#Burrata s rajčaty

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Burrata s rajčaty | Kristína Nemčková
Vegetariánské Salát Slané

burrata_web2

#Burrata s rajčaty

 

4 15 min 1

BURRATA je čerstvý pařený sýr z kravského mléka. Je podobný mozzarelle, ale uvnitř má měkčí konzistenci. Vyznačuje se svou chutí po čerstvém mléku, máslu a smetaně a jde o tradiční italskou specialitu. S čerstvými bylinkami a rajčaty je to skvělá kombinace!

Jdu na to

Suroviny

Na 4 porce svěžího salátu

  • 500 g českých cherry rajčat
  • 4 burraty
  • čerstvý estragon
  • čerstvou bazalku
  • čerstvou petrželovou nať
  • sůl
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce vinného octa
  • 150 ml olivového oleje

Na servis

  • čerstvé bylinky (estragon, bazalka)

Postup

Do rendlíku si dám vařit vodu, kterou osolím. Cherry rajčata zbavím "oka" (tak tomu říkame ve škole), jednoduše vyřežu část, kde byl stonek. Vhodím je do vroucí vody přibližně na 1 minutu a pomocí sítka přendám do mísy s ledovou vodou. Opatrně malým nožíkem zbavím rajčátka slupky a odložím stranou.

Připravím si bylinkový dresink. Otrhám lístky bylinek od stonků (uvádím přibližný poměr: 5 snítek estragonu, 3 snítky petrželové natě, 5 snítek bazalky) a hodím je do výkonného mixéru (já používám Thermomix nebo doma Nutribullet). Přidám lžíci medu, 3 lžíce vinného octa, sůl, olivový olej, a vše důkladně rozmixuji.

A jdu na servírování. Do misek hezky uložím oloupaná cherry rajčata, kolem kterých naliji bylinkový dresink, navrch položím burratu, dozdobím čerstvými natrhanými bylinkami a posolím maldonskou solí (křehká krystalická sůl). Nejhezčí část nastane při překrojení burraty, která se rozteče na rajčata. Mňam!

TIP: Nevyužitý bylinkový dresink rozhodně nevyhazujte, ale doporučuji ho nalít do zdobicí lahvičky se špičkou a skladovat v lednici. Využijete ho při servírování jídel na dochucení a dozdobení. Skvěle se kromě salátů hodí třeba i k rybám. 

Co by se vám mohlo hodit?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu