#Brynzové halušky jinak

Na dotaz
0,10 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#Brynzové halušky jinak | Kristína Nemčková
Slané

upgrade_halusky

#Brynzové halušky jinak

4 - 5 45 min 2

Inovovat tradiční BRYNZOVÉ HALUŠKY chce pořádnou dávku odvahy. Mnoho lidí reaguje negativně, ale já si stojím za tím, že udržovat tradice je důležité, ale malá nebo i velká změna neublíží. Proto vznikají nové recepty s využitím stejných surovin. Moje verze halušek je příkladem, jak je udělat jinak a překvapit své hosty. Věřte, budou jim chutnat. Testováno na více než 200 lidech! 

Baví vás moje recepty? Podpořte jejich tvorbu dýškem v symbolické částce 55 Kč a nebo si objednejte praktickou pomůcku do kuchyně z mého e-shopu. Moc vám za podporu děkuji.
2754

Suroviny

Na netradiční halušky

  • 4 velké brambory
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 vajíčko
  • 100 g sušených hub 
  • 100 g slaniny
  • 200 g plnotučné brynzy
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 250 g másla 
  • sůl 

Na servis

  • čerstvá pažitka
  • prach ze sušených hub (nespotřebovaný zbytek z vaření)

Postup

V mixéru si rozmixuju přibližně 30 g sušených hub a připravím si tak houbový prášek (prach). 

Zbytek sušených hub povařím ve vodě a udělám si tak houbový vývar, který později použiju na halušky.

Brambory si očistím a nakrájím je do větší mísy menší kostičky. Rozmixuju ponorným mixérem, osolím a přidám jemný houbový prach a vajíčko. Vše důkladně promíchám vařečkou. Pokud do halušek nespotřebujete celý houbový prach, můžete s ním na závěr pokrm posypat, nebo si ho uschovat do uzavíratelné nádoby a použít na ozdobu u jiného receptu. Postupně přidávám polohrubou mouku a těsto díky tomu získá lepkavou konzistenci.

Do většího hrnce si dám vařit vodu. Jakmile vře, protlačím těsto do vody pomocí speciálního sítka na halušky. Pokud ho nemáte, udělejte menší halušky pomocí malé lžičky. Když halušky vyplavou na hladinu, jsou hotové. S pomocí děrované naběračky je přemístím do mísy napuštěné studenou vodou. Díky tomu nebudou lepit.

Připravím si brynzovou omáčku. Do kastrůlku naliju smetanu, přidám brynzu a za stálého míchání ohřívám tak, aby se brynza ve smetaně rozpustila. Ochutnám a dle chuti dosolím. Někdy je brynza slanější, proto se solí pracuju opatrně. Teplou omáčku naliju do lahve na šlehačku (espuma) a natlakuju dvěma bombičkami plynu. Zatřesením promíchám a lahev položím horizontálně na stůl až do servírování.

Slaninu nakrájím na malé kostičky a uškvařím na pánvičce.

Na pánev si nasypu scezené halušky, podliju houbový vývarem, přidám máslo a za stálého míchání spojím máslo s vývarem. Nakonec přisypu najemno nasekanou pažitku. 

Halušky servíruju na talíř s nastříkanou brynzovou omáčkou, čerstvě vyškvařenou slaninou a na závěr je ještě posypu nasekanou pažitkou.

Na celý recept si můžete podívat ve videu pro Varecha.sk.

Co by se vám mohlo hodit?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu