#Vafle

O víkendu si rádi dopřejeme sladké snídaně. Nejčastěji si pečeme croissanty nebo vafle. Abyste si na nich mohli pochutnat i vy, sepsala jsem pro vás náš osvědčený recept na křehké a jemné vaflové těsto. Vyzkoušejte ho a nezapomeňte mi poslat fotku - ráda ji přidám do galerie k tomuto receptu :-) 

vafle2_web

Suroviny

Na přibližně 10-12 vaflí (záleží na vaflovači)

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 75 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 balení prášku do pečiva (kypřící prášek)
  • 500 ml mléka
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce

Recept

V kastrůlku si nechám rozehřát máslo. Ve větší míse smíchám všechny sypké suroviny (mouku, cukr, sůl a kypřící prášek) a přiliju rozehřáté máslo, mléko a celá vejce. Na elektrickém šlehači zvolím mírný stupeň a vše vyšlehám do hladkého řídkého těsta.

Zapojím si vaflovač a nechám ho rozehřát. Vaflovač není nutné pomazávat a promašťovat. Díky tomu, že je v těstě máslo, se nemusíte bát připálení. Hned tedy začnu nalévat těsto a peču dozlatova (doba pečení záleží na výkonu vaflovače).

Vafle podávám s pěnou z čerstvého ovoce. Rozmixuju ovoce (jahody, rybíz nebo maliny) a jemně zašlehám do vyšlehané šlehačky. Někdy přidávám i tvaroh nebo bílý jogurt. Vše zasypu čerstvým ovocem, na fotce granátovým jablkem a ozdobím mikrobylinkami nebo jedlými kytkami.

Můj tip

Často dělám i slanou variantu, která rozhodně taky stojí za vyzkoušení. Jednoduše v surovinách vynechám cukr, více osolím a do těsta nasekám čerstvé bylinky - třeba petržel nebo bazalku. 

Dobrou chuť,
vaše Kristína

Kristína Nemčková

Pochlubte se, jak se vám to povedlo

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

 

Made by You

Nebojte se v kuchyni experimentovat a zkoušet nové věci! Tady najdete ukázku toho, jak se tenhle recept povedl ostatním.