#Tvarohová bábovka

Na dotaz
1 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Tvarohová bábovka | Kristína Nemčková
Sladké

tvaroh_babovka_WEB

#Tvarohová bábovka

 

6 - 8 60 min 2

Přepadla vás nepřekonatelná chuť na sladké? Známe to všichni a tady je řešení! Vláčná TVAROHOVÁ BÁBOVKA vám nezabere moc času a splní všechna vaše očekávaní. 

Jdu na to

Suroviny

Na bábovku

  • 150 g másla v pokojové teplotě
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 500 g tučného (nebo polotučného) tvarohu
  • 200 g dětské krupice
  • 1 balení kypřicího prášku
  • špetka soli
  • kůra + šťáva z 1/2 citronu
  • sušené ovoce nebo rozinky
  • bourbon Grand Marnier na namočení ovoce

Na servis

  • moučkový cukr

Postup

Sušené ovoce (nebo jenom rozinky) namočím do bourbonu, aby změkly a nasály jemnou chuť pomerančového likéru. Nic se neděje, když nemám likér, použiju obyčejný tuzemák.

Oddělím žloutky od bílků a v misce se žloutky vyšlehám kuchyňským mixérem máslo a cukr do světlé pěny.

Přidám tvaroh, nastrouhanou kůru z 1/2 citronu, šťávu z citronu, krupici smíchanou s kypřicím práškem a špetku soli. Vše vypracuji do hladké těstové směsi. 

Ve vedlejší misce vyšlehám bílky do tuhého sněhu a jemně zapracuji do těsta. 

Menší bábovkovou formu (tvarohová bábovka moc nevystoupí) vymažu máslem, vysypu krupicí, nebo hrubou moukou a naliji do ní těsto. Dám péct do předem vyhřáté trouby na 165 °C na přibližně 50 minut. Během pečení kontroluji a formu jednou otočím (nepřevrátím, jenom pootočím o 180°), aby se bábovka rovnoměrně ze všech stran upekla. Jestli je bábovka upečená zjistím pomocí špejle, kterou píchnu do bábovky, a když těsto není řídké a nelepí se, mám hotovo a bábovku z trouby vyndám

Po upečení nechám vystydnout a před podáváním mírně popráším moučkovým cukrem.

Co by se vám mohlo hodit?

5
1x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
4
L Avatar autora | 23.6.2022
Dobrý den, recept jsem přečetla - komu nevadí, že "bábovka" je spíš placka - budiž. Pochopitelně, že těsto moc nevystoupí - málo mouky a hodně tvarohu, který je těžký ....já přidávám do klasické piškotové bábovky pouze 1 tvaroh - buchta není "dusivka" :-), krásně se vyklopí a je velká - ta Vaše je víc tvarohová - ale velikosti by se mi manžel akorát vysmál ....bábovka má prostě vypadat jako bábovka :-) - přeji hezký den - stránky máte moc hezky udělané.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení