Dortový podnos z mangového dřeva ( Ø 30 cm)
Nádherný dřevěný dortový podnos z mangového dřeva, na kterém vynikne každý dort, zákusky, makronky nebo třeba i slané pochutiny jako jsou sýry, šunka nebo pagáče. Podnos má jedinečnou kresbu dřeva a tmavý odstín, který se mění každým dalším stolováním. Skvěle vynikne i jako designový prvek na přestreném stolu a sekne mu to i na fotkách, když jste nadšený foodblogger. Co kus, to originál.
Rozměr dortového podnosu: Ø30 cm a výška 9 cm
Kategorie: | Servírování |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 1 kg |
Dřevěný podnos na dort
z mangového dřeva
Dřevěný podnos na dort z mangového dřeva využijete při servírování dortu, zákusků, makronek nebo sýrů a pagáčků. Jedná se o ruční výrobu a tak každý podnos je originál. Dřevěný dortový stojan, v minimalistickém designu, povznese zážitek ze stolování. Zespodu stojanu je praktický polster.
Využití je univerzální, na podnosu můžete servírovat nejenom dort, ale i cupcakes, minidezerty, makronky, vánoční pečivo a umím si představit na podnosu servírovat i čerstvé sýry s fíky nebo hroznem a sušenou šunkou. Je to jenom na vaší fantazii.
Dortový podnos má tyto parametry:
Materiál: 100% mangové dřevo
Průměr: Ø 30 cm
Výška: 9 cm
Hmotnost: 1 kg
Barva: tmavě-hnědá
Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet a nemusíte se bát, že by se stojanu během přepravy k vám něco stalo.
Mangové dřevo
Mangovník indický (Mangifera Indica) se pěstuje v Indii už 4000 let a odtud se rozšířil do dalších zemí tropického podnebného pásu. Roste velice rychle, už po patnácti letech od vyklíčení dorůstá do výšky kolem 30 metrů. Jeho plod, mango, je v Indii považován za krále ovoce.
Mangové dřevo je tvrdé, ale tvárné a hodí se k vyřezávání. Barva dřeva z mangovníku bývá světle hnědá, někdy až s nádechem do růžova, postupem času dřevo mírně tmavne. Mangové dřevo patří mezi nejudržitelnější typy dřeva na světě. Nejdříve se stromy pěstují za účelem sklízení manga a kácí se až poté, co přestanou plodit. Kácení v plantážích neprobíhá plošně, stromy se zasazují v různých intervalech a podle toho se také kácí. Na místech kácení tak nevznikne velká mýtina.
RADY A TIPY
- Po doručení doporučuji podnos opláchnout, usušit.
- Příležitostně ošetřít rostlinným olejem (olivovým nebo slunečnicovým). Zajistí se lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
- Doporučuji nekrájet dort až ke povrchu podnosu, aby nedošlo k pořezaní dřeva. Stačí si pomoct s nožíkem na dort, který není tak ostrý.
- Ihned po použití podnosu opláchněte teplou vodou a osušte.
- Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit (nenechte stát v kuchyňském dřezu).
- Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
- Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost misku znehodnotí).
- Nevystavujte dřevěné výrobky vysokým teplotám.
- Nepokládejte na dřevo horké nádobí.
inspirace na recepty
#Profiterolky
PROFITEROLKY, (chou à la crème – v překladu z francouzštiny "malá výhra" nebo "dárek") je typický malý francouzský dezert z odpalovaného těsta plněný sladkou náplní, žloutkovým krémem, pralinkovou pastou, šlehačkou nebo zmrzlinou. Recept jsem rozdělila na jednotlivé komponenty a můžete je využít i po částech. Třeba z odpalovaného těsta vytvoříte klasické větrníky a recept na základní žloutkový krém (Creme Mousseline) se vám bude hodit i při pečení dortů nebo jiných dezertů.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Značka Gusta patří pod holandskou společnost Kapimex. Založena byla v roce 2010 s vizí vytvářet inspirující a hezké produkty, pro které bude synonymem kvalita a vzhled. Společnost Kapimex patří největší mezinárodní velkoobchody s doplňky pro domácnost. Produkty pod značkou Gusta jsou vytvářeny s vášní pro potřeby dnešních spotřebitelů a patří mezi ně mramorové hmoždíře, dekorační mísy, kuchyňské pomůcky, porcelán a svícny.