#Tuňáková pomazánka

Na pomazánky je u nás doma přeborník můj táta a tenhle recept je jeho "tradiční". Už roky nám ho dělá na svačinu nebo k snídani. TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA, která vás dostane! A když si ji chcete vychutnat ještě víc, udělejte si k ní i domácí chleba. Recept najdete tu ????.

tunakova_pomazanka2

Suroviny

Na pomazánku

  • 100 g kvalitního tuňáka z konzervy (nejlépe v olivovém oleji)
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • šťáva ze čtvrtky citronu
  • 1 malá cibule nebo šalotka
  • hrst petrželové natě
  • 25 g másla pokojové teploty
  • 1 lžíce majonézy
  • 1-2 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu

Recept

Z konzervy vyliju olej a tuňáka dám do misky. Přidám sůl, bílý pepř, citronovou šťávu a najemno nasekanou cibuli nebo šalotku. Vše dobře promíchám dohromady vidličkou. Pak postupně přidávám nadrobno nasekanou petrželovou nať, máslo, majonézu a na závěr smetanu nebo jogurt. Po přidání každé suroviny vždy dobře promíchám. Pro tuhle pomazánku je zásadní chuť petržele, a proto vždy použiju čerstvou nať a opravdu s ní nešetřím.

Před podáváním si v toustovači opeču chleba, pomazánku na něj namažu a zasypu nasekanou petrželovou natí. 

Můj tip

Není nad to si vychutnat jakoukoliv domácí pomazánku na čerstvě upečeném chlebu. Recept na náš CHLEBA najdete zde!

Dobrou chuť,
vaše Kristína

made_by_kristina_sdilejte

Pochlubte se, jak se vám to povedlo

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

 

Made by You

Nebojte se v kuchyni experimentovat a zkoušet nové věci! Tady najdete ukázku toho, jak se tenhle recept povedl ostatním.