Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Kremeš | Kristína Nemčková
Sladké

kremes4_web

#Kremeš

 

12 - 14 45 min 2

Tento super easy recept na KREMEŠ neboli kremšnitu mám od naší chorvatské kamarádky Tihi. Moje máma tvrdí, že jí zákusek připomína dětství a neděli, kdy ji její táta bral do cukrárny. Je to tedy hodně retro. Pojďte se se mnou vrátit o pár desítek let zpátky a udělejte radost někomu, kdo si kremeš pamatuje z dětství. Věřím, že to ocení!

Jdu na to

Suroviny

Na kremeš

  • 1 balení listového těsta (nebo 2 pláty)
  • 3 balíčky pudinku šlehaného "za studena", používám Dr. Oetker Crème Olé
  • 750-800 ml studeného mléka
  • 500 ml smetany ke šlehání (doporučuju co nejtučnější, nejlépe více než 30 % tuku)
  • 2 balíčky vanilkového cukru (nebo semínka z 1 vanilkového lusku)
  • moučkový cukr na posypání

Na dochucení

  • moučkový cukr na posypání

Postup

Balíček listového těsta si rozdělím na 2 stejné díly a válečkem vyválím každý díl do co největšího obdélníku. Rozehřeju si troubu na 180 °C, plech otočím dnem vzhůru, na něj rozložím pečicí papír a pak opatrně rozválený plát těsta. Plech otáčím dnem vzhůru schválně, abych docílila rovnoměrného upečení, jinak má těsto tendenci stáčet se kolem zvýšených okrajů plechu. Vidličkou propíchnu plát na několika místech a dám péct na přibližně 15-20 minut dozlatova. Při pečení kontroluju, aby se mi plát nepřipekl. Jakmile je dozlatova, vytáhnu ho z trouby a znovu opatrně propíchnu špejlí nebo vidličkou ty největší bubliny a nechám vystydnout. Tímto způsobem upeču oba pláty těsta.

Vyválím druhou polovinu listového těsta a dám péct stejným způsobem. 

Během pečení listového těsta vyšlehám smetanu do tuhé šlehačky a přimíchám do ní 2 vanilkové cukry nebo semínka z jednoho vanilkového lusku. Hotovou šlehačku dám do lednice.

Vyšlehám studené mléko s pudinkovým práškem, který se šlehá za studena (používám Crème Olé vanilka). Dávám méně mléka než se uvádí v návodu, protože chci docílit hustější konzistence. Přidám 3-4 velké lžíce vyšlehané šlehačky a promíchám do vláčného krému, který dám na chvíli taky do lednice.

Když mám vychlazené upečené pláty těsta, připravím si desku, nebo plech (tentokrát normálně otočený) a položím spodní plát upečeného těsta rovnější stranou dolu. Pomocí cukrářské stěrky jemně navrstvím pudinkový krém a rovnoměrně ho rozetřu na celý plát. Na krém navrstvím šlehačku a přikryju druhým upečeným plátem.

Dám do lednice na pár hodin, nejlépe na celou noc. Před podáváním přes sítko jemně zasypu moučkovým cukrem a opatrně nakrájím nejlépe vroubkovaným nožem

Co by se vám mohlo hodit?

5
9x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
J Avatar autora | 1.4.2023
Jednoduchý, rychlý, super!
5
V Avatar autora | 2.3.2023
Kremes miluju, prekvapuje me, ze nemate v receptu maslo pridane do kremu. Urcite ale vyzkousim ☺️
5
J Avatar autora | 1.11.2022
Poprvé jsem okusila na dovolené v Chorvatsku. Jako dítě jsem milovala žloutkové řezy, které byly ovšem mnohem sladší a s cukrovou polevou. Toto je ideál. Úžasné !
5
A Avatar autora | 30.7.2022
Perfektní recept a chutnají to výborně. Jen se za nim zaprasilo
5
J Avatar autora | 4.6.2022
Super easy recept - díky
Zpět do obchodu