#Jahodovo-tvarohová bublanina

Na dotaz
1 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Jahodovo-tvarohová bublanina | Kristína Nemčková
Sladké

bublanina7

#Jahodovo-tvarohová bublanina

 

10 - 12 45 min 2

Kdybyste měli vybrat jeden typicky letní dezert, co by to bylo? Možná byste stejně jako já zvolili JAHODOVO-TVAROHOVOU BUBLANINU. Léto, teplo a ta spousta čerstvého ovoce kolem přímo láká k pečení. Ukážu vám, jak ji dělám já. Takovou pomyslnou třešničkou na dortu (tedy na bublanině) jsou totiž opečené mandličky.

Jdu na to

Suroviny

Na bublaninu

  • 4 vajíčka
  • 100 g bílého jogurtu
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml mléka
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 1 kypřící prášek
  • čerstvé ovoce (jahody, rybíz, třešně)
  • 100 g tvarohu
  • vanilkový lusk

Na přilepšení

  • mandlové lupínky nebo kousky oříšků
  • čokoládové kousky (jenom někdy je tam přihodím)

Na servis

  • moučkový cukr

Postup

Připravím si 2 mísy. Do první oddělím 4 žloutky a 2 bílky, do druhé odložím stranou 2 bílky. Směs bílků a žloutků v první míse vyšlehám spolu s práškovým a vanilkovým cukrem. Přidám jogurt, olej, mléko a vše promíchám.

Hladkou a mandlovou mouku promíchám spolu s kypřícím práškem a přidám do žloutkové pěny. Vše vyšlehám.

Připravím si menší hluboký plech (rozměr přibližně 30 x 25 cm), vymažu ho máslem a vysypu hrubou moukou. Pak do něj naliju těsto.

Připravím si malou misku s hrubou nebo mandlovou moukou a omyté ovoce (nejlépe vypeckované), které obalím v mouce z té strany, kterou jej položím na těsto. Tento trik mě naučila babička a díky němu ovoce nepropadne na dno plechu a zůstane hezky vidět.

Ze 2 bílků, které jsem si na začátku odložila stranou, vyšlehám sníh, přidám zrnka pravé vanilky z lusku (nebo přidám vanilkový cukr) a tvaroh. Dochutím cukrem a směs navrstvím lžící na těsto mezi ovoce. Na závěr zasypu mandlovými lupínky nebo kouskami jiných oříšků a dám péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na maximálně 30 minut.

Jestli je koláč upečený zjistím špejlí - ke konci pečení (po 25 minutách pečení) zapíchnu špejli do koláče a když se těsto nepřichytí a nelepí, je hotovo.

Co by se vám mohlo hodit?

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 6.6.2022
Výborný a chutný recept
5
Avatar autora | 29.5.2022
Neskutočne dobrá a ľahká bublanina. Recept mám od teba už pár rokov a robím ho vždy, keď máme čerstvé jahody :) Si veľmi šikovná Kristínka.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení