Yaxell SUPER GOU Ypsilon 193 kuchařský nůž (čepel 12 cm)

Výjimečně krásný a dokonale zpracovaný japonský univerzální kuchařský nůž YAXELL SUPER GOU YPSILON s délkou čepele 120 mm poskytuje ten nejvyšší výkon a potěšení při jeho používání, který od nože lze očekávat. Japonský nůž je vyroben ze 193 vrstev damascénské oceli a jeho ostrost je nepřekonatelná.

Je dodáván v dárkové kazetě, která ho zároveň chrání při přepravě, a výrobce na něj poskytuje 20 let záruku.

Délka čepele: 120 mm

Skladem
Značka: Yaxell
9 985 Kč / ks
Kategorie: Krájení a strouhání
Záruka: 20 let
Hmotnost: 0.2 kg

Japonské nože Yaxell Super GOU Ypsilon

Japonský kuchařský nůž (čepel 12 cm)

yaxell Super Gou Ypsilon - 193 vrstev damascénské oceli

Kuchařský nůž japonské značky YAXELL Super GOU Ypsilon s délkou čepele 120 mm hravě zvládne krájení menších, přesnějších řezů, k čištění a krájení menší zeleniny, pro oříznutí brokolice, květáku, vyčištění hub, fazolek a další menší zeleniny. Je skvělý také pro krájení a loupání ovoce. Dokonale zvládne i krájení a plátkování menších kusů masa i ryb. Díky kratší čepeli je nůž perfektní na vykrajování, ořezávání zeleniny i na dočištění masa. Vysoká ostrost a hladká čepel krájí mimořádně dobře a díky tomu zajistí, že z dané suroviny neunikne cenná šťáva.

Tento univerzální kuchařský nůž s kratší čepeli je velice oblíbený hlavně u žen, které ho v kuchyni používají opravdu na vše. Nůž ze 193 vrstev damascénské oceli rozhodně patří mezi ty nejkvalitnější kuchařské nože s jakými jsem kdy mohla krájet. Jejich kvalitní zpracování a ostrost je nepřekonatelná. Japonská kvalita a ostrost nože vám poslouží opravdu dlouho – výrobce poskytuje záruku 20 let!

Kuchařský nůž Super GOU Ypsilon má tyto rozměry:

délka čepele: 120 mm
délka rukojeti: 100 mm
celková délka nože: 220 mm
váha nože: 105 g

Sama nože Yaxell denně v práci používám a nedám na ně dopustit!

Součástí dodávky nože je také speciální pouzdro z javorového dřeva. Praktické pouzdro lze použít na všechny kuchařské nože s délkou čepele 200 mm.

Yaxell Super GOU Ypsilon

YAXELL Super GOU Ypsilon

tenký, lehký a velmi ostrý nůž

Čepele nožů Yaxell se zahřívají v peci na velmi vysokou teplotu a potom jsou zakalené ledem. Poté jsou opět tvrzené s použitím vysoké teploty, aby čepel byla pevná, odolná a s dlouhou životností. Současně zajistí, toto speciální tepelné zpracování, odolnost ostří vůči korozi. Trvanlivé dlouhé ostří je výsledkem postupného ostření pod úhlem 10 - 15 stupňů. Plocha čepele každého nože se brousí ručně, což je pracnější a náročnější. Prvotřídní systém provozní kontroly zaručuje nejvyšší kvalitu každé položky opouštějící závod v Japonsku.

Japonské nože nalézají celosvětové uznání a společnost Yaxell patří mezi pět největších výrobců nožů na světě. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné. Takový originální kousek můžete mít doma i vy!

Yaxell japonský nůž

ZÁRUKA 20 LET

Každý YAXELL nůž je dodáván v černé dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí. Dodavatel na nůž poskytuje záruku 20 let!

Yaxell ostří nože

DETAILY

SKUTEČNĚ OSTRÁ ČEPEL

Čepel nože Yaxell Super GOU Ypsilon, která je ozdobena ručně tepanými japonskými znaky v překladu znějícími jako "Super GOU odvaha samuraje", se skládá ze 193 vrstev měkké a tvrdé  damascénské oceli s enormně odolným jádrem z japonské SG2 mikrokarbidové práškové nerez oceli. Prášková ocel obsahující hodně uhlíku je odolná proti korozi a má nebývalou tvrdost HRC 63.

Japonská SG2 mikrokarbidová prášková nerez ocel má nebývalou tvrdost (přibližně 63 HRC) a zajišťuje vysoký stupeň čistoty. Složení oceli SG2: 1,3% C, 15 % Cr, 3 % Mo, 2 % V. Tato prášková ocel obsahuje mnoho uhlíku a má bezprecedentní tvrdost přibližně 63 HRC. Prášková ocel se používá k zajištění vysokého stupně čistoty a mimořádně ostrého řezného úhlu.

Yaxell japonská kvalita

RUKOJEŤ

Rukojeť, s ručně tepaným logem na jejím konci, je vyrobena z černé plátnové micarty, uvnitř je voskově odlévaná rukojeť z nerez oceli. Má skvělý ergonomický tvar, příjemně se drží a ani mokrá neklouže. Micarta je odolný robustní materiál, který vzniká laminováním plátna a pryskyřice. Micarta nevydává žádné pachy a přetrvá léta beze změny hmotnosti či objemu. Černá rukojeť je dozdobena dvěma červenými kroužky a samurajským znakem, který je najtradičnějším znakem v Japonsku.

Yaxell collection Super GOU Ypsilon

investice na celý život

Není nutné mít v kuchyni celou sadu nožů, stačí mít 2 až 3, ale o to kvalitnější. Tento typ nože, Yaxell Super GOU Ypsilon, se řadí mezi nejvyšší řadu nožu od značky Yaxell a jeho výjimečnost ocení opravdový kuchařský nadšenec nebo profesionální kuchař. Jeho tvar je univerzální a vysoký počet vrstev damascénské oceli mu dodávájí luxusní vzhled i neskutečnou tvrdost. Kvalitní nůž je dobře vynaloženou investicí a když se o něj dobře pečuje, vydrží vám na celý život.

Yaxell japonské nože

PÁR PRAKTICKÝCH RAD A TIPŮ

  • Nůž udržuji ostrý. Naostřený je bezpečnější než tupý, jelikož se při krájení vyvíjí menší tlak. Nikdy nezkouším ostrost nože přejížděním prsty po ostří. V tom případě garantuji pořezání.
  • K ostření japonských nožů Yaxell se nesmí používat ocilka!
  • Na ostření svých japonských nožů používám jenom originální brusku.
  • Vroubkované nože na pečivo se ostří jenom u profesionála.
  • Na krájení s japonskými noži používám pouze dřevěná nebo plastová prkénka.
  • Nůž není sekáček, a proto ho nepoužívám k sekání potravin, ke krájení masa s kostí nebo mražených potravin.
  • Nikdy bych nepoužila nůž na otevírání plechovek, láhvi nebo jako šroubovák. Mohla bych nenávratně poškodit čepel a na to se záruka nože nevztahuje.
  • Nenechávám na čepeli dlouho zbytky potravin a po použití ho hned omyju. Zejména kyselé potraviny jako citron či zbytky hořčice mohou způsobit nepatrnou ztrátu lesku čepele.
  • Čistím ho pod tekoucí teplou vodou běžným saponátem a osuším kuchyňskou utěrkou.
  • Pokud se na čepeli vyskytnou nějaké skvrny, pokusím se je vyleštit neabrazivní leštěnkou na kov (používá se na nerezový příbor).
  • Nůž skladuji nejlépe na magnetické dřevěné desce nebo v dřevěném stojanu. V zásuvce mezi ostatními noži a kuchyňskými pomůckami může dojít k poškození čepele.
  • Nedávám mýt do myčky na nádobí! Damascénské oceli to neublíží, je tavena za vysokých teplot, ale rukojeť nože by v myčce hodně trpěla, a to nechci.
  • Na ochranu čepele při přenášení nože používám originální magnetickou dřevěnou krytku.
  • Dávám pozor na ostatní, hlavně na děti, aby se nepořezali a nůž nenechávám na okraji pracovní desky nebo stolu.

Podívejte se, jak vypadá výroba japonských nožů Yaxell.

Více o Yaxell

Kuchyňské nože Yaxell se vyrábí a dodávají do celého světa od roku 1932. Jsou vyrobeny z damascénské či damaškové oceli a vystihují je nejlépe tyto benefity - nepřekonatelné ostří, mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži a výjimečná kvalita "made in Japan" se zárukou 20 let. Jejich výroba se opírá o jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Nože Yaxell jsou vyráběny ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování více vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost.

Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.

Výroba Yaxell nožů v Japonsku

Yaxell Super GOU Ypsilon

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Společnost Yaxell, založena v roce 1932, je dodnes rodinnou výrobní firmou ve vlastnictví vysoce respektované rodiny Yamada. Nože Yaxell z damascénské či damaškové oceli mají nepřekonatelné ostří a poskytují mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži. Výjimečnou japonskou kvalitu potvrzuje i záruka 20 let. 

Japonské nože Yaxell snoubí jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Vyráběny jsou ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování až 193 vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.