Hořčice bílá celá (150 g)

Hořčice bílá celá (150 g) se přidává do láku při nakádání zeleniny, do omáček, marinád, polévek, nebo do uzenin. Má ostřejší chuť a silnou vůni, která se rozvine až po nadrcení. 

Obsah balení: 150 g v uzavíratelném sáčku

Skladem
Značka: Salvia Paradise
75 Kč / ks
Kategorie: Dobroty a dochucovadla
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.15 kg
salvia horcice bila
Novinka

Hořčice bílá

Hořčice bílá celá (150 g)

Sinapis alba (latisky)

Hořčice bílá celá má ostřejší (štiplavou) chuť a silnou vůni. Zajímavostí je, že semínka nejsou téměř vůbec aromatická, jejich vůně se rozvine až po rozemletí v ručním mlýnku nebo nadrcení v hmožďíři. Semínka hořčice mají průměr 2 - 3 mm.

Semínka hořčice se používají na přípravu hořčice, jako koření do marinád, omáček, polévek, salátů, ale také do klobás a uzenin. Jsou vhodná k pečením masa a ryb. Jsou nedílnou součástí láku při nakládání okurek, hub nebo jiné zeleniny. Pridávají se do pokrmů založených na oleji.

Platí, že:

  • více pálivosti se dosáhne aktivací ve vodě
  • zmírnit pálivost lze naložením do octu, vína či citronové šťávy nebo opakovaným převařením (opláchnout, převařit, zchladit, opláchnout, převařit a zchladit)

 

Hořčice bílá

Hořčice bílá celá (150 g)

  • Složení: 100% hořčice celá bílá (Sinapis alba)
  • Obsah balení: 150 g v uzavíratelném sáčku
  • Skladování: uzavřené na suchém a tmavém místě
  • Datum spotřeby: minimální trvanlivost je uvedena na obalu

Hořčice bílá

Hořčice setá je jednoletá rostlina dorůstající výšky až jeden metr a pěstuje se v oblasti Středozemního moře, především ve Francii a Německu, ale i v Severní Americe, Indii a Číně. Plodem je šešule obsahující žlutá semena, která se sklízí krátce před dozráním a následně se suší. Rostlinu hořčice seté si často lidé pletou s řepkou olejnou.

Hořčice bílá jsou malá jemně nažloutlá semínka o průměru 2 až 3 milimetrů. Dospělou rostlinu si lidé často pletou s téměř stejnou řepkou olejnou. Kvete totiž také malinkatými žlutými kvítky.

Dodává pokrmům zajímavou jemně ostrou chuť a využití najde v receptech na:

  • nakládané okurky a jinou zeleninu
  • hořčici
  • marinády
  • zálivky na salát

Hořčice bílá

Hořčičná semínka

Hořčičná semínka zvyšují látkovou výměnu, podporují trávení, napravují špatnou funkci střev, stimulují výrobu žluči a pomáhají při revmatických bolestech. Užívají se převážně zevně, ve formě náplastí či obkladů. Obsahují také antioxidanty.

Domácí hořčice

Příprava domácí hořčice

Na přípravu domácí hořčice postačí:

  • hořčičná semínka rozmixované na prášek (1/2 šálku)
  • 3 lžíce vody
  • 5 lžic octa
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • špetku kurkumy (pro barvu)

Ve výkonném mixéru (nejlépe Thermomix) rozmixují hořčičná semínka na jemný prášek. Budu potřebovat 1/2 šálky prášku. Pro zmírnění pálivosti hořčice pro přípravu použiju horkou vodu převařenou s octem. Všechny suroviny smíchám v mixéru, až mi vznikne hořčice. Na závěr, už mimo mixér, domíchám stěrkou celá hořčičná semínka (nemusím). 

V případě, že mi v domácí hořčici bude chybět tekutina, doplním vodu s octem. Hořčici přendám do uzavíratelné sklenky a dám vychladit do lednice. Domácí hořčice má krátkou trvanlivost a do dvou týdnů se doporučuje domácí hořčici spotřebovat.
 

AdHoc mlynky a hmoždíře

POMŮCKY, KTERÉ SE HODÍ

Na pomletí nebo nadrcení hořčičných semínek se vám bude hodit hmoždíř nebo ruční mlýnek na koření.

Na mém e-shopu najdete tyto výrobky od německého výrobce AdHoc. Výběr je opravdu široký a určitě si najdete ten, který vám bude vyhovovat a dělat radost každý den v kuchyni.

Všechny výrobky značky AdHoc jsou vyrobeny z moderních, kvalitních materiálů, které jsou snadné na ošetřování a hlavně zdravotně nezávadné. AdHoc je držitelem mnoha ocenění za design v Německu i v Evropě.

 

chci kvalitní hmoždíř nebo mlýnek

Nakládané okurky

Inspirace na recept

#Nakládané křupavé okurky

Mám ráda ty chvíle, kdy mě babička provází po své zahradě a ukazuje úrodu, která právě dozrává. Povídáme si, co by z toho každá z nás uvařila a jak je danou surovinu možné využít. Letos jsem zastihla úrodu okurek a natočila si babiččin recept na křupavé nakládané okurky. Ukládám si ho sem sama pro sebe.

Jdu na recept

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu