#Mořský vlk na grilu
Kategorie: | Recepty |
---|
#Mořský vlk na grilu
GRILOVANÁ RYBA, zelenina a skvělá omáčka vám zabere minimum času na přípravu, ale výsledek stojí zato! A servis je nejlepší na jedné desce, ze které si každý nabere sám.
Suroviny
Na přibližně 4 porce grilované ryby
- 2 ks ryb - já použila mořského vlka
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 3 plátky citronu
- svazek čerstvého petržlenu
- 2 snítky máty
Na grilovanou zeleninu
- 4 celé mrkve
- 1/2 květáku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvá petržlenová vnať a máta
Na omáčku
- 20 ml řepkového oleje
- 2 stroužky česneku
- 20 g šalotky
- 10 g ančoviček
- 30 ml bílého vína
- 5 g soli
- 160 g másla
- 4 žloutky
- kůra z jednoho citrónu
- nasekané čerstvé bylinky (máta, petržlenová vnať)
Postup
Pod tekoucí studenou vodou pomocí nože zbavím ryby šupin a pak vysuším čistou kuchyňskou utěrkou. Ostrým nožem nařežu kůži z obou stran ryb a pořádně osolím, trochu opepřím a potřu olejem. Dovnitř vykuchané ryby dám tři poloviny plátků citrónu, naplním čerstvou petržlenovou vnatí a mátou. Ryby svážu kuchyňskou nití, aby mi během grilování náplň nevypadla. Griluji z každé strany cca 5 minut.
Květák si očistím od stonků a nakrájím ho na hrubší, přibližně cca 3 cm široké, plátky. Mrkev omyju, neoloupu a společně s květákovými pláty potřu ze všech stran olivovým olejem, osolím a opepřím. Dám grilovat na rozpálený gril. Průběžně zeleninu otáčím, aby se mi rovnoměrně opekla. Griluju cca 10-15 minut. Zelenina by měla být na skus.