#Dýňový krém s kari

Tuto polévku přezdívám jednoduše dýňové cappuccino. Kokosové mléko v něm udělá velkou parádu! Je to jeden z nejsnadnějších receptů, který zvládnou i úplní začátečníci. Jestli milujete dýně nebo kari, rozhodně ho vyzkoušejte taky. Budete se olizovat.

Dýňová polévka - Made by Kristína

Suroviny

Na 4 porce

  • 1 dýně
  • 1 cibule
  • čerstvý zázvor
  • kari koření
  • sušený zázvor
  • 400-500 ml kokosového mléka
  • kuřecí nebo zeleninový vývar
  • třtinový cukr
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej
  • čerstvý koriandr nebo petrželová nať

Recept

Dýni si očistím od semínek a kůry a nakrájím na menší kousky. Nadrobno nasekám cibuli a kousek zázvoru. V hrnci si rozpálím olej, osmažím cibuli, přidám zázvor, kousky dýně a zasypu lžící cukru. Nechám zkaramelizovat. Následně zapráším lžící kari koření, osolím, opepřím a dochutím sušeným zázvorem. Přiliju vývar, aby byla zelenina ponořená a nechám ji vařit doměkka. V případě potřeby vývar dolévám.

Polévku pak rozmixuju tyčovým mixérem a propasíruju přes sítko.

Pak ji ještě chvíli povařím s polovinou kokosového mléka (200 ml) a dochutím, když je zapotřebí.
Zbytek mléka si převařím v rendlíku a pomocí tyčového mixéru vytvořím pěnu, kterou pak ozdobím polévku při servírování. Díky tomu se z ní stane to slibované capuccino. Dozdobím čerstvým koriandrem nebo petrželovou natí.

Můj tip

Vývar je základ každé polévky a vlastně skoro všech receptů - proto ho dělám vždy do zásoby. Zamrazím ho po menších částech a pak stačí jen vytáhnout a základ jídla je hotový. 

Dobrou chuť,
vaše Kristína

Kristína Nemčková

Pochlubte se, jak se vám to povedlo

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

 

Made by You

Nebojte se v kuchyni experimentovat a zkoušet nové věci! Tady najdete ukázku toho, jak se tenhle recept povedl ostatním.