AKCE: Kuchařka #UPGRADE v angličtině zdarma ke každé objednávce nad 999 Kč / 40 EUR.

Yaxell REI 69 Kuchařský nůž (čepel 20 cm)

Profesionální japonský kuchařský nůž REI od japonské značky YAXELL má délku čepele 200 mm a je univerzálním kuchařským nožem pro každého kuchaře. Čepel nože je vyrobena ze 69 vrstev damascénské oceli. Její jádro VG10 má povrchovou úpravu DLC (Diamond-Like Carbon), která zvyšuje tvrdost extrémních 70 HRC, chrání nůž před poškrábáním i korozí a dává čepeli nádhernou těmně černou barvu. Je vyroben v Japonsku.

Nůž je dodáván v dárkové kazetě, která ho zároveň chrání při přepravě, a výrobce na něj poskytuje 20 let záruku.

Jedná se o opravdu kvalitní zboží, které bych nerada nechala "cestovat" v balíku sem a tam a tak při tomto výrobku není umožněna forma úhrady na dobírku.

Skladem
Značka: Yaxell
9 985 Kč / ks
Kategorie: Krájení a strouhání
Záruka: 20 let
Hmotnost: 0.25 kg

Japonské nože Yaxell

Kuchařský nůž (20 cm)

Yaxell Rei - 69 vrstev damascénské oceli

Univerzální tvar kuchařského nože má čepel s délkou 20 cm. Hravě zvládne krájení na tenké plátky i na kostky - od masa až po ovoce a další potraviny. Výborně si poradí také s nasekáním bylinek. Kvůli délce jeho čepele (20 cm) si ho častěji vybírají muži, ale ani ženy se ho nemusí bát. Vysoká ostrost a hladká čepel krájí mimořádně dobře a díky tomu zajistí, že z dané suroviny neunikne cenná šťáva.

Kolekce nožů REI 黎 , v překladu z japonštiny "temný" nebo také „úsvit“, znamená novou éru i pro tyto nože od japonského výrobce Yaxell. Vynikají jedinečnou povrchovou úpravou DLC (Diamond-Like Carbon), což je tenká karbonová vrstva s vlastnostmi podobnými diamantu, která výrazně zvyšuje tvrdost i odolnost vůči opotřebení a korozi. Díky této technologii dosahuje čepel neuvěřitelné tvrdosti přes 70 HRC a získává temně černý vzhled s jemným metalickým leskem a to je elegantní podpis celé řady Rei.

Čepel nože Rei je tvořena jádrem z vysoce kvalitní japonské oceli VG10 a je extrémnně ostrá a hladká. Krájí mimořádně dobře maso, ovoce i zeleninu tak, aby se ostrým řezem maximálně zamezilo úniku jejich šťávy. 

Nůž Santoku Ran Plus má tyto rozměry:

délka čepele: 200 mm
délka rukojeti: 105 mm
celková délka nože: 270 mm

Yaxell Chef knife Rei

REI 69 - diamant mezi japonskými noži

Řada Yaxell Rei představuje to nejlepší z moderního japonského nožířství. Spojuje tradiční damaškovou čepel s nejmodernější povrchovou úpravou DLC (Diamond-Like Carbon), která čepeli dodává mimořádnou tvrdost, odolnost a temně elegantní vzhled.

Jádro čepele je vyrobeno z prvotřídní japonské oceli VG10, obklopené 34 vrstvami damaškové oceli z každé strany, tedy celkem tedy 69 vrstev.  Speciální povrchová úprava DLC dále zvyšuje odolnost proti opotřebení, korozi i nečistotám. Tvrdost tak dosahuje neuvěřitelných 70+ HRC, což zaručuje extrémní ostrost a dlouhou životnost čepele a hlavně odolnost proti poškrábání povrchu.

Rukojeť kombinuje dva odstíny ušlechtilého tvrzeného dřeva Pakka, v jejímž středu je zasazen japonský rodový znak (mon), který symbolizuje mistrovství a tradice, jenž dává noži jedinečný charakter.

Yaxell Rei je určen pro ty, kteří hledají maximální výkon, dokonalé zpracování a výjimečný design.

Yaxell Santoku REI

YAXELL KUCHAŘSKÝ NŮŽ REI

tenký, lehký a velmi ostrý nůž

Čepele nožů Yaxell se zahřívají v peci na velmi vysokou teplotu a potom jsou zakalené ledem. Poté jsou opět tvrzené s použitím vysoké teploty, aby čepel byla pevná, odolná a s dlouhou životností. Současně zajistí, toto speciální tepelné zpracování, odolnost ostří vůči korozi. Trvanlivé dlouhé ostří je výsledkem postupného ostření pod úhlem 10 - 15 stupňů. Plocha čepele každého nože se brousí ručně, což je pracnější a náročnější. Prvotřídní systém provozní kontroly zaručuje nejvyšší kvalitu každé položky opouštějící závod v Japonsku.

Japonské nože nalézají celosvětové uznání a společnost Yaxell patří mezi pět největších výrobců nožů na světě. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné. Takový originální kousek můžete mít doma i vy!

Yaxell japonské nože

ZÁRUKA 20 LET

Každý YAXELL nůž je dodáván v černé dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí. Dodavatel na nůž poskytuje záruku 20 let!

Yaxell ostří nože

EXTRÉMNĚ OSTRÁ ČEPEL

 

Srdce nožů REI od Yaxell tvoří jádro z VG10 „super oceli“, obklopené 34 vrstvami damaškové oceli z každé strany, celkem tedy 69 vrstev. Výroba damaškové spočívá ve spojení tvrdé vysoko uhlíkaté oceli a houževnaté nízkouhlíkaté, které se opakovaně překládají. Po finálním opískování se na čepeli odhalí unikátní damaškový vzor, díky kterému je každý kus originál a žádné dva nože od Yaxell nejsou stejné.

Kombinace velmi tvrdého jádra a houževnaté damaškové oceli dodá noži nejen krásný vzhleh, ale hlaně extrémní ostrost a retenci ostří bez rizika křehkosti oceli. 

Yaxell japonská kvalita

RUKOJEŤ

Rukojeť je vyrobena z dvou odstínů ušlechtilého tvrzeného dřeva Pakka, které elegantně ladí s černým DLC povrchem čepele. Každý kus dřeva je ručně leštěn, aby vynikl jeho přirozený lesk a jemná kresba.

Díky své ergonomii a vyváženosti padne nůž dokonale do ruky a poskytuje jistý, pohodlný úchop i při dlouhé práci.

Ve středu rukojeti je zasazen rodový znak (mon), tradiční symbol cti, úcty a mistrovství, který představuje spojení řemesla, estetiky a ducha japonské kultury.

Yaxell japonské nože

PÁR PRAKTICKÝCH RAD A TIPŮ

  • Nůž udržuji ostrý. Naostřený je bezpečnější než tupý, jelikož se při krájení vyvíjí menší tlak. Nikdy nezkouším ostrost nože přejížděním prsty po ostří. V tom případě garantuji pořezání.
  • K ostření japonských nožů Yaxell se nesmí používat ocilka!
  • Na ostření svých japonských nožů používám jenom originální brusku.
  • Vroubkované nože na pečivo se ostří jenom u profesionála.
  • Na krájení s japonskými noži používám pouze dřevěná nebo plastová prkénka.
  • Nůž není sekáček, a proto ho nepoužívám k sekání potravin, ke krájení masa s kostí nebo mražených potravin.
  • Nikdy bych nepoužila nůž na otevírání plechovek, láhvi nebo jako šroubovák. Mohla bych nenávratně poškodit čepel a na to se záruka nože nevztahuje.
  • Nenechávám na čepeli dlouho zbytky potravin a po použití ho hned omyju. Zejména kyselé potraviny jako citron či zbytky hořčice mohou způsobit nepatrnou ztrátu lesku čepele.
  • Čistím ho pod tekoucí teplou vodou běžným saponátem a osuším kuchyňskou utěrkou.
  • Pokud se na čepeli vyskytnou nějaké skvrny, pokusím se je vyleštit neabrazivní leštěnkou na kov (používá se na nerezový příbor).
  • Nůž skladuji nejlépe na magnetické dřevěné desce nebo v dřevěném stojanu. V zásuvce mezi ostatními noži a kuchyňskými pomůckami může dojít k poškození čepele.
  • Nedávám mýt do myčky na nádobí! Damascénské oceli to neublíží, je tavena za vysokých teplot, ale rukojeť nože by v myčce hodně trpěla, a to nechci.
  • Na ochranu čepele při přenášení nože používám originální magnetickou dřevěnou krytku.
  • Dávám pozor na ostatní, hlavně na děti, aby se nepořezali a nůž nenechávám na okraji pracovní desky nebo stolu.

Yaxell collection

investice na celý život

Není nutné mít v kuchyni celou sadu nožů, stačí mít 2 až 3, ale o to kvalitnější. Tento typ nože, Yaxell Ran Plus, se rozhodně řadí mezi univerzální a měl by patřit do užšího výběru nožů pro domácí i profesionální použití. Kvalitní nůž je dobře vynaloženou investicí a když se o něj dobře pečuje, vydrží vám na celý život.

Podívejte se, jak vypadá výroba japonských nožů Yaxell.

PROHLÉDNĚTE SI DALŠÍ NOŽE Z KOLEKCE YAXELL RAN PLUS 69:

YAXELL Santoku malý
YAXELL kuchařský nůž velký
YAXELL kuchařský nůž Kiritsuke
YAXELL kuchařský nůž Naikiri
YAXELL kuchařský nůž na pečivo
YAXELL kuchařský nůž filetovací
 

Více o Yaxell

Kuchyňské nože Yaxell se vyrábí a dodávají do celého světa od roku 1932. Jsou vyrobeny z damascénské či damaškové oceli a vystihují je nejlépe tyto benefity - nepřekonatelné ostří, mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži a výjimečná kvalita "made in Japan" se zárukou 20 let. Jejich výroba se opírá o jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Nože Yaxell jsou vyráběny ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování více vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost.

Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.

Ruční tepání loga SANTOKU do japonského nože Yaxell

Výroba japonských nožů Yaxell

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Společnost Yaxell, založena v roce 1932, je dodnes rodinnou výrobní firmou ve vlastnictví vysoce respektované rodiny Yamada. Nože Yaxell z damascénské či damaškové oceli mají nepřekonatelné ostří a poskytují mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži. Výjimečnou japonskou kvalitu potvrzuje i záruka 20 let. 

Japonské nože Yaxell snoubí jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Vyráběny jsou ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování až 193 vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.

produktové řady Yaxell

Jednotlivé produktové řady Yaxell se odlišují počtem vrstev damascénské oceli a typem rukojeti, a jejich výběr je seřazen od prémiové (nejdražší) řady Super Gou až po cenově dostupnou kolekci Hana nebo Blue Breeze. Každý nůž Yaxell je ručně vyroben v Japonsku a vztahuje se na něj záruka 20 let.