#Tvarohová bábovka

Na dotaz
1 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Tvarohová bábovka | Kristína Nemčková
Sladké

tvaroh_babovka_WEB

#Tvarohová bábovka

 

6 - 8 60 min 2

Přepadla vás nepřekonatelná chuť na sladké? Známe to všichni a tady je řešení! Vláčná TVAROHOVÁ BÁBOVKA vám nezabere moc času a splní všechna vaše očekávaní. 

Jdu na to

Suroviny

Na bábovku

  • 150 g másla v pokojové teplotě
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 500 g tučného (nebo polotučného) tvarohu
  • 200 g dětské krupice
  • 1 balení kypřicího prášku
  • špetka soli
  • kůra + šťáva z 1/2 citronu
  • sušené ovoce nebo rozinky
  • bourbon Grand Marnier na namočení ovoce

Na servis

  • moučkový cukr

Postup

Sušené ovoce (nebo jenom rozinky) namočím do bourbonu, aby změkly a nasály jemnou chuť pomerančového likéru. Nic se neděje, když nemám likér, použiju obyčejný tuzemák.

Oddělím žloutky od bílků a v misce se žloutky vyšlehám kuchyňským mixérem máslo a cukr do světlé pěny.

Přidám tvaroh, nastrouhanou kůru z 1/2 citronu, šťávu z citronu, krupici smíchanou s kypřicím práškem a špetku soli. Vše vypracuji do hladké těstové směsi. 

Ve vedlejší misce vyšlehám bílky do tuhého sněhu a jemně zapracuji do těsta. 

Menší bábovkovou formu (tvarohová bábovka moc nevystoupí) vymažu máslem, vysypu krupicí, nebo hrubou moukou a naliji do ní těsto. Dám péct do předem vyhřáté trouby na 165 °C na přibližně 50 minut. Během pečení kontroluji a formu jednou otočím (nepřevrátím, jenom pootočím o 180°), aby se bábovka rovnoměrně ze všech stran upekla. Jestli je bábovka upečená zjistím pomocí špejle, kterou píchnu do bábovky, a když těsto není řídké a nelepí se, mám hotovo a bábovku z trouby vyndám

Po upečení nechám vystydnout a před podáváním mírně popráším moučkovým cukrem.

Co by se vám mohlo hodit?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu