Balsamico Glaze - lanýž Nicolas Vahé (150 ml)

Balzamiková glazura s bílým lanýžem od Nicolas Vahé se vyrábí z balzamikového octa, který se vaří několik hodin a poté se zredukuje na lahodnou a velmi intenzivní polevu. Glaze je doplněno o lanýžovou příchuť a hodí se ke zvýraznění chutě grilovaného (pečeného) masa, k sýrům nebo do zálivky na salát.

Obsah balení: 150 ml

Skladem
Značka: Nicolas Vahé
195 Kč / ks
Kategorie: Dobroty a dochucovadla
Hmotnost: 0.2 kg

Nicolas Vahe balsamico glaze s lanýžem

Lanýžové balsamico

Nicolas Vahé

Balsamiková glazura od Nicolas Vahé se vyrábí z balzamikového octa, který se vaří několik hodin a poté se zredukuje na lahodnou a velmi intenzivní polevu. Glaze je doplněno o lanýžovou příchuť a hodí se ke zvýraznění chutě grilovaného (pečeného) masa, k sýrům nebo do zálivky na salát.

Balsamico Glaze, čili balsamiková glazúra je hustější a intenzivnější omáčka, které stačí přidat do zálivky opravdu malé množství a tak vám toto balení vydrží déle než běžné balsamico.

Obsah balení: 150 ml
Složení: koncentrovaný hroznový mošt, balzamikový ocet z Modeny IGP 38% (vinný ocet, zahuštěný hroznový mošt. barvivo, sulfitový amonný karamel), modifikovaný kukuřičný škrob, lanýžová příchuť
Rozměr balení: výška 17 cm x průměr 4 cm
Dátum spotřeby: je uveden na balení

Nicolas Vahe balsamico glaze s lanýžem

lanýžové balsamico

Je všeobecně známo, že lanýže pro obtížnost jejich sběru, patří mezi ty nejdražší suroviny. Lanýž má specifickou chuť a dokonalé aroma, které se nedá ničemu přirovnat, ani jej nahradit. Používá se jen jako dochucovadlo a platí o něm, méně je více. Kombinuje se se surovinami, které nejsou aromatická a tak se nehodí k aromatickým sýrům nebo ku kořeněnými pokrmům. Lanýže by se neměly vařit nebo ohřívat a strouhají se na speciálním struhadle, na kterém se dá nastavit šířka řezu. S celými lanýži se pracuje v profesionálních provozech (v restauracích) a pro domácnost plně vystačí lanýžový olej nebo lanýžové balsamico. 

Balzamikové glazé s lanýži se používá k dochucení pokrmů z masa a zeleniny, hodí se na čerstvou nebo vařenou zeleninu, chřest, vejce a různé druhy salátů. Lanýžové aroma pozvedne pokrm na vyšší úroveň.

Balsamico je vinným octem a pochází z italské oblasti Modena. Jeho výroba víc než ocet připomína výrobu sherry. Mošt z vylisovaných hroznů zraje v dubových sudech několik let (od tří let výše) a zráním v sudech získává mošt tmavou barvu, houstne do sirupového stavu a má výraznou sladkokyselou chuť doplněnou o chuť bílých lanýžů.

 

Nicolas Vahe balsamico glaze s lanýžem

Nicolas Vahé

Výrobky od šéfkuchaře Nicolase Vahé poskytují neobvyklý zážitek, pokud jde o přísady, balení a kombinace chutí. Překvapivé kombinace chutí, ingrediencí v originálním designovém balení.

Nicolas Vahé založil svojí značku potravin v roku 2005 a jeho posláním je vyvíjet lahodné produkty kombinující ty nejkvalitnější suroviny, aby doplnili chutné a zdravé jídlo. Všechny výrobky pod značkou Nicolas Vahé jsou vyvíjeny interně v centrále v Dánsku a každý výrobek je vyroben v Evropě z těch nejlepších dostupných místních surovin.

Chřestový salát

inspirace na recepty

#chřestový salát

V jednoduchosti je síla a platí to i pro tento TEPLÝ SALÁT ZE ZELENÉHO CHŘESTU s pošírovaným vejcem. Sezóna lokálního chřestu je krátká, a aby si uchoval všechny své superschopnosti, měl by se spotřebovat do 24 až 36 hodin od sklizně na poli, která probíhá pouze ručně. Samotná úprava chřestu nezabere moc času a nejlepší způsob je připravit ho v páře. Zachová si tak většinu svých vitamínu a zůstane mu i jeho původní barva.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Nicolas Vahé pracoval jako šéfkuchař ve slavné restauraci Pic Valence a také pod podvedením světově proslulého Daniela Girauda Valence. V roce 2000 ho jeho talent pro podnikání přivedl do Dánska a začal vyrábět kulinářské speciality a moderní kuchyňské pomůcky jako dřevěná prkénka, příbory a kuchyňské doplňky ve svůdných designech. Jeho zkušenosti z kuchyně přenesl i do svých výrobků. Do stylového designu propracoval praktické a každodenní využití v kuchyni.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení