Good Grips digitální kuchyňský teploměr
Digitální teploměr od americké značky OXO z kolekce Good Grips má snadno čitelný velký a naklápěcí display. Změří rychle a přesně teplotu ve stupních Celsia nebo Farenheita a to v rozmězí -30 °C až 150 °C (-22 °F až +302 °F). Tenký hrot je šetrný k potravinám a snadno pronikne i do středu např. masa. Teploměr má v kuchyni univerzální využití a je skvělou pomůckou při pečení, smažení, přípravě čaje nebo servírování vína. Na obalu teploměru je i praktická pomůcka s doporučenými teplotami při přípravě masa.
Velikost teploměru: celková délka 25,2 cm, délka jehly 11 cm
Kategorie: | Pomůcky do kuchyně |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.08 kg |
Rozsah měření: | -30 °C až 150 °C (-22 °F až +302 °F) |
Napájení: | baterie CR2032 (součástí balení) |
Celková délka teploměru: | 25,2 cm |
Délka měřící jehly: | 11 cm |
Digitální kuchyňský teploměr
OXO
Kuchařský digitální teploměr s výklopným velkým displejem od americké značky OXO je jednoduchý na ovládání a měří v rozmězí od -30 °C až 150 °C (-22 °F až +302 °F). Teplotu lze tedy měřit jak ve stupních Celsia, tak v stupnici Farenheita. Během velice krátké chvilky změří vnitřní teplotu masa, těsta, dětského jídla, čaje, vína, oleje nebo mléčné pěny. Použití je velice jednoduché, stačí do středu suroviny zapíchnout tenký hrot teploměru a chvíli počkat na teplotní ukazovatel na velkém displeji.
Display je sklopný o 90° a umožňuje čtení z různých úhlů. Měřená teplota se zobrazí pomocí snadno čitelných a velkých číslic. Za zadní strany teploměru je tlačítko na přepínání mezi jednotkami Fahrenheit a Celsius.
Kvalitní kuchyňský teploměr OXO Good Grips má tyto parametry:
Celková délka teploměru: 25,2 cm
Délka vpichovací jehly: 11 cm
Materiál: nerezová ocel (hrot), plast měřící jednotka a obal
Baterie: CR2032 (součástí balení)
Hmotnost: 80 g
OXO Good Grips
- Otočná hlava pro snadné přečtení teploty
- Ultra tenký hrot snadno pronikne do měřených potravin bez jejich poškození
- Velký snadno čitelný digitální diplay
- Měří ve F° a C°
- Obal obsahuje teplotní graf doporučený šéfkuchařem a USDA
- Baterie je součástí balení
- Pouze ruční mytí (display není voděodolný)
Použití OXO digitálního teploměru
- teploměr se zapíná stisknutím horního tlačítka napájení
- tenký hrot teploměru se zasune do vařeného masa, mimo kosti, dokud nebude stínovaná část na sondě, tedy její hrot uprostřed měřené suroviny (masa)
- výklopný display se natočí tak, aby byl měřený údaj čitelný z vašeho uhlu pohledu
- digitální údaj se zastaví při vnitřní teplotě měřené suroviny (masa)
- pro převod mezi °F a °C stačí stisknout tlačítko na zadní straně teploměru
- teploměr se automaticky vypne a tím se šetří životnost baterie
- pro výměnu baterie stačí pomocí mince otevřít zadní kryt a vyměnit starou baterii za novou s označením CR2032
Proč mít po ruce kuchyňský teploměr?
Pečení nebo grilování masa
Kdykoliv si nebudete jistí stupněm propečení masa a budete chtít dosáhnout konkrétní úpravy steaku, tak vám teploměr pomůže. Doporučuji měřit jen jednou, maximálně dvakrát, aby z masa neunikla šťáva. Nezapomeňte, že si každé maso musí po upečení "odpočinout".
Cukrařina
Chystáte se na makronky, pravou čokoládovou polevu nebo čokoládové pralinky? Bez teploměru je neuděláte, to mi věřte!
Pošírování
Teplota tekutiny, ve které se pokrm pošíruje, se musí pohybovat mezi 80 - 90 °C.
Pasterizace mléka
Máte-li čerstvé mléko přímo z farmy, je důležité ho převařit a tím pasterizovat před konzumací. Teplota varu pro pasterizaci je 72 °C po dobu 15 - 17 minut. Mléko varem nad 100 °C ztrácí své původní vlastnosti a tím se ochudíte o ten luxus, že máte čerstvé mléko.
Při výrobě sýru nebo jogurtu
Rozhodnete-li si doma vyrobit domácí sýr, musíte mléko před zpracováním zahřát na určitou teplotu. Teploměr je důležitý také při přípravě domácího jogurtu.
Bylinkový olej
Při přípravě domácího bylinkového oleje jej nesmíte přepálit a ideální teplota je okolo 75 °C.
Napěnění mléka do cappucina
Ideální pěnu na cappucino získáte ohřátím mléka na teplotu kolem 65 °C. Baristé používají speciální teploměr, ale pro domácí použití vám postačí i tento kuchyňský.
RADY A TIPY
- Po použití teploměr otřete pouze vlhkým hadříkem.
- Displej teploměru je elektronická část a proto by neměla v žádném případě přijít do kontaktu s tekutinou.
- Jakýkoli typ vlhkosti může vést k poruchám nebo poškození přístroje.
- V žádném případě přístroj nemyjte v myčce.
inspirace na recepty
#Makronky
Je několik druhů makronek, a každý má jiný recept a postup. Jeden recept na makronky už mezi mými recepty najdete, tyto Italian Meringeu Macarons jsem se naučila ve škole Le Cordon Bleu, kde právě studuji. Rozhodně vám doporučuji dodržovat recept dle pokynů (nebo videoreceptu), makronky vám žádné pochybení neodpustí.
OXO teploměr
OXO teploměr použití
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Americká společnost OXO byla založena v roce 1990 jako malá rodinná firma. Jejím cílem bylo vylepšit běžné domácí pomocníky tak, aby jejich používání bylo příjemnější, snazší a efektivnější.
Příběh značky OXO začal, když Sam Farber, podnikatel v průmyslu domácích potřeb, vylepšil pro svou milovanou manželku Betsey škrabku na zeleninu. Betsey trpěla počínající artritidou a používání tradičních kuchyňských nástrojů se pro ni stávalo obtížným. Sam viděl příležitost a vytvořil pohodlnější kuchyňské nástroje, které by přinesly úlevu jejich uživatelům. Ergonomické pryžové rukojeti s pružnými boky byly inspirovány rukojetěmi jízdních kol a měly usnadnit práci v kuchyni lidem se zdravotními problémy rukou, kloubů nebo páteře. Tato myšlenka se odráží i v názvu kolekce Good Grips, což znamená dobré úchopy.
OXO se čte stejně z jakéhokoli směru, což symbolizuje univerzálnost produktů, které jsou navrženy tak, aby vyhovovaly jak levákům, tak pravákům. Důraz je kladen na pohodlí a snadnost úchopu rukojeti, ale nezaostává ani kvalita a ostrost použité japonské nerezové oceli.
Heslo značky OXO zní: „Držte nástroje tak, jak je chcete držet, ne tak, jak je musíte držet.“