#Vafle

O víkendu si rádi dopřejeme sladké snídaně. Nejčastěji si pečeme croissanty nebo vafle. Abyste si na nich mohli pochutnat i vy, sepsala jsem pro vás náš osvědčený recept na křehké a jemné vaflové těsto. Vyzkoušejte ho a nezapomeňte mi poslat fotku - ráda ji přidám do galerie k tomuto receptu :-) 

vafle2_web

Suroviny

Na přibližně 10-12 vaflí (záleží na vaflovači)

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 75 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 balení prášku do pečiva (kypřící prášek)
  • 500 ml mléka
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce

Recept

V kastrůlku si nechám rozehřát máslo. Ve větší míse smíchám všechny sypké suroviny (mouku, cukr, sůl a kypřící prášek) a přiliju rozehřáté máslo, mléko a celá vejce. Na elektrickém šlehači zvolím mírný stupeň a vše vyšlehám do hladkého řídkého těsta.

Zapojím si vaflovač a nechám ho rozehřát. Vaflovač není nutné pomazávat a promašťovat. Díky tomu, že je v těstě máslo, se nemusíte bát připálení. Hned tedy začnu nalévat těsto a peču dozlatova (doba pečení záleží na výkonu vaflovače).

Vafle podávám s pěnou z čerstvého ovoce. Rozmixuju ovoce (jahody, rybíz nebo maliny) a jemně zašlehám do vyšlehané šlehačky. Někdy přidávám i tvaroh nebo bílý jogurt. Vše zasypu čerstvým ovocem, na fotce granátovým jablkem a ozdobím mikrobylinkami nebo jedlými kytkami.

Můj tip

Často dělám i slanou variantu, která rozhodně taky stojí za vyzkoušení. Jednoduše v surovinách vynechám cukr, více osolím a do těsta nasekám čerstvé bylinky - třeba petržel nebo bazalku. 

Dobrou chuť,
vaše Kristína

made_by_kristina_sdilejte

Pochlubte se, jak se vám to povedlo

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

 

Made by You

Nebojte se v kuchyni experimentovat a zkoušet nové věci! Tady najdete ukázku toho, jak se tenhle recept povedl ostatním.