přidává do černého čaje a kávy, dále do masitých či zeleninových pokrmů. Přidává se i do sladkého pečiva a cukroví, jako jsou sušenky, perníky nebo domácí čokolády.

Zelenou tobolku lze otevřít, a dostat tak ven tmavá, silně aromatická semena, která lze snadno rozdrtit v hmoždíři a získat ještě více aroma a chuti.

  • Složení: 100% kardamom zelený (Elettaria cardamomum)
  • Obsah balení: 50 g v uzavíratelném sáčku
  • Skladování: uzavřené na suchém a tmavém místě
  • Datum spotřeby: minimální trvanlivost je uvedena na obalu

Kardamom celý

Kardamom je obvyklé dochuvadlo indické a arabské kuchyně (kari, masala, rýžové nebo zeleninové pokrmy), a často se s ním potkávám i tady na Severu v Kodani, kde se objevuje v pečive, chlebu nebo croassatech. Dodává pokrmům zajímavou chuť s nádechem citrusů a využití najde v receptech na:

  • ochucené croassanty (v dánské Kodani tolik známé)
  • vánoční cukroví
  • garam masala koření
  • dochucení marinád na maso
  • do vývaru
  • kardamomovou rýži
  • sušenky
  • grilované a pečené ovoce
  • indickou kuchyni
  • na dochucení čaje nebo kávy
  • na dochucení marmelády nebo džemu
  • kompotů nebo ovocných salátů

Kardamom celý

Kardamom prospěšný zdraví

Kardamom podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, tedy imunitní systém. V tradiční medicíně se využívá ke zlepšení zažívacích potíží, péči o dásně či kardiovaskulární systém. Působí proti mnoha druhům bakterií i zánětům. 

Je vhodný i k ochucení čaje, který podporí trávení a stimuluje organismus. Přispívá k normálnímu fungovaní močových cest a ledvin. Má vliv na trávicí trakt, nervový systém, respirační a kardiovaskulární cesty. Kardamom podporuje přirozenou obranyschopnost organismu – imunitní systém.

AdHoc mlynky a hmoždíře

POMŮCKY, KTERÉ SE HODÍ

Na pomletí nebo nadrcení celých tobolek kardamomu budete potřebovat hmoždíř nebo ruční mlýnek na koření.

Na mém e-shopu najdete tyto výrobky od německého výrobce AdHoc. Výběr je opravdu široký a určitě si najdete ten, který vám bude vyhovovat a dělat radost každý den v kuchyni.

Všechny výrobky značky AdHoc jsou vyrobeny z moderních, kvalitních materiálů, které jsou snadné na ošetřování a hlavně zdravotně nezávadné. AdHoc je držitelem mnoha ocenění za design v Německu i v Evropě.

 

chci kvalitní hmoždíř nebo mlýnek

Buchta babka

Inspirace na recept

#Babka

BABKA je pletený kynutý židovský koláč, který se chuťově nejvíc podobá vosím hnízdům od mé babičky, která najdete v naší kuchařce #UPGRADE. I proto se mi líbí název této buchty, přesně takhle totiž oslovuji ve slovenštině své babičky.  

Jdu na recept

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu