Tapiokové perly (400 g)
Tapiokové perly, bezlepková surovina, která promění pudinky, dezerty nebo bubble tea v jemnou, lahodnou pochoutku. Perly z tapioky, tedy škrobu získaného z kořene manioku, jsou univerzální, lehce stravitelné a ideální do sladkých receptů.
Obsah balení: 400 g
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.4 kg |
Tapiokové perly (400 g)
Šufan
Někdy stačí málo, aby vzniklo něco výjimečného a tapiokové perly, od českého výrobce Šufan, jsou toho krásným příkladem. Tyto drobné kuličky z manioku jsou zcela bez lepku, jakýkoli příměsí a umělých látek. Díky své neutrální chuti a jemné konzistenci se dokonale přizpůsobí každému receptu.
V kuchyni je připravíte během pár minut. Po uvaření se promění v průsvitné perličky, které dodají hladkost a hezkou strukturu. Skvěle se hodí na přípravu domácího tapiokového pudinku, do sladkých dezertů, a neměly by chybět ani v oblíbeném nápoji bubble tea.
Jemná chuť tapiokových perlí dovolí vyniknout ostatním surovinám, ať už je to kokosové mléko, čerstvé ovoce nebo kapka medu.
Pokud hledáte jednoduchý způsob, jak obohatit svou kuchyni o kreativní a zdravější variantu dezertů, tapiokové perly jsou trefou do černého.
Balení 400 g v uzavíratelném balení.
Vyrobeno v České republice.
Přírodní složení
Složení:
Tapiokové perly 100 %.
Energetická hodnota ve 100 g:
14 851 kJ / 350 kcal
Nutriční hodnoty ve 100 g:
- bílkoviny 0,5 g
- sacharidy 86 g (z toho cukry 0,5 g)
- tuky 0,5 g (z toho nasycené MK 0,1 g)
- sůl 0,1 g
Skladování:
skladujte v temnu a při teplotě do 25 °C.
Minimální trvanlivost je uvedena na obalu výrobku.
Maniok (tapioka)
Maniok (Manihot esculenta) je tropická kořenová plodina původem z Jižní Ameriky, odkud se rozšířila do celého světa. Hned po rýži, kukuřici a pšenici je čtvrtou nejpěstovanější plodinou na světě a patří mezi nejdůležitější zdroje potravy hlavně v Africe a Asii. Má vysokou odolnost vůči suchu, proto je pěstován v oblastech, kde jiné plodiny nerostou.
Kořeny manioku jsou bohaté na škrob a používají se především jako zdroj sacharidů. Právě z maniokového škrobu se vyrábí tapioka a to ve formě mouky, vloček nebo perel.
- Škrob:na zahušťování omáček a polévek, pečení bez lepku, výroba tapiokových perel do pudinků či bubble tea
- Mouka: vhodná pro bezlepkové pečení, na chléb, palačinky, sušenky
- Kořen: v některých zemích se konzumuje podobně jako brambory (vařený, smažený, pečený)
Je důležité vědět, že syrový maniok obsahuje látky (kyanogenní glykosidy), které mohou být ve větším množství toxické. Proto se musí maniok vždy správně tepelně upravit vařením, pečením nebo smažením, čímž se stává bezpečným.
TIPY A RADY
- Skladování: uchovávejte v suchu, temnu a při teplotě do 25 °C. Po otevření dobře uzavřete a spotřebujte do 30 dní.
- Vaření: před použitím je propláchněte. Perly se obvykle vaří 10–15 minut, dokud nezprůhlední. Poté je nechte ještě pár minut dojít pod pokličkou.
- Bubble tea: uvařené perly ihned přelijte studenou vodou, aby se neslepily, a poté je krátce marinujte v cukrovém sirupu nebo medu, získají tak krásnou chuť i lesk.
- Pudink: tapioku vařte přímo v mléce (např. kokosovém), oslaďte podle chuti a podávejte s ovocem či ořechy.
- Bez lepku: tapioka je přirozeně bezlepková, skvělá alternativa do bezlepkového pečení nebo jako zahušťovadlo.
- Kombinace chutí: perfektně ladí s exotickými přísadami jako je kokos, mango, maracuja, limetka, ale i s tradičními českými surovinami, jako jsou jablka, skořice nebo med.
inspirace na recepty
#MANGO STICKY RICE
Na své dvouměsíční cestě po Asii jsem navštívila více zemí a téměř v každé si dopřála kurz vaření typických asijských jídel. Mezi ně bezesporu patří i tento dezert - MANGO STICKY RICE, čili lepivá rýže s mangem. Je to oblíbená pochoutka mé mámy.
Rýži lze v receptu zaměnit za tapiokové perly.
Česká výroba
Šufan
KVALITNÍ SUROVINY
Česká firma Šufan dobře ví, že pro dosažení té najlepší chutě a kvality třeba mandlového másla je pro výrobu nutné použít ty nejlepší mandle. Proto nakupují mandle ze španělské odrůdy, která nabízí jemnější a sladší chuť než nejrozšířenější kalifornské mandle. Pro stejný důvod se rozhodli použít do kaší a granoly britské bezlepkové ovesné vločky, jsou z naklíčených zrn, jemné a výjimečně chutné. Základem výroby výrobků pod jejich značkou je pečlivý výběr, ochutnávání a testování ve výrobě. I proto nenabízejí nejlevnější výrobek, ale po prvním ochutnání zjistíte, že připlatit za kvalitu se oplatí.
ČISTÉ SLOŽENÍ
Výrovky od Šufanu neobsahují žádná aromata, barviva, sojový lecitin, přidané oleje nebo umělá sladidla. Sladí se zpravidla panelou nebo medem a to s citem. Každý jeden výrobek při jeho vývoji konzultují s nutriční terapeutkou, Andrejou Mokrejšovou.
VLASTNÍ PRAŽÍRNA A VÝROBA ČOKOLÁDY
V hlavní roli ve výrobcích od Šufanu jsou ořechy, proto si je český výrobce pečlivě vybírá a sám následně praží. Tím hlídá jejich čerstvost, kvalitu a pražení. Právě pomalé a šetrné pražení za nižších teplot dovoluje vyladit chuť ořechů a předejít vzniku škodlivých látek jakými jsou například rakovinotvorné akrylamidy.
Firma Šufan si vyrábí i svou vlastní čokoládu. Kakaové boby si nejdřív praží, pak tráví čtyři dny v melanžéru, kde se melou. Výsledkem je jemná a příjemně sladká čokoláda.
Šufan
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Šufan je lokální, tedy česká firma, která v Olomouci od roku 2014 vyrábí poctivá ořechová másla, ale také vlastní čokoládu, granolu a další dobroty. Prostě vše, co přispívá ke kvalitní, zdravé a vyvážené snídani. V Šufanu si zakládají především na kvalitě vybraných surovin a jednoduchém složení bez přidaných aromat, barviv a umělých sladidel. K tomu všemu nezapomínají ani na udržitelnost a oříšky se snaží dovážet převážně z evropských lokalit.
Za vznikem značky Šufan stojí traja kamarádi Marek, Matěj a Lukáš, kteří věří v kvalitní produkty. Mimo ořechová másla, balení ořechů, granoly, jsou v jejich sortimentu kokosová hnízda i jejich vlastní čokoláda.