#Tvarohová bábovka

Přepadla vás nepřekonatelná chuť na sladké? Známe to všichni a tady je řešení! Vláčná TVAROHOVÁ BÁBOVKA vám nezabere moc času a splní všechna vaše očekávaní. 

tvaroh_babovka_WEB

Suroviny

Na bábovku

  • 150 g másla v pokojové teplotě
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 500 g tučného (nebo polotučného) tvarohu
  • 200 g dětské krupice
  • 1 balení kypřicího prášku
  • špetka soli
  • kůra + šťáva z 1/2 citronu
  • sušené ovoce nebo rozinky
  • bourbon Grand Marnier na namočení ovoce (můžete použít i obyčejný rum)

Recept

Sušené ovoce (nebo jenom rozinky) namočím do bourbonu, aby změkly a nasály jemnou chuť pomerančového likéru (nic se neděje, když nemám likér, použiju obyčejný rum).

Oddělím žloutky od bílků a v misce se žloutky vyšlehám kuchyňským mixérem máslo a cukr do světlé pěny.

Přidám tvaroh, nastrouhanou kůru z 1/2 citronu, šťávu z citronu, krupici smíchanou s kypřicím práškem a špetku soli. Vše vypracuji do hladké těstové směsi. 

Ve vedlejší misce vyšlehám bílky do tuhého sněhu a jemně zapracuji do těsta. 

Menší bábovkovou formu (tvarohová bábovka moc nevystoupí) vymažu máslem, vysypu krupicí, nebo hrubou moukou a naliji do ní těsto. Dám péct do předem vyhřáté trouby na 165 °C na přibližně 50 minut. Během pečení kontroluji a formu jednou otočím (nepřevrátím, jenom pootočím o 180°), aby se bábovka rovnoměrně ze všech stran upekla. Jestli je bábovka upečená zjistím pomocí špejle, kterou píchnu do bábovky, a když těsto není řídké a nelepí se, mám hotovo a bábovku z trouby vyndám

Po upečení nechám vystydnout a před podáváním mírně popráším moučkovým cukrem.

Můj tip

Krupici v těstě můžete nahradit i klasickou moukou – doporučuji nakombinovat půl dávky hladké a polohrubé mouky. Kůra z citronu podtrhne chuť tvarohu a dodá bábovce kyselejší tón.

Dobrou chuť,
vaše Kristína

 

Kika2

Pochlubte se, jak se vám povedl můj recept

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE

DO E-SHOPU

Rodinná kuchařka #UPGRADE

Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů, o které se v knize postarala moje babička a jejich inovací, čili mých verzí. Obsahuje tedy celkem 91 receptů a dorazí k vám v dárkovém balení (v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce) s dopravou zdarmaJenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a nebo si ji zakoupit v cenově zvýhodněném setu se zástěrou nebo receptářem. A když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Prodejem kuchařky si vydělávám na studium kuchařské školy Le Cordon Bleu v Londýně. Moc vám děkuji za podporu!

4_RECEPTY_baner