#Vaječný likér

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
liker2
Sladké Vánoce

vajecny-liker4

#Vaječný likér

 

1 l 60 min 2

VAJEČNÝ LIKÉR patří do "povinné" vánoční výbavy. Podle vašich reakcí je nejvyhledávanější a nejoblíbenější zejména před každými Vánocemi. Postup je opravdu jednoduchý a žloutky procházejí varem! Doporučuji použít pravý rum, který je vyroben z cukrové třtiny, protože právě ten dodává výslední chuť likéru. A když vám likér zůstane, co se opravdu nestává často, můžete jej použít třeba do dortového krému.

 

Jdu na to

Suroviny

Na 800 ml likéru

  • 4 žloutky
  • 25 g cukru krupice
  • 250 ml mléka
  • 250 ml smetany ke šlehání (min 30%)
  • 1 plechovka kondenzovaného sladkého mléka (397 g)
  • 1 vanilkový lusk
  • nemusíte, ale vyzkoušejte přidat tonka fazoli
  • 300 ml kvalitního rumu (nedoporučuji tuzemák)

Na servis

  • láhev nebo více menších láhvi na 800 ml likéru
 

Postup

V hrnci vyšlehám metličkou žloutky s cukrem do pěny, až změní barvu na světlejší. Poté přidám mléko, smetanu ke šlehání, sladké kondenzované mléko (klasická plechovka s hmotnosti kolem 400 g) a zrnka z vanilkového lusku. Nenahrazuji vanilkovým cukrem! Když chci experimentovat, přidám také půlku nastrouhané tonka fazoli. Na nastrouhání tonka používám microplane struhadlo, má unikátní malé strouhací otvory a oplatí se jej mít doma po ruce. Semínka z vanilkového lusku dodají likéru skvělou chuť a tonka fazole aroma.

Směs za stálého míchání metličkou na mírném plameni pomalu přivedu k varu, aby začala houstnout. Ale pozor, nevařím, jenom zahřívám do teploty přibližně 80 - 85°C. Pokud směs převařím, riskuji, že likér bude ve finále moc hustý nebo se mi žloutky vařením srazí. Můžu si pomoct teploměrem, ale konzistenci odhadnu i okem. Ta pravá hustota je řidší než puding. Čekám tedy na moment, kdy začně směs mírně houstnout a v této chvíli hrnec odstavím z plotny a směs rychle zchladím, abych zastavila proces houstnutí. Za předpokladu, že dělám vánoční likér, tedy v prosinci - hrnec přenesu ven a tam směs promíchávám, abych ji co nejrychleji zchladila. Nebo si napustím kuchyňský dřez studenou vodou, vložím do ní hrnec (dávám pozor, aby mi hladina vody nepřesáhla výšku hrnce) a metličkou důkladně směs míchám, až do celkového zchlazení.

Po vychladnutí (tohle je důležité) vaječné směsi vmíchám po částech pravý kvalitní rum (žádný tuzemák). Během toho, vždy čistou polévkovou lžíci, likér ochutnám a zhodnotím, kolik rumu použiju. Může se stát, že mi bude stačit i menší množství alkoholu, ale myslím nato, že chybějící část tekutiny musím nahradit, abych neměla likér ve výsledku moc hustý - tedy mlékem nebo smetanou. Hotový likér naliju do připravené větší láhve nebo do více menších lahviček. Z jedné dávky vyjde litr likéru.

Když na přípravu likéru využiju Thermomix, nastavím si teplotu na 70 °C a rychlost mixování 3 - 4. Postup přípravy zůstává stejný.

Vaječný likér skladuju v lednici, nebo na chladném místě (v zimním období - balkon, terasa). Alkohol likér "konzervuje", proto vám při správném skladování vydrží i dva měsíce.

Doporučuji suroviny nešidit a nenahrazovat náhražkami. Vanilka a pravý rum vyrobený z třtinového cukru (alkohol v láhvi s plachetnicí není rum) dodávají likéru tu pravou chuť a výsledek vás mile překvapí. Nemám žádnou "oblíbenou" značku rumu, v tom vám opravdu neporadím. V alkoholu se prostě nevyznám. Láhev rumu mi každý rok pro tento recept zakoupí táta a vždy je to jiná značka. Naposledy to byl Captain Morgan. Výběr je tedy opravdu jenom na vás!

Nejčastější dotazy k receptu:

  • Jakou značku rumu použít? Nejsem expert na rumy, ale jak uvádím v popisu receptu, doporučuji použít pravý rum (bílý nebo hnědý). Rum a vanilka (nebo tonka) jsou ingredience, které určují finální chuť likéru.
  • Proč nepoužít Tuzemák?  Do receptu si dejte opravdu také suroviny, jaké máte rádi. Já v receptu použila pravý rum, který se vyrábí z cukrové třtiny a dává likéru nezaměnitelnou chuť, kterou tuzemák, vyroben z malasového lihu a rumového aroma, jednoduše neposkytne.
  • Jak připravit likér bez alkoholu? Tento recept počítá s alkoholem a nemám odzkoušenou náhradu ve formě "rumového aroma", které je běžně dostupné v obchodech s dochucovadly. 
  • Co je tonka fazole a to nahradí vanilku nebo se kombinuje s vanilkou?  Je to intenzivně vonící semeno tropického stromu cumaru (silovoň obecný), který se pěstuje v zemích Jižní Ameriky. Svou specifickou vůní a chutí tonka připomíná kombinaci mandlí, vanilky, nugátu, karamelu a marcipánu. Dodá likéru skvělé aroma, které se těžko popisuje. Vše o tonka fazoli najdete TADY. V popisu receptu uvádím, že jej lze kombinovat, ale vanilkový lusk bych tonkou nenahrazovala.
  • Prochází vajíčka varem? Žloutky prochází teplotou 80°C.
  • Hrudky v likéru? To znamená jediné - nemíchali jste důkladně a žloutka se vám přichytily o dno hrnce. Doporučuji směs přepasírovat přes mušelín (potravinářská látka na cezení - ZDE), ale ideální řešení to není. 
  • Likér je hustý, čím ředit? Směs jste vařili moc dlouho a rychlým zchlazením jste nezastavili proces houstnutí. Někdy se stane, že dáte na daný poměr surovin méně rumu, ale nenahradíte chybějící množství tekutiny. Likér se pak ředí mlékem, smetanou nebo rumem. Když vám ztuhne v láhvi, nechte ji chvíli ohřát v hrnci s vodou, aby směs povolila a následně rozřeďte.
  • Likér je řídký, jak zahustit? Směs jste nedovařili a zchlazením jste proces vaření a houstnutí zastavili. Zahustit likér můžete třeba kondenzovaným mlékem, ale zbytečně zvýšíte jeho sladkost a tak se spokojte s jeho konzistenci nebo si udělejte nový likér.
  • Nemáš přesný postup pro Thermomix? Sepsaný jej nemám, videopostup najdete TADY.
  • Jak dlouho likér vydrží?  Alkohol likér "konzervuje" a tak vám domácí likér při správném skladování v lednici vydrží pár týdnu. Doporučuje se jej spotřebovat do dvou měsíců a zbytečně ho nearchivovat. Likér bez alkoholu doporučuji spotřebovat co nejrychleji, tedy do pár dnů.

Co by se vám mohlo hodit?

5
114x
4
0x
3
0x
2
0x
1
1x
Nevyplňujte toto pole:
5
K Avatar autora | 14.1.2024
To je naprostá TOP chuť. Vyplatí se koupit zrnka vanilky a tonka bob, zkusila jsem bílý rum Havana Club. Špica! Téměř všemi vychvalován do nebe. Budu jej dělat i na Velikonoce. Velmi originální a lahodný. Před stočením do láhve doporučuji lít přes hustší cedník (byť za cenu, že v něm uvízne i tonka - aroma ale stejně stihne pustit).
5
S Avatar autora | 5.1.2024
I ja zkusila poprve a darovala ho jako darky k Vanocum, no a nemel chybu!! Jeste sem dodelavala dalsi davky jen pro sebe, parada :) dekujeme za receptik
5
M Avatar autora | 29.12.2023
Naprosto dokonalý likér, byť jsem použila tuzemák:) Dělám už druhou dávku během několika dní.
5
J Avatar autora | 28.12.2023
Byl excelentní, jiný už dělat nebudu
5
R Avatar autora | 26.12.2023
Výborný
5
D Avatar autora | 23.12.2023
Naprostá pecka! Doporučuji :)
5
P Avatar autora | 20.12.2023
Jedním slovem... VYNIKAJÍCÍ! Fakt moc dobré, i když je tam salko, tak vaječňák není tak sladký a krásně se táhne, není moc řidký, takže fakt skvělé. Moc děkuji :)
5
M Avatar autora | 19.12.2023
Jsem nadšený z přesného a přehledného popisu. Díky i za zmínku o Thermomixu. Ten sice nemám, ale mám teploměr, takže jsem uměl směs zahřát na 70 stupňů. Příště musím vyzkoušet tu tonka fazoli. Tentokrát ji musel zastoupit muškátový oříšek.
5
M Avatar autora | 19.12.2023
Vařím tento recept hodněkrát do roka 😁 Ze třetiny dělám dětskou verzi. Rumu dám dvě lžičky, rum. aroma necelou lžičku a doředím mlékem. Na dospělou verzi mám kubánský rum...
5
K Avatar autora | 18.12.2023
Jiný už nedělám✨
5
MB Avatar autora | 18.12.2023
Dnes jsem nakoupila všechny suroviny a vrhnu se na nej, chci dělat trojitou dávku 😁 jen se radsi ptám vařit přímo na plotně nebo nad parou?😊
K Avatar autora Kristína (Administrátor) 18.12.2023
Jak popisuji v postupu, normálne na plotně :) Jenom doporučuji důkladně míchat.
5
D Avatar autora | 17.12.2023
Naprosté skvělý a jednoduchý recept! Děkuji Kristy, můj první vaječňák 👌🏼
5
Ž Avatar autora | 17.12.2023
Skvělé, udělala jsem 8litrů, použila jsem pouze 3 vanilkové lusky. Bílý pravý rum (trochu víc). Vařila jsem na plynu, měla jsem strach, že se to v takovém množství přichytne tak jsem zvolila vodní lázeň, asi se kvůli tomu proces trochu prodloužil. Ale výsledek bez chyby, vynikající.
5
Z Avatar autora | 17.12.2023
Letos poprvé, dělal jsem dvojitou dávku a téměř 2 ltr. Je to podle toho, kolik dáte rumu. Použil jsem kvalitní Bumbu XO a stačili 3dcl jako na jednu dávku. Nic se nesrazilo, je potřeba důkladně oddělit žloutky a při vaření stále míchat. A je to tedy raketaaaaaa! Vážně chuťově pecka. Příště zkusím jiný rum, ale šetřit se rozhodně nevyplatí. Ano, je to nákladnější, ale jednou za rok.
5
R Avatar autora | 17.12.2023
Naprostá bomba.. Jiný už dělat nebudu..
5
K Avatar autora | 17.12.2023
Tento likér dělám již druhým rokem, nicméně v několika dávkách, protože dlouho nevydrží:). Letos poprvé s tonka fazolí a je to prostě a jednoduše pecka!
5
L Avatar autora | 16.12.2023
Prosím proč mi základ nehoustne ani po hodině vaření? Dá se s tím něco udělat? Děkuji
5
S Avatar autora | 16.12.2023
Recept jsem objevila loni a vyzkoušela. Výborný likér. Letos znova. 👌
5
D Avatar autora | 16.12.2023
Chuťově bomba. Tonka fazole je super. Jen mi po odstavení zhoustl ještě více a navíc se srazil. Nevíte prosím jak srážení zabránit? Vše jsem dělal dle postupu. Děkuji
5
M Avatar autora | 16.12.2023
Likér dělám již po čtvrté podle tohoto receptu a je vážně skvělej! Díky
5
K Avatar autora | 15.12.2023
Úžasný recept! ❤️ Mockrát děkuji a snad bude chutnat i rodině, tak jako chutná mně.
5
M Avatar autora | 14.12.2023
Dnes jsem dělala poprvé v životě svůj vaječňák, podle tohoto receptu, raději rovnou z dvojité dávky, když vidím ty komentáře. 🙂 Recept super, jednoduchý, vše se povedlo, jak má. Těším se, až bude trochu odleželý, ale i tak je teď výborný! Dělala jsem bez tonka fazole, s vanilkovým luskem, rum jsem chtěla dát nějaký lepší a zvolila jsem panamský Abuelo, PŘIDÁVALA JSEM PO ČÁSTECH a ve finále na tu dvojitou dávku o 100ml méně. Další várku udělám z Capitan Morgan, na můj vkus je Abuelo hodně výrazný, ale třeba si to ještě všechno “sedne”. Btw. Příteli tento chutná moc, tak pro chlapy asi dobrý. Krásné Vánoce všem, díky za recept, Kristíno!
5
J Avatar autora | 14.12.2023
Nejlepší vaječňák!! Akorát nevím, kde jsem udělala chybu, ale mám ho hrozně řídký. Dělala jsem ho v Thermomixu a čas vaření nastavila na 5 minut, měla bych čas vaření zkrátit? Jinak jsem dělala dvě verze - s bílým i tmavým rumem a obojí je boží. S bílým rumem to je překvapivě silnější. :D
5
M Avatar autora | 13.12.2023
Váš likér dělám již několik let a tentokrát poprvé s tonka fazolí, zakoupenou u Vás. Dokonalost! Vůně úžasná a chuť také.
5
N Avatar autora | 12.12.2023
Vynikajicí likér. Dělala jsem poprvé a určitě ne naposledy! 🥚🥃
5
J Avatar autora | 12.12.2023
Kristínko, děkuji, je naprosto super. Místo rumu jsem dala brandy a je to pecka 👍🏻. Bala jsem se toho varu, aby se nezdrcly ty zloutky a vse uplne v pohode.
5
M Avatar autora | 12.12.2023
Loni poprvé pro rodinu a kamarády jako dárek. Do té doby jsme vaječňák nepila, a už má v kuchařce své stálé místo 🙂. Je prostě výborný 👌🤗.
5
I Avatar autora | 12.12.2023
Myslela som, ze nemam rada vajecnak. Ocividne som len za cely zivot nemala DOBRY VAJECNAK. Chuti fantasticky, priprava je blbuvzdorna. :)
K Avatar autora Kristína (Administrátor) 12.12.2023
Moc děkuji, to se tak hezky čte 🖤
5
N Avatar autora | 12.12.2023
Diky za recept! Jinej uz nedelam a vzdycky se po nem zaprasi! :)
5
L Avatar autora | 11.12.2023
Hezký den, mohu prosím použít i zkaramelizované kondenzované mléko? Moc děkuji :-)
K Avatar autora Kristína (Administrátor) 12.12.2023
Dobrý den, pokud chcete docílit karamelové chuti ve vaječném likéru, tak určitě jde použít i karamelové salko. Hezké svátky :)
5
M Avatar autora | 10.12.2023
Super že je návod i pro Termomix, za to moc děkuji. Likér je výborný.
5
K Avatar autora | 9.12.2023
Tak další rok utekl jako voda a já zase vařím vaječňák😀 to jsem zvědavá kolik litrů budu zase přidělávat... minule celkem 5 litrů vaječnáku a to proto, že je úžasný.Koupila jsem krásne sklenice a darovala rodině jako dárek pod stromeček. Děkuji za recept
5
M Avatar autora | 9.12.2023
Pecka recept, dávám skvělý dražší rum a na chuti je opravdu znát.
5
E Avatar autora | 8.12.2023
Dle tohoto receptu připravuji vaječňák již třetím rokem (dávám do něj Republicu). Výsledek vždy skvělý. Jen musím ještě vyzkoušet s tonka fazolí.
5
V Avatar autora | 8.12.2023
Moc dobrý, použila jsem rum Republika. Jen jsem se chtěla zeptat, jak velká má být ta plechovka kondenzovaného mléka?
K Avatar autora Kristína (Administrátor) 8.12.2023
V době vzniku receptu existovala jenom jedna plechovka kondenzovaného mléka. Děkuji za dotaz, doplním do receptu. Hezký den :)
1
T Avatar autora | 7.12.2023
za urážku tuzemáku s plachetnici nejlepšim RUMEM na světě tento web už nikdy nenavštivim !
5
D Avatar autora | 7.12.2023
Chci vyzkoušet váš recept , ale chtěla bych dr zeptat jak v likéru funguje třeba bílý rum . Děkuji :)
5
M Avatar autora | 6.12.2023
NEJLEPŠÍ recepty od nejlepší kuchařky! ❤️ Vaječňák je skvělý, udělala jsem svůj první podle tohohle receptu a jiný už ani nezkouším. Postup jsem si musela přečíst tak na 3x, neboť poprvé jsem špatně pochopila a výsledek od druhé várky byl znát, asi mám delší vedení :-D ...pro sebe přidávám také trošku méně rumu, mám asi mlsnější jazýček ale jako dar nikde nešidím.
5
R Avatar autora | 5.12.2023
Za mě luxusní a moc děkuji ☺️
5
Avatar autora | 4.12.2023
Moc dobrý vaječňáček!
5
A Avatar autora | 3.12.2023
Nejlepší vaječňák!!
5
Z Avatar autora | 2.12.2023
Nejlepší vaječňák a doporučuji si sehnat tu tonka fazoli, vystřelí to vaječňák do jiné dimenze a pak i vás. Dávám bílý rum pro jemnější aroma a je to velká dobrota. Potvrdila i tchýně!! :D
5
Z Avatar autora | 30.11.2023
Jak to mám prosím nesníst ještě teplý? 😅 Je to luxusní 😋
5
T Avatar autora | 29.11.2023
Nejlepší vaječný likér 🤗
5
K Avatar autora | 29.11.2023
Nejlepší vaječňák😊 Dělám jej každý rok!
5
R Avatar autora | 12.4.2023
výborný, budu vyrábět minimálně 2x ročně
5
J Avatar autora | 29.3.2023
Je výborný, zatím nejlepší, co jsem dělala. Dobrý je i z Pikaa, to se místo klasického kondenzovaného mléka přidá Pikao, dá se koupit ve stejné plechovce. Z karamelového Salka jsem ho ještě nezkoušela...
5
S Avatar autora | 26.3.2023
Je vynikající, všem moc chutná. Dá se udělat likér i z karamelového Salka?
5
A Avatar autora | 3.3.2023
Tento vaječňák už jsem dělala nekolikrat po sobě na Vánoce a jiný recept už ani nehledám ☺️. Skvělý výsledek zaručen, zároveň není příprava nijak složitá. Děkuji za něj, tohle je stálice našich Vánoc ☺️.
5
M Avatar autora | 18.1.2023
Výborný recept. Použila jsem Hefron, příště výběru jiný, tento byl možná až zbytečně aromatický. Jinak bomba. Každým dnem byla chuť lepší a lepší. Rozhodně nechat odležet minimálně týden.
5
P Avatar autora | 30.12.2022
Zatím nejlepší recept na vaječný likér, který jsem dělala.:)) Dodržela jsem recept, vařila jsem a nesrazil se, je hladký a lahodný.
5
T Avatar autora | 29.12.2022
Naprosto uzasne, jednoduche, rychle, dobre!!!
5
J Avatar autora | 23.12.2022
Děláme už druhým rokem a bomba recept, všichni ho mame hrozne rádi a nemůžeme se o svátcích zbavit příbuzných co chtějí ochutnávky :D Děkujeme !!!
5
DP Avatar autora | 23.12.2022
Skvělý recept. Raději celou dobu průběžně prošlehávám mixérem na nejnižší otáčky, protože po zahřátí na bod varu měl tendenci dělat zdrcky. Dávám tedy daleko míň rumu,max tak 70-100 ml, ale to je věc osobního gusta:-)
5
J Avatar autora | 22.12.2022
Akurát ho vařím ale lidi co se snažíte být precizní pozor na ten popis vaření, neberte to doslovně a nevařte to. Pokud se v Thermomixu má zahřívat jenom na 70 stupňů tak ani na plotně to reálně doopravdy neprojde varem. Vařila jsem nejspíš tak jak jsem měla, ona ta hmotat je hustá už před zahříváním, a říkala jsem si že to pořád nějak nehoustne ale zahřívat to víc by byla chyba. Míchala jsem pořád, sražené to nemám ale z nějakého důvodu mi to přijde řidší než když jsem přidala na chvilku trochu plynu. Třeba to vyjde dobře po vychlazení, ještě nevím. Doufám že jo :)
K Avatar autora Kristína (Administrátor) 17.7.2023
Postup je napsán správně a při vaření na varní desce prochází vaječná směs varem. Hezké svátky :)
5
L Avatar autora | 21.12.2022
Tenhle likér je TOP. Celá rodina jsme si ho oblíbila ❤
5
V Avatar autora | 21.12.2022
Včera jsem zkoušela můj úplně první podle vašeho receptu, ale dala jsem vanilkovy cukr ( neměla jsem lusk ☺️) je výborný i tak. Dnes jsem ale udělala druhou várku už s vanilkovým luskem a dala jsem méně rumu a je opravdu mňamózní ☺️ děkuji ☺️
5
M Avatar autora | 20.12.2022
Muj první vajecnak a je boží. Už jdu na druhou várku ☺️. Měla jsem po ruce klasika Božkov a Republica Honey. Základ jsem rozdělila na půl a zkusila obě varianty. Zůstáváme u Republika Honey, je to fakt úplně jiná liga ☺️.
5
MJ Avatar autora | 20.12.2022
Recept je uuuzasny. A vysledek mnamozni...☺️, i kdyz jsem pouzila "jen" Bozkov... dekuji.
5
D Avatar autora | 20.12.2022
Super
5
VZ Avatar autora | 20.12.2022
Skvely :-)
5
L Avatar autora | 19.12.2022
Najlepší recept!
5
L Avatar autora | 18.12.2022
Výsledný produkt je třeba expedovat co nejrychleji, jinak zmizí! Vynikající záležitost, už nikdy, nikdy nebudu dělat žádný likér z tuzemáku. Tohle je dobrota. Zbytky z vanilkového lusku jsem dle návodu jinde strčila do cukrů (do moučkového a do krupice). Díky za skvělý recept!
5
M Avatar autora | 15.12.2022
Výborné! Děkujeme!
5
Avatar autora | 15.12.2022
Vynikající! Možná vypijeme doma vše sami a na dárečky uděláme druhou várku :) použila jsem rum malteco 10y
5
T Avatar autora | 14.12.2022
Plechovky Salka jsou ruznych velkosti. Kolik ml mam pouzit, prosim?
5
L Avatar autora | 13.12.2022
Absolutně nejlepší recept, který jsem kdy dělala. Jamaica rum dekikátní chuť a hustota likérů je přesně taková jakou milujeme.
5
O Avatar autora | 12.12.2022
Delals jsem poprvé a vajecnak se setkal s velmi pozitivním ohlasem. Vypadá to, ze budu muset pridelat ;) ❤️
5
K Avatar autora | 11.12.2022
Vaječňák je u nás každoroční tradicí v celé rodině..Následně se všichni sejdeme a přechutnáváme, hodnotíme kdo má lepší. Letos to zaručeně budu já, tento recept je bomba! ❤️
5
L Avatar autora | 10.12.2022
Uz nekolikrat jsem zkusila, lahodny a doslova naslehany, jen naposledy mi vajecnak po pridani rumu zmenil barvu na uplne bilou, coz me hodne prekvapilo, rum byl hnedy Pampero. mate prosim radu proc se tak mohlo stat? dekuji Vam
5
V Avatar autora | 10.12.2022
Výbornej,
5
M Avatar autora | 7.12.2022
Vynikající, nadýchaný likér ... použila jsem Republiku. Vypadá to, že do vánoc ještě pár lahví dodělám :)
5
S Avatar autora | 5.12.2022
Bezkonkurenční ☺️, použila jsem rum Dominican republik a tééda ňami. Opravdu tento vaječnák vychutnáváme s velkou chutí. Sice nás to vyšlo ranec, ale Vánoce jsou jednou za rok, že jo ☺️. Děkuji za recept.
5
V Avatar autora | 4.12.2022
Skvělý recept Zajímalo by mě, zda je možné použít tento recept bez rumu pro děti. Jak dlouho by případně bez alkoholu vydržel?
5
D Avatar autora | 3.12.2022
Skvělý vaječňák, jen jak už tady někdo psal není ho 800ml, ale něco málo přes litr(rozhodně není na škodu:-D). Zkoušela jsem s oběma typy rumu a jsou skvělý oba. Ještě zkusím s bílým rumem a uvidíme. Jo a musím dávat více rumu, prý je moc dětský. Říká můj muž:-DDD
5
S Avatar autora | 2.12.2022
Recept je skvělý .Dala jsem na doporučení ohledně koupi kvalitního rumu.Bohužel nejsem znalec alkoholu a rum který voní po květinách není příliš dobrá volba.
5
D Avatar autora | 30.11.2022
Vynikající. Nejlepší, co jsem kdy pila. Děkuji za recept
5
Avatar autora | 29.11.2022
Nejlepší recept !!! Akorát mě teda vždy vyjde litr, ne 800. Což dává i logiku. 300rum+250smet+250mléko+cca 150salko :) Dávám Heffron Rum, cena v akci 199 většinou. Omylem jsem poprvé koupila Heffron Coconut, a už to zůstalo zvykem :-)
5
B Avatar autora | 27.11.2022
Nejlepsi vajecnak co jsem kdy pila. Dekuji za vyborny recept.
5
D Avatar autora | 25.11.2022
Kristi, napiste mi, prosim, konkretne kterym rum pouzit. Tech rumu je tolik a ja se v alkoholu vubec nevyznam :)
K Avatar autora Kristína (Administrátor) 17.7.2023
Dobrý den, značku rumu nevím, v receptu často používám bílý rum z Kuby nebo Dominikány. Zkoušela jsem likér udělat i z tuzemáku a je v tom opravdu rozdíl. Rum a vanilka jsou jediné složky z tohoto receptu, které nesou výslednou chuť v likéru, proto by měly být kvalitní.
5
JP Avatar autora | 23.11.2022
Naprosto dokonalý recept! Ale s Tuzemákem mi chutná nejvíc:-)
5
HM Avatar autora | 18.11.2022
můj první a nejlepší vaječný likér :-)
5
M Avatar autora | 11.11.2022
Super recept... vse vyslo velmi dobre.. mam vyhodu v tom ze bydlim v Dominikanske republice a jiny nez trtinovy rum se zde ani nepodava.. nenasel jsme v obchode bily cukr tak jsme konak udelal z trinoveho hnedeho (tady se rika kremoveho) cuktru a vyslo to super... dekuji za recept...
5
P Avatar autora | 20.10.2022
Robím ho vždy s rumom Bumbu a to úplne iný zážitok z vaječňáku ☺️ Bumbu rum má sam o sebe výraznú vanilkovu sladkú chuť a v kombinácii s ostatnými prísadami je to úplná bomba. Odporúčam vyskúšať!
5
J Avatar autora | 13.10.2022
Loni jsem tento "vajecnak" podle tveho receptu delala poprve, ale tak zaujal vsechny, kterym jsem jejdarovala, ze uz zadny jiny :) priprava jednoducha a vysledek....proste "mnamozni" :)
5
IJ Avatar autora | 27.9.2022
Dělám každý rok jenom podle tvého receptu.
5
P Avatar autora | 20.8.2022
Iba podľa tvojho receptu, už žiaden iný ani nezkúšam!
5
RV Avatar autora | 11.4.2022
Kvalitní suroviny je základ všeho Moc dobrej vajecnak
5
Avatar autora | 30.3.2022
Nejlepší recept na vaječňák! Jiný než podle tvého receptu neděláme.
Zpět do obchodu