#Dyňové gnocchi

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Dyňové gnocchi | Kristína Nemčková
Vegetariánské Slané

dyne_madebykristina2

#Dyňové gnocchi

 

4 - 5 60 min 2

Konec října patří dýním - sklízí se ze zahrad a staly se symbolem Halloweenu. Použití dýně v kuchyni ještě stále není tak obvyklé a běžné, proto přicházím s dalším receptem na DÝŇOVÉ GNOCCHI, nebo-li česky noky.

Jdu na to

Suroviny

Na dýňové gnocchi

  • 200 g hladké mouky
  • plus mouku na pomoučnění plochy
  • 100 g polohrubé mouky
  • 150 g dýně
  • 1 velká brambora nebo 2 menší brambory (nejlepší odrůda Russet)
  • 1 lžička soli

Na nakládané cibulky

  • baby cibulky
  • 100 ml vinného octa
  • 100 ml vody
  • 20 g cukru
  • 5 g soli

Na finální servis

  • lišky (houby)
  • máslo
  • sůl a pepř
  • čerstvý kopr
  • citronová kůra

Postup

Na plech vyložený papírem na pečení rozložím celé brambory a na čtvrtiny nakrájenou dýni, zbavenou jádřinců. Vše dám péct do trouby na 200 °C do měkka. Po upečení nechám zcela vychladnout.

V menším kastrůlku smíchám vodu, ocet, cukr a sůl a přivedu k varu. Odstavím a do nálevu naložím oloupané a na půlky nakrájené mini cibulky. Nechám louhovat minimálně 15 minut. Rozpálím suchou pánev a půlky cibulek spálím z překrojené strany. Pak oddělím na jednotlivé vrstvy a odložím na servis.

Upečené brambory přepůlím, vydlabu lžící a vidličkou rozmačkám na jemnou kaši. Upečenou dýni zbavím slupky a měkkou dužinu rozmixuji na jemné pyré, které přidám k bramborové kaši a vše osolím. Přisypu hladkou a polohrubou mouku a vypracuji ručně do hladkého těsta.

Pracovní plochu si popráším moukou a dýňové těsto si rozdělím na stejné části, ze kterých ručně vyválím tenčí válečky. Ty nakrájím nožem na menší noky. 

Do většího hrnce dám vařit osolenou vodu a když začne vřít, opatrně do ní vložím noky a vařím dokud nevyplavou nahoru. Sítkem vyndám z vody a co nejdřív servíruji. Měla bych mít vše níže uvedeno již připraveno na servis.

Na pánvi nechám rozpustit máslo a opeču na něm předem očištěné houby. Já použila čerstvé lišky. K liškám přidám uvařené noky, nechám vše propojit a opéct a na závěr osolím, případně dle chuti opepřím čerstvě namletým pepřem. Podávám na talíři s plátky naložené spálené cibulky a snítkou čerstvého kopru. Dochutím hoblinkami citronové kůry (doporučuji použít jemné strouhadlo).

 

Co by se vám mohlo hodit?

5
9x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
P Avatar autora | 20.8.2022
Skvělý recept. Jednoduchý a dobrý.
Zpět do obchodu