#Tuňáková pomazánka

Na dotaz
1 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Tuňáková pomazánka | Kristína Nemčková
Pomazánka Slané

tunakova_pomazanka2

#Tuňáková pomazánka

 

5 - 6 15 min 1

Na pomazánky je u nás doma přeborník můj táta a tenhle recept je jeho "tradiční". Už roky nám ho dělá na svačinu nebo k snídani. TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA, která vás dostane! A když si ji chcete vychutnat ještě víc, udělejte si k ní i domácí chleba.

Jdu na to

Suroviny

Na pomazánku

  • 100 g kvalitního tuňáka z konzervy (nejlépe v olivovém oleji)
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • šťáva ze čtvrtky citronu
  • 1 malá cibule nebo šalotka
  • hrst petrželové natě
  • 25 g másla pokojové teploty
  • 1 lžíce majonézy
  • 1-2 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu

Na servis

  • čerstvou petrželovou nať

Postup

Z tuňákové konzervy vyliju olej a tuňáka dám do misky. Přidám sůl, bílý pepř, citronovou šťávu a najemno nasekanou cibuli nebo šalotku. Vše dobře promíchám dohromady vidličkou. Pak postupně přidávám nadrobno nasekanou petrželovou nať, máslo, majonézu a na závěr smetanu nebo jogurt. Po přidání každé suroviny vždy dobře promíchám. Pro tuhle pomazánku je zásadní chuť petržele, a proto vždy použiju čerstvou nať a opravdu s ní nešetřím.

Před podáváním si v toustovači opeču chleba, pomazánku na něj namažu a zasypu nasekanou petrželovou natí.

Co by se vám mohlo hodit?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu