#Müsli cheesecake

Na dotaz
1 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Müsli cheesecake | Kristína Nemčková
Sladké

mixit_cheesecake6_1

#Müsli cheesecake

 

8 - 10 90 min 2

Ráno před školou nejčastěji snídám müsli s jogurtem. Částečně proto, že si nic jiného nestíhám přichystat, ale taky mi to chutná. Proto mě napadlo udělat z mého oblíbeného müsli základ korpusu pro tento CHEESECAKE.

Jdu na to

Suroviny

Na korpus

  • 250 g müsli
  • 100 g másla

Na zdobení

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 5 vajec
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 100 g moučkového cukru
  • 400 ml zakysané smetany
  • 1 vanilkový lusk
  • 500 g krémového sýru (doporučuji Philadelphii nebo Lučinu, případně kombinace obou v poměru 1:1)

Postup

Müsli jemně rozmixuju s rozpuštěným máslem. Směs s pomocí polévkové lžíce vtlačím na dno a do boků dortové formy s průměrem 22 cm. Dortovou formu přenesu na plech vyložený pečicím papírem, který tam dávám pro případ, že by z formy během pečení vyteklo máslo. Takto zabráním ušpinění trouby i plechu a ušetří mi to nervy s čištěním :). 

Rozmíchám vajíčka s vanilkovým a moučkovým cukrem a přiliju smetanu ke šlehání. Po chvíli míchání přidám 400 ml zakysané smetany, vanilku z lusku a krémový sýr. Krém naliju na korpus a dám péct do předem vyhřáté trouby na 150 °C na přibližně 70 minut.

Aby byl cheesecake opravdu dokonalý, používám pár triků:

  • Při pečení si do spodní části trouby dám plech s vodou. Když máte parní troubu, zapněte si páru.
  • V průběhu pečení troubu nikdy neotvírám.
  • Koláč nechávám vychladnout přímo v troubě - po upečení jen mírně otevřu dvířka. Je to důležité, protože cheesecake po upečení nabyde a při rychlém ochlazení by mohl krém spadnout.
  • Nechám vychladit přes noc v lednici.

Vychlazený cheesecake druhý den dozdobím dle fantazie. Ten na fotce je dozdoben kouskami pistáciových ořechů, prachem z rozmixovaných mrazem sušených višní, čerstvými borůvkami a jedlými kytky. Výborně se k němu hodí i kopečky zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem.

Co by se vám mohlo hodit?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu