Yaxell Ran Plus KIRITSUKE - japonský kuchařský nůž (čepel 20 cm)

Japonský kuchařský nůž YAXELL RAN PLUS KIRITSUKE s délkou čepele 200 mm a s ostrou špičkou, je stále oblíbenější univerzální nůž, který si hravě poradí s rybou, masem i zeleninou. Nože z damascénské oceli od Yaxell rozhodně patří mezi ty nejkvalitnější kuchařské nože s jakými jsem kdy mohla krájet a jejich kvalitní zpracování a ostrost je nepřekonatelná.

Nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí a výrobce poskytuje 20 let záruku.

Skladem
Značka: Yaxell
5 490 Kč / ks
Kategorie: Můj #UPGRADE e-shop
Záruka: 20 let

Kuchařský nůž japonské značky YAXELL Ran Plus KIRITSUKE s délkou čepele 200 mm a ostrou špičkou slouží stejně dobře při přípravě zeleniny, tak při krájení plátků masa a ryb. Je to univerzální nůž, který se těší oblíbenosti u amatérských, tak i profesionálních kuchařů. Označení Kiritsuke znamená „rozřezaný“, proto je v Japonsku tak oblíbený při porcování a přípravě sashimi. Ostrá špička se zapíchne do ryby a jednoduše ji rozřízne.

Japonská kvalita a ostrost nože vám poslouží opravdu dlouho - výrobce poskytuje záruku 20 let!

Tento japonský nůž je určen nejen pro milovníky asijské kuchyně, hodí se do každé domácnosti. V Japonsku má jeho tvar svou dlouholetou tradici, u nás se stává oblíbeným až teď. Hravě si poradí s rybou, masem i zeleninou. Vysoká ostrost a hladká čepel krájí mimořádně dobře tak, aby se maximálně zamezilo úniku šťávy z krájené suroviny.

Nůž Ran Plus je tenký, lehký a velmi ostrý. Čepele nožů se zahřívájí v peci na velmi vysokou teplotu a potom jsou zakalené ledem. Poté jsou opět tvrzené s použitím vysoké teploty, aby čepel byla pevná, odolná a s dlouhou životností. Současně toto speciální tepelné zpracování zajistí ostří odolnost vůči korozi. Jeho trvanlivé dlouhé ostří je výsledkem postupného ostření pod uhlem 10 - 15 stupňů. Plocha čepele každého nože se brousí ručně, což je pracnější a náročnější. Prvotřídní systém provozní kontroly zaručuje nejvyšší kvalitu každé položky opouštějící závod v Japonsku. Vlastní oddělení vývoje výrobků zohledňuje zkušenosti amatérských i profesionálních uživatelů z celého světa, na jejichž základě pak zruční kovotepařský řemeslníci zhotovují jedinečné výrobky. Japonské nože nalézají celosvětové uznání a společnost Yaxell patří mezi pět největších výrobců nožů na světě. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné a takový originální kousek můžete mít doma i vy!

Není nutné mít v kuchyni celou sadu nožů, stačí je mít 2 - 3, ale o to kvalitnější. Tento typ nože, Yaxell Ran Plus, patří rozhodně mezi univerzální a měl by patřit do užšího výběru nožů pro domácí i profesionální použití.

Z čeho je japonský nůž Ran Plus vyroben:

YAXELL_ran_plus_Kiritsuke4

 

Čepel nože ozdobena ručně tepaným logem "Santoku" v japonštině se skládá ze 69 vrstev damascénské oceli s enormně odolným jádrem z nerez oceli VG 10 o tvrdosti HRC 60-61.

Japonská ocel VG 10 je považována za "super ocel" s následujícím materiálovým složením: 1% C, 15% Cr, 1% Mo, 0,2% V, 1,5% Co.

 

 

YAXELL_ran_plus3

 

Rukojeť, s ručně tepaným logem na její koncovce, je vyrobena z černé plátnové micarty a uvnitř s voskově odlévanou rukojetí z nerez oceli. Má skvělý ergonomický tvar, příjemně se drží a ani mokrá neklouže.Micarta je odolný robustní materiál, který vzniká laminováním plátna a pryskyřice. Micarta nevydává žádné pachy a přetrvá léta beze změny hmotnosti či objemu.

 

Nože Yaxell jsou opravdu ostré a já si je nechávám nabrousit jedině v autorizovaném servisu Yaxell. Klidně mi napište na mail@madebykristina.cz a já vás nakontaktuji na jejich servis. V případě akútní potřeby jej naostřím jedině na brusném kamenu (je to ale věda!) nebo s použitím ostřiče nožů od firmy Yaxell, který najdete i na mém e-shopu v nabídce. 

Každý YAXELL nůž je dodáván v černé dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí. Dodavatel na nůž poskytuje záruku 20 let! 

Více o japonském noži Yaxell Ran Plus:

Materiál čepele:

69 vrstev damascénské oceli

nerez ocel VG 10 o tvrdosti HRC 60-61

Materiál rukojeti:

Micarta (uvnitř nerez ocel)

Rozměry: délka čepele: 200 mm
délka rukojeti: 105 mm
celková délka nože: 305 mm
Váha: 210 g
Barva rukojeti: černá 

Více o japonských nožích YAXELL:

Kuchyňské nože Yaxell se vyrábí a dodávají do celého světa od roku 1932. Jsou vyrobeny z damascénské či damaškové oceli a vystihují je nejlépe tato slova - nepřekonatelné ostří, mimořádný  zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži a výjimečná kvalita "made in Japan" se zárukou 20 let. Jejich výroba se opírá o jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Nože Yaxell jsou vyráběny ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování více vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.

Jak pečovat o japonský nůž: 

  • Nůž skladuji nejlépe na magnetické dřevěné dosce nebo ve dřevěném stojanu. V šuflíku mezi ostatními noži a kuchyňskými pomůckami může dojít k poškození čepele.
  • Nůž používám pouze na krájecím dřevěném nebo plastovém prkénku.
  • Nůž není sekáček, a proto ho nepoužívám k sekání potravin, ke krájení masa s kostí nebo mražených potravín.
  • Čistím ho pod tekoucí teplou vodou běžným saponátem a osuším kuchyňskou utěrkou.
  • Nůž si nechávám brousit jedině v YAXELL servisu. Pro případné dobroušení doporučuji použít brousič nožů od Yaxell (najdete ho v nabídce mého e-shopu).
  • Není vhodný do myčky na nádobí. Nikdy bych nůž nedala do myčky na nádobí! Damascénské oceli to neublíží, je tavena za vysokých teplot, ale rukojeť nože by v myčce hodně trpěla. A to nechci.
  • Na ochranu čepele při přenosu nože používám originální magnetickou dřevěnou krytku.
  • Dávám pozor na ostatní, hlavně děti, aby se nepořezali, i když je statisticky dokázano, že tupým nožem se můžete zranit omnoho rychleji a hůř než ostrým nožem? A nože Yaxell jsou opravdu ostré!

Inspirace na recept pro použití nože Yaxell:

Pro inspiraci, jak dokonale využít kvality japonského nože Yaxell, přikladám recepty. Stačí kliknout na obrázek a recept se vám zobrazí.

teriyaki_losos7_web

#Losos s teriyaki omáčkou

Ryby připravuji ráda a někde jsem se dočetla, že tato ryba obsahuje látku, která podporuje v našem těle tvorbu serotoninu, hormonu štěstí, který vyvolává příjemný pocit klidu a pohody. Vyzkoušeno! Po LOSOSU V OMÁČCE TERIYAKI S KOKOSOVOU RÝŽÍ jsme byli všichni v klídku :) Pojďte se dát do pohody i vy, a uvařte si tento jednoduchý recept.

segedin_web

#Segedínské jehněčí

Tento recept na upgrade SEGEDÍNU mám z mé kuchařky #UPGRADE asi nejraději. Jednotlivé komponenty totiž vytvoří dokonalou chuť, která připomíná originální segedínský guláš ze zelí a masa, ale recept i výsledek vypadají jinak. 


2019_NEW_LOGO_black

Nenechte si ujít moje recepty

Párkrát do měsíce vám pošlu nově přidané recepty na moje stránky. Nebojte, když se vám to nebude líbit, můžete se snadno odhlásit.

 
 

Ruční tepání loga na čepel nože Yaxell

Výroba Yaxell nožů v Japonsku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
LogoYaxell  

Společnost Yaxell dodává na trh kuchyňské nože již od roku 1932. Nože Yaxell z damascénské či damaškové oceli mají nepřekonatelné ostří a poskytují mimořádný zážitek při práci s dokonale zpracovanými noži. Výjimečnou japonskou kvalitu potvrzuje i záruka 20 let. 

Japonské nože Yaxell snoubí jedinečnou tradici výroby samurajských mečů s využitím moderních technologií. Vyráběny jsou ručně nejlepšími a nejzkušenějšími nožíři z města Seki – tradičního místa výroby samurajských mečů. Díky unikátnímu zpracování až 193 vrstev damaškové oceli získává čepel nože nejen krásnou dekorativní kresbu, ale především vysokou tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné.