Na dotaz
1 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Kremeš | Kristína Nemčková
Sladké

kremes4_web

#Kremeš

 

12 - 14 45 min 2

Tento super easy recept na KREMEŠ neboli kremšnitu mám od naší chorvatské kamarádky Tihi. Moje máma tvrdí, že jí zákusek připomína dětství a neděli, kdy ji její táta bral do cukrárny. Je to tedy hodně retro. Pojďte se se mnou vrátit o pár desítek let zpátky a udělejte radost někomu, kdo si kremeš pamatuje z dětství. Věřím, že to ocení!

Jdu na to

Suroviny

Na kremeš

  • 1 balení listového těsta (nebo 2 pláty)
  • 3 balíčky pudinku šlehaného "za studena", používám Dr. Oetker Crème Olé
  • 750-800 ml studeného mléka
  • 500 ml smetany ke šlehání (doporučuju co nejtučnější, nejlépe více než 32 % tuku)
  • 2 balíčky vanilkového cukru (nebo semínka z 1 vanilkového lusku)
  • moučkový cukr na posypání

Na dochucení

  • moučkový cukr na posypání

Postup

Balíček listového těsta si rozdělím na 2 stejné díly a vyválím každý díl do co největšího obdélníku. Rozehřeju si troubu na 180 °C, plech otočím dnem vzhůru, na něj rozložím pečicí papír a pak opatrně rozválený plát těsta (plech je třeba otočit dnem vzhůru, abych docílila rovnoměrného upečení, jinak má těsto tendenci stáčet se kolem okrajů plechu). Vidličkou propíchnu plát na několika místech a dám péct na přibližně 15-20 minut dozlatova. Při pečení kontroluju, aby se mi plát nepřipekl. Jakmile je dozlatova, vytáhnu ho z trouby a znovu opatrně propíchnu špejlí nebo vidličkou ty největší bubliny a nechám vystydnout.

Vyválím druhou polovinu listového těsta a dám péct stejným způsobem. 

Při pečení těsta vyšlehám smetanu do tuhé šlehačky a přimíchám 2 vanilkové cukry. Šlehačku dám do lednice.

Vyšlehám mléko s pudinkovým práškem, který se šlehá za studena (používám Crème Olé vanilka). Dávám méně mléka než se uvádí v návodu, protože chci docílit hustější konzistence. Přidám 3-4 velké lžíce vyšlehané šlehačky a promíchám do vláčného krému, který dám na chvíli do lednice.

Když mám vychlazené upečené pláty těsta, připravím si desku, nebo plech (tentokrát normálně otočený) a položím spodní plát upečeného těsta rovnější stranou dolu. Jemně navrstvím pudinkový krém a rovnoměrně ho rozetřu na celý plát. Na krém navrstvím šlehačku a přikryju druhým upečeným plátem.

Dám do lednice na pár hodin, nejlépe na celou noc. Před podáváním jemně zasypu moučkovým cukrem a mám hotový zákusek jak z cukrárny z dob dětství mých rodičů :)

Co by se vám mohlo hodit?

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
J Avatar autora | 4.6.2022
Super easy recept - díky

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení