#Tuňáková pomazánka

Na pomazánky je u nás doma přeborník můj táta a tenhle recept je jeho "tradiční". Už roky nám ho dělá na svačinu nebo k snídani. TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA, která vás dostane! A když si ji chcete vychutnat ještě víc, udělejte si k ní i domácí chleba.

tunakova_pomazanka2

Suroviny

Na pomazánku

  • 100 g kvalitního tuňáka z konzervy (nejlépe v olivovém oleji)
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • šťáva ze čtvrtky citronu
  • 1 malá cibule nebo šalotka
  • hrst petrželové natě
  • 25 g másla pokojové teploty
  • 1 lžíce majonézy
  • 1-2 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu

Recept

Z konzervy vyliju olej a tuňáka dám do misky. Přidám sůl, bílý pepř, citronovou šťávu a najemno nasekanou cibuli nebo šalotku. Vše dobře promíchám dohromady vidličkou. Pak postupně přidávám nadrobno nasekanou petrželovou nať, máslo, majonézu a na závěr smetanu nebo jogurt. Po přidání každé suroviny vždy dobře promíchám. Pro tuhle pomazánku je zásadní chuť petržele, a proto vždy použiju čerstvou nať a opravdu s ní nešetřím.

Před podáváním si v toustovači opeču chleba, pomazánku na něj namažu a zasypu nasekanou petrželovou natí. 

Můj tip

Není nad to si vychutnat jakoukoliv domácí pomazánku na čerstvě upečeném chlebu. Recept na náš CHLEBA najdete zde!

Dobrou chuť,
vaše Kristína

 

Kika_sdileni18

Pochlubte se, jak se vám povedl můj recept

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE

DO E-SHOPU

Rodinná kuchařka #UPGRADE

Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů, o které se v knize postarala moje babička a jejich inovací, čili mých verzí. Obsahuje tedy celkem 91 receptů a dorazí k vám v dárkovém balení (v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce) s dopravou zdarmaJenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a nebo si ji zakoupit v cenově zvýhodněném setu se zástěrou nebo receptářem. A když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Prodejem kuchařky si vydělávám na studium kuchařské školy Le Cordon Bleu v Londýně. Moc vám děkuji za podporu!

baner_recepty_kniha_general