#Francouzský toast

Na dotaz
1 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Francouzský toast | Kristína Nemčková
Sladké Velikonoce

mazanec11

#Francouzský toast

 

4 - 5 20 min 1

Když vám zbyde mazanec nebo vánočka, je to skvělý základ pro FRANCOUZSKÝ TOAST. Je to snídaně, která potěší každého!

Jdu na to

Suroviny

Na toasty

  • 4 krajce mazance (nebo vánočky)
  • 1 - 2 vajíčka
  • 2 dcl mléka (nebo smetany)
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • mletá skořice
  • máslo na smažení

Na dochucení a dozdobení

  • zakysaná smetana (nebo řecký jogurt)
  • čerstvé ovoce
  • drcené oříšky
  • citronová kůra (není potřeba)
  • cukr dle chuti

Postup

Celé vajíčka rozšlehám s mlékem (nebo smetanou) a přidám špetičku soli, vanilkový cukr a mletou skořici. Jednotlivé plátky (krajíce) mazance nebo vánočky obalím v této vaječné směsi a obratem vložím na mírně rozpálenou pánev s rozpuštěným máslem. Opeču na mírném plameni z obou stran a po upečení papírovým ubrouskem zbavím tousty přebytečného tuku.

Podávám s lžíci zakysané smetany nebo řeckého jogurtu a s čerstvým ovocem. Když mám časový prostor, ovoce typu borůvky nebo maliny zahřeju v rendlíku, kde pustí svou šťávu a tímto ovocným rozvarem zaliju francouzské tousty před podáváním. Na závěr popráším moučkovým cukrem a můžu dochutit čerstvě nastrouhanou kůrou z citronu a podávám ještě teplé ke snídani.

Co by se vám mohlo hodit?

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
B Avatar autora | 20.8.2022
Skvělý recept!
Zpět do obchodu