#Pudinková buchta

Chtěla bych se s vámi podělit o recept na snadnou PUDINKOVOU BUCHTU, kterou si pamatuji z dětství. Recept si sem ukládám trochu i pro sebe a jednou se k němu moc ráda vrátím a překopala ho. Ale myslím, že vám bude chutnat i v této "originál" variantě.

pudink_web

Suroviny

Na korpus

  • 4 vejce
  • 130 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 70 ml oleje
  • 70 ml mléka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 balení kypřícího prášku
  • kůra z 1 citronu

Na pudinkovou náplň

  • 2 vanilkové pudinky
  • 850 ml mléka

Na dochucení

  • 400-500 g zakysané smetany
  • mletá skořice nebo kakao

Recept

Do dvou samostatných misek si oddělím žloutky od bílků. Do žloutků přidám moučkový a vanilkový cukr, olej a mléko a vyšlehám metličkou nebo ručním mixérem. Přidám nastrouhanou citronovou kůru a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vše promíchám.

V druhé misce vyšlehám bílky do tuhého sněhu, který jemně zapracuji do těsta.

Uvařím vanilkový pudink. Na 2 balení použiji necelý litr mléka (je to méně mléka než se uvádí na balení, protože chci dosáhnout hustější konzistence) a nezapomenu osladit. 

Větší plech (cca 40 x 30 cm) vyložím pečicím papírem a naleji na něj těsto. Na těsto navrstvím ještě teplý pudink. Nevadí mi, když zůstanou místa, která pudink nepokryje. Dám péct do předem vyhřáté trouby na 180°C na přibližně 25-30 minut. Zda je koláč upečen zkontroluji pomocí špejlí. Do středu korpusu píchnu špejlí a když těsto není řídké a nelepí se, mám hotovo.

Plech dám na chladné místo, aby se zcela vychladil, a pak na něj navrstvím zakysanou smetanu bez dalšího ochucení. Snažím se ji rozetřít po celé ploše buchty. Pomocí sítka pak vršek posypu mletou skořicí nebo holandským kakaem a nechám nejlépe do druhého dne v lednici ztuhnout.

Druhý den nakrájím na čtverce, zakousnu se a vzpomínám na dobu, kdy mi bylo 5 nebo 6 let a buchtu mi upekla máma.

Můj tip

Nemám žádny tip na #UPGRADE, protože jak popisuji v úvodu, je to moje vzpomínka. Zapište si i vy svůj oblíbený koláč z dětství, třeba do RECEPTÁŘE, který najdete na mém e-shopu.

Dobrou chuť,
vaše Kristína

 

Kika_sdileni19

Pochlubte se, jak se vám povedl můj recept

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE

DO E-SHOPU

Rodinná kuchařka #UPGRADE

Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů, o které se v knize postarala moje babička a jejich inovací, čili mých verzí. Obsahuje tedy celkem 91 receptů a dorazí k vám v dárkovém balení (v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce) s dopravou zdarmaJenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a nebo si ji zakoupit v cenově zvýhodněném setu se zástěrou nebo receptářem. A když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Prodejem kuchařky si vydělávám na studium kuchařské školy Le Cordon Bleu v Londýně. Moc vám děkuji za podporu!

3_RECEPTY_baner