#Mořský vlk na grilu

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Mořský vlk na grilu | Kristína Nemčková
Ryby & mořské plody Slané Grilování

vlk_web10

#Mořský vlk na grilu

4 - 5 45 min 2

GRILOVANÁ RYBA, zelenina a skvělá omáčka vám zabere minimum času na přípravu, ale výsledek stojí zato! A servis je nejlepší na jedné desce, ze které si každý nabere sám.

Baví vás moje recepty? Podpořte jejich tvorbu dýškem v symbolické částce 55 Kč a nebo si objednejte praktickou pomůcku do kuchyně z mého e-shopu. Moc vám za podporu děkuji.
2754

Suroviny

Na přibližně 4 porce grilované ryby

  • 2 ks ryb - já použila mořského vlka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 3 plátky citronu
  • svazek čerstvého petržlenu
  • 2 snítky máty

Na grilovanou zeleninu

  • 4 celé mrkve
  • 1/2 květáku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petržlenová vnať a máta

Na omáčku

  • 20 ml řepkového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g šalotky
  • 10 g ančoviček
  • 30 ml bílého vína
  • 5 g soli
  • 160 g másla
  • 4 žloutky
  • kůra z jednoho citrónu
  • nasekané čerstvé bylinky (máta, petržlenová vnať)

Postup

Pod tekoucí studenou vodou pomocí nože zbavím ryby šupin a pak vysuším čistou kuchyňskou utěrkou. Ostrým nožem nařežu kůži z obou stran ryb a pořádně osolím, trochu opepřím a potřu olejem. Dovnitř vykuchané ryby dám tři poloviny plátků citrónu, naplním čerstvou petržlenovou vnatí a mátou. Ryby svážu kuchyňskou nití, aby mi během grilování náplň nevypadla. Griluji z každé strany cca 5 minut.

Květák si očistím od stonků a nakrájím ho na hrubší, přibližně cca 3 cm široké, plátky. Mrkev omyju, neoloupu a společně s květákovými pláty potřu ze všech stran olivovým olejem, osolím a opepřím. Dám grilovat na rozpálený gril. Průběžně zeleninu otáčím, aby se mi rovnoměrně opekla. Griluju cca 10-15 minut. Zelenina by měla být na skus.

Připravím si základ na omáčku. V hrnci rozehřeji olej, pak přidám nasekaný česnek a šalotku. Opékám spolu 3 minuty. Pak přidám nakrájené ančovičky a zaleju bílým vínem. Nechám vyvařit alkohol a základ omáčky přemístím do mixéru (blendru). Přidám nakrájené máslo, sůl, žloutky a mixuji na nejvyšší výkon cca 3 minuty. Nakonec přidám do hladké a našlehané máslové omáčky citrónovou kůru a nasekané bylinky.
 
Grilovaného mořského vlka podávám s grilovanou zeleninou a omáčkou, nejlépe na dřevěné desce tak, aby si každý mohl nabrat dle chuti.
 

Co by se vám mohlo hodit?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu