Na dotaz
1 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Slávky | Kristína Nemčková
Ryby & mořské plody Slané

musle

#Slávky

 

3 - 4 30 min 2

Na SLÁVKY jsem se v obchodě vždy dívala s odstupem, až jsem se je naučila připravovat. Dokonce jsem se účastnila i výlovu slávek v Holandsku a měla tak možnost vidět zkušené rybáře a kuchaře jej připravit. Neexistuje opravdu nic jednoduššího. Stačí je jen vědět správně roztřídit před a po uvaření! Tento recept je rychlý a jednoduchý a můžete si jej "upgradovat" dle vlastní chuti.

Jdu na to

Suroviny

Na slávky

  • 1 kg čerstvých slávek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 šalotky (najemno nasekané)
  • 3 stroužky česneku (plátky)
  • 1 hrst nasekané plocholisté petrželové natě
  • 3 dcl suchého bílého vína
  • popřípadě mořská sůl, ale počítejte s tím, že samotné slávky jsou slané

Na servis

  • čerstvě upečená bageta
  • čerstvá petrželová nať

Postup

Slávky si pořádně opláchnu a roztřídím. Ty, co se mi zcela neuzavřou vyhazuju a nepoužívám, naopak ty, co jsou zavřené použiju.

V hrnci si rozehřeju olej s máslem, přidám nesekanou šalotku, česnek a nechám rozvonět. Přiliju víno a nechám chvíli zredukovat. Poté přihodím všechny slávky, trochu promíchám, zvýším výkon na maximum a přiklopím poklicí. Vařím max. 5 minut, nebo dokud se mi slávky neotevřou. (Neotevřené slávky nejím!)
Nakonec dochutím solí a přidám nasekanou petržel. 

Podávám s kousky bagety, které před servisem opeču na sucho na pánvi.

Co by se vám mohlo hodit?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení