#Tuňáková pomazánka
Kategorie: | Recepty |
---|
#Tuňáková pomazánka
Na pomazánky je u nás doma přeborník můj táta a tenhle recept je jeho "tradiční". Už roky nám ho dělá na svačinu nebo k snídani. Tuňáková pomazánka, která vás dostane! A když si ji chcete vychutnat ještě víc, udělejte si k ní i domácí chleba.
Suroviny
Na pomazánku
- 100 g kvalitního tuňáka z konzervy (nejlépe v olivovém oleji)
- 2 špetky soli
- 1 špetka bílého mletého pepře
- šťáva ze čtvrtky citronu
- 1 malá cibule nebo šalotka
- hrst petrželové natě
- 25 g másla pokojové teploty
- 1 lžíce majonézy
- 1-2 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
Na servis
- čerstvou petrželovou nať
Postup
Z tuňákové konzervy vyliju olej a tuňáka dám do misky. Přidám sůl, bílý pepř, citronovou šťávu a najemno nasekanou cibuli nebo šalotku. Vše dobře promíchám dohromady vidličkou. Pak postupně přidávám nadrobno nasekanou petrželovou nať, máslo, majonézu a na závěr smetanu nebo jogurt. Po přidání každé suroviny vždy dobře promíchám. Pro tuhle pomazánku je zásadní chuť petržele, a proto vždy použiju čerstvou nať a opravdu s ní nešetřím.
Před podáváním si v toustovači opeču chleba, pomazánku na něj namažu a zasypu nasekanou petrželovou natí.