Fabini Rendlík z vícevrstvého nerezu s poklicí Lucca (více rozměrů)
Rendlík z vícevrstvé nerezové oceli se skleněnou poklicí z kolekce Lucca od české značky Fabini ocení profesionální, ale i amatérský kuchař a neměl by chybět v žádné kuchyňské výbavě. Rendlík je vyroben z jednoho kusu vícevrstvé kartáčované nerezové oceli, která zaručuje rovnoměrný rozvod tepla až po okraje a je vybaven s dostatečně dlouhou izolovanou ergonomickou rukojetí, která zaručí komfortní manipulaci během vaření bez popálení
Je vhodný na všechny typy vařičů včetně pečení v troubě. Na výběr více rozměrů (průměrů).
Jedná se o opravdu kvalitní zboží, které bych nerada nechala "cestovat" v balíku sem a tam a tak při tomto výrobku není umožněna forma dobírky.
Kategorie: | Pomůcky do kuchyně |
---|---|
Záruka: | 25 let |
Rendlík z vícevrstvé nerezové oceli
FABINI
Rendlík z kolekce Lucca od českého značky FABINI je vyroben z jednoho kusu vícevrstvé kartáčované nerezové oceli silné 2,5 mm. To zajistí rychlý a rovnoměrný rozvod tepla až po okraje rendlíku a tím se při vaření dokonale rozvinou všechny chutě připravovaného pokrmu a taky se ušetří energie na nahřání nádobí.
Dlouhá nerezová rukojeť má ergonomicky tvar a komfortně se s ní díky výčnělkům ze spodní strany manipuluje během vaření. Je skvěle izolovaná a tak při běžném vaření nepálí. Povrch rendlíku je kartáčovaný, tj matný, odolný proti poškrábání. Z vnitřní strany nechybí objemová měrka, kterou oceníte zejména při cukrařině. Okraje rendlíku jsou prohnuty tak, aby se z něho pohodlně přelévalo. Kolekce Lucca od Fabini se vyznačuje nadčasovým a přitom jednoduchým designem.
Nádobí Fabini je vhodné pro všechny typy vařiče včetně indukce, do trouby i do myčky. Přestože je nádobí opravdu masivní a těžší než běžně dostupné nerezové nádobí, snadno se uskladňuje. Jednotlivé kusy jsou stohovatelné nebo je lze pověsit na rukojeť. Kvalitu výrobků Fabini ocení každý kuchař, který hledá to nejlepší nádobí s dlouhou životností a tento výrobek z nerezu mu vydrží celý život i další generace. O tom svědčí výrobcem poskytováná záruka 25 let.
Rendlík se skleněnou poklicí
Nerezový rendlík je vhodný pro přípravu polévky, omáčky, tedy pokrmů, které se připravují vařením, dušením nebo redukováním. Rendlík se dá použít i pro zapečení v troubě.
Během vaření se z rendlíku neuvolňují žádné škodlivé látky. Pro výrobu použitý materiál je certifikován jako netoxický. Nerezová ocel je maximálně hygienická, neabsorbuje chutě a pachy pokrmů a snadno se čistí.
POVINNÁ VÝBAVA KUCHYNĚ
rendlík s poklicí
Na výběr z rozměrů rendlíků:
- Ø 14 cm, objem 0,5 l, výška 6,5 cm, šířka s rukojetí 32 cm, hmotnost 0,688 kg
- Ø 18 cm, objem 2,5 l, výška 11 cm, šířka s rukojetí 36 cm, hmotnost 1,025 kg
Složení materiálu:
- vysoce kvalitní nerezová ocel 18/10 jako opláštění (dlouhá životnost),
- hliník jako vnitřní vrstva (jádro), pro rychlý rozvod a stálou teplotu.
Nerezové nádobí Fabini je důkladně baleno každé v samostatně v kartónové krabici s výřezy, aby nedošlo k jeho posunu a tím k poškození během manipulace nebo přepravy k vám.
Skleněná poklice součástí rendlíku
Součástí rendlíku je univerzální skleněná poklice, použitelná na nádobí od Fabini se stejným průměrem. Jídlo se díky poklici uvaří rychleji a to ušetří čas a energii.
Skleněná poklice:
- Ø 14 cm, výška 44 mm, hmotnost 280 g
- Ø 18 cm, výška 47 mm, hmotnost 450 g
Poklice je vyrobena ze 4 mm silného žáruvzorného temperovaného skla, které zvládne vysoké teploty. Má nýtovaný úchop, který se časem neuvolňuje jako šroubované. Lemování, obvod poklice, je z 2 mm silné nerezové oceli třídy 304 s tou nejvyšší odolností. Na poklici nechybí ani malý nerezový otvor pro odvod páry během vaření.
PŘEDEHŘÁTÍ NEREZOVÉHO NÁDOBÍ JE KLÍČOVÉ
Správné předehřátí je při nerezovém nádobí opravdu nejdůležitější. Díky správnému nahřátí se doba opékání skrátí a sníží se riziko připálení suroviny a docílí se rozvinutí perfektní chuti a skvělé vůně.
Rendlík by se měl ideálně rozpálit na teplotu 140 - 165 °C a až tehdy začít restovat potraviny otřené od vlhkosti (vody).
Když si nejste jistí, věnujte pár vteřin vodnímu "mercury ball" testu. Do nahřátého rendlíku nalijte opatrně lžíci vody a když se:
- voda rozpadne do více menších kapek znamená to, že rendlík je příliš horký,
- voda ihned odpaří, nádobí je nedostatočně zahřáté,
- projeví se Leideinfrostův efekt, což znamená, že se voda propojí do jedné větší kompaktní kapky a v tomto případě je nádobí správně nahřáté.
Jak dosáhnout u nerezu nepřilnavosti?
Nádobí stačí vypálit
Díky použité vysoce kvalitní oceli a optimálnímu rozvodu tepla i nádobí bez speciální povrchové úpravy během pár minut proměníte vypálením na nepřilnavé. Navíc nehrozí nenávratné poničení a nepřilnavost kdykoliv obnovíte. Proto není důvod na obavy z nerezové pánve. Je skvělá na přípravu steaku a stačí dodržet pár rad, které vám zaručí delší životnost a taky vás odmění na výsledném jídle.
- Před použití doporučuji nerezové nádobí vypálit. Stačí ho očistit, nalít do něj 3 lžíce rostlinného oleje, nejlépe řepkového, který má vyšší bod zakouření. Olej po nádobí vymažte po celé ploše včetně bočních stěn a nechte zahřívat na sporáku na středním stupni, nebo v troubě na 180 °C. Když se začne z nádobí kouřit, stáhnete ho ze sporáku (nebo vyndejte z trouby) a nechte pánev/hrnec vychladnout. Pak ho zbavte přebytečného tuku a můžete se pustit do vaření. Vypálením nádobí docílíte, že se vyplní všechny póry nebo škrábance, které jsou důvodem připalování a plocha nádobí se stane nepřilnavou. Tento proces u nerezového nádobí opakujujte vždy před jejich použitím, zejména před přípravou masa (steaků).
- Vždy si nechte na pánvi nejdřív předehřát tuk a až pak vkládejte jednotlivé ingredience. Nikdy nevypalujte nerezové nádobí nasucho.
- Steak (maso) se ze strany pečení sám od pánve uvolní až v momentě, když je udělaný. Je tedy normální, že se na začátku pečení k pečící ploše přilepí. Nikdy jej na sílu neoddělujte od dna nádobí, ani neotáčejte. Sám se od nádobí uvolní, což není kouzlo, ale chemická reakce.
- Při používání nerezového nádobí využívejte 2/3 úrovně teploty vašeho sporáku. Díky nerezovému plášti z jednoho kusu se rovnoměrně rozloží teplo nejenom na dně ale i po stranách a to vaření/pečení urychlí a ušetří energii. Nádobí zbytečně nevystavujte vysokým teplotám.
Teplo
K dokonalému rozpálení nerezového nádobí stačí střední stupeň vařiče. Teplota se přidává postupně, až na tu ideální a nedoporučuje se používat maximální výkon. Díky skvělému vedení tepla vícevrstvého nerezu by pak vnitřní teplota nádobí byla obrovská a hrozí zkrácení životnosti.
Tuk
Nerezové nádobí se nikdy nezahřívá prázdné. Olej nebo jiný tuk se bez obav může přidat i do studeného nádobí. Proto se v nádobí předehřívá tuk a až pak se vloží surovina na opečení.
Trpělivost
Pokud s nádobím z vícevrstvé nerezové oceli teprve začínáte, buďte trpěliví a věnujte čas postupnému zkoušení. Žádná rada není zcela univerzální, protože každá plotýnka se chová trochu jinak. Jedině vy můžete přijít na to, která je "ta vaše" správná teplota nebo kolik času trvá nahřátí. Zejména maso se při položení na rozpálenou pánev přilepí. Nikdy se ho nesnažte odtrhnout a otáčet! V ten správný okamih se oddělí samo a vy jej můžete otočit. Je to i pomůcka, kdy je správně maso zataženo.
Poznejte výrobky od české značky FABINI!
RADY A TIPY
- Před prvním vařením nerezové nádobí umyjte, opláchněte a osušte.
- Nádobí myjte, až když je dostatečně chladné, ale zároveň na něm nečistoty nenechávejte zbytečně zaschnout.
- Nerezové nádobí je ze začátku náchylnější na vznik různých skvrn, ty ale nemají žádný vliv na funkci a typicky se objevují a mizí při vaření samovolně.
- Na odstránění běžných skvrn na nerezovém nádobí doporučuji použít bílý ocet nebo citron. Je-li znečištění silnější (například připálení), doporučuji v znečištěném nádobí povařit trochu vody s jedlou sodou. Vznik skvrn omezíte nejlépe tím, že budete nádobí sušit (lněnou utěrkou) ihned po umytí.
- Některé typy nádobí Fabini se vyrábí s nepatrně prohnutým dnem směrem dovnitř, aby se eliminovalo vyboulení na druhou stranu, které by bylo nevratné. Tento postup nemá jakýkoliv vliv na funkci nádobí a nemusíte se obávat, působením tepla se takto zpracované dno průběžně vyrovná.
- Nádobí Fabini je vhodné na všechny zdroje tepla včetně indukce a trouby.
- Lze mýt v myčce na nádobí
inspirace na recepty
#steak
STEAK z masa vyzrálého metodou suchého zrání, tedy dry aged, nepotřebuje žádný komplikovaný recept, naopak! Vyplatí se vsadit na jednoduchost a zachovat tak výbornou chuť masa, kterou získalo suchým zráním, neboli stařením, kdy maso několik týdnů odpočívalo ve speciálních podmínkách a je díky tomu křehčí, měkčí a má intenzivnější chuť.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Fabini nádobí
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pro vaření si vybírám kvalitní suroviny, ale i kvalitní pomůcky. Nerezové nádobí Fabini testuji už 2 roky a proto můžu s čistým svědomím prohlásit, že patří mezi to nejkvalitnější, s jakým jsem měla možnost vařit. Je těžší než jsem byla zvyklá z domova a to díky více vrstvám nerezu, ze kterých se skládá. Nemá žádná další napojení na ploše, která vede teplo. Vše je skryto pod pláštěm těla vyrobeného z jednoho kusu. To přispívá k rychlému a rovnoměrnému rozvodu tepla po celé ploše nádobí včetně okrajů. Překvapil mě úchop rukojeti kopírující prsty a taky její izolovanost, takže při běžném vaření nepálí. Nádobí i po dvou letech používání vypadá přesně jako v den, kdy jsem ho prvně rozbalila z kartonové krabice. Na každém produktu je podepsán jeho zakladatel, stejně starý kluk jako jsem já. Dal si za cíl přinést na trh to nejkvalitnější české nádobí. Podařilo se ti to, Honzo Fabini!