#Grilovaný meloun jako dezert

Na dotaz
1 Kč / ks
Kategorie: Recepty
meloun dezert2 web
Sladké Grilování

meloun_dezert3_web

#Grilovaný meloun jako dezert

 

4 - 5 30 min 1

S pomocí MELOUNU vykouzlíte skvělý dezert. V teplých dnech osvěží a na závěr grilovačky každého překvapí. Zkrátka s tímto dezertem určitě zabodujete, protože ruku na srdce, kdo z vás už griloval vodní meloun?

Jdu na to

Suroviny

Přibližně na 4 porce dezertu

  • 1/4 vodního melounu (pro hezčí barevnou kombinaci volím žlutý)
  • 100 g třtinového cukru
  • lžička sušeného zázvoru
  • lžička mleté kurkumy
  • špetka soli
  • kůra z 1 limetky
  • kůra z 1 citronu 

Na zmrzlinu

  • 400 ml kokosového mléka (tučnější)
  • 2 lžíce medu
  • špetka soli
  • když se vám nechce dělat zmrzlinu, vřele doporučuji zakoupit italské gelato

Na dozdobení

  • lístky thajské bazalky
  • oříšky (nejlépe kombinace solených a nesolených)

Postup

Meloun očistím od kůry a nechám vnitřek vcelku. V misce si smíchám cukr, zázvor, kurkumu, sůl, kůru z limetky a citronu a meloun ve směsi obalím. Poté ho vložím do sáčku na vakuování a zavakuuju. Když nemám vakuovačku, přeliju směs do uzavíratelné nádoby a meloun nechám marinovat v ní. V lednici nechám minimálně přes noc, ideálně 1-2 dny. 

Připravím si základ pro kokosovou zmrzlinu. Smíchám všechny suroviny - hustější kokosové mléko, med a špetičku soli pro zvýraznění chuti. Sladkost si přizpůsobím dle chuti, doladím ji přidáním medu. Základ naliju do uzavíratelné nádoby a nechám přes noc v mrazáku.

Před podáváním si vyndám kokosovou zmrzlinu z mrazáku a ve výkonném mixéru, já používám Thermomix, vyšlehám zmraženou kostku na hladkou zmrzlinu.

Meloun vybalím z vakuového sáčku, osuším papírovou utěrkou a nakrájím na plátky vysoké cca 1,5 cm. Na grilu, nebo na grilovací pánvi, zprudka opeču z každé strany.

Připravím si misky, nebo hluboké talíře na servírování a naskládám ogrilované plátky melounu, kopeček kokosové zmrzliny a dozdobím nasekanými oříšky (mix solených a nesolených). Já použila kešu, ale skvěle se hodí i pistácie nebo mandle. Na závěr dozdobím lístky thajské bazalky, nebo jinou oblíbenou bylinkou.

Co by se vám mohlo hodit?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení