Teploměr vpichovací digitální (od -20 °C do 150 °C)

Multifunkční digitální vpichovací teploměr se sondou (jehla má 12,5 cm) s přesností měření 0,1 °C. Poslouží vám při grilování, uzení a vaření, jednoduše ideální pomocník, pokud vaše domácí přístroje nemají ukazovatel teploty uvnitř suroviny. Teploměr je dodán včetně baterie.

Velikost teploměru: 15,5 x 4 cm, délka jehly 12,5 cm.

Skladem
Značka: ETI Ltd.
1 195 Kč / ks
Kategorie: Můj #UPGRADE e-shop
Záruka: 20 let
Hmotnost: 0.1 kg

Kuchařský digitální vpichovací teploměr s přesností měření 0,1 °C pomůže každému při vaření a pečení, kdo nemá ve svých domácích přístrojích ukazovatel teploty uvnitř připravované suroviny a nemusí to být jenom maso.

Teplota v kuchyni je opravdu důležitá. Od lednice až po vaření nebo pečení. A tento teploměr měří teplotu od -19,9 °C do +149,9 °C a je dodáván včetně baterie.

Vlastnosti teploměru:

  • digitální obrazovka LCD
  • možnost přepnutí měřící hodnoty v stupněch Celsius (°C) nebo Fahrenheit (F)
  • měření od -19,9 °C do +149,9 °C
  • automatické vypnutí
  • minimum a maximum paměť 
  • alarm na nastavenou teplotu 
  • vyrobeno v EU (Itálie)

teplomer_digi6

Pár důvodů, proč mít po ruce kuchařský teploměr:

Pečení nebo grilování masa

Kdykoliv si nebudete jistí stupněm propečení masa a budete chtít dosáhnout konkrétní úpravy steaku, tak teploměr vám rozhodně pomůže. Doporučuji měřit jen jednou, maximálně dvakrát, aby z masa neunikla šťáva. Nezapomeňte, každé maso si po upečení musí "odpočinout".

 

Cukrařina

Chystáte se na makronky, nebo pravou čokoládovou polevu nebo čokoládové pralinky? Bez teploměru je neuděláte a to mi věřte!

Pošírování

Teplota tekutiny, ve které se pokrm pošíruje, se musí pohybovat mezi 80 - 90 °C.

Pasterizace mléka Máte čerstvé mléko přímo z farmy, je důležité ho převařit a tím pasterizovat před konzumaci. Teplota varu pro pasterizaci je 72 °C po dobu 15 - 17 minut. Mléko varem na 100 °C strácí svoje původní vlastnosti a tím se ochudíte o ten luxus, že máte čerstvé mléko.
Při výrobě sýra nebo jogurtu Rozhodnete-li si doma vyrobit domácí sýr, musíte mléko před zpracováním zahřát na určitou teplotu. Ideální je automatové mléko po pasterizaci. Teploměr je důležitý také při přípravě domácího jogurtu.
Napěnění mléka do cappucina Ideální pěnu na cappucino získáte ohřátím mléka na teplotu kolem 65 °C. Baristi používájí speciální teploměr, ale pro domácí použití vám postačí i tento kuchyňský. 
 

S tímto druhem teploměru jsem denně pracovala ve škole Le Cordon Bleu v Londýně a pochopila jsem, že tento přístroj patří k základní výbavě každého kuchaře. Od profesionála až po amatéra. Teploměrů je na výběr mnoho a je dobré dávat si pozor na přesnost měření, která je zásadní například při přípravě makronek nebo pečení některých druhů masa.

 

Více o kuchařském teploměru:

Materiál:

ABS plast

Displej:

LCD

Napájení:

1x 1,5 V AAA baterie

(je součástí balení)

Rozměry: výška: 150 mm
šířka: 40 mm
Délka vpichovací jehly: 125 mm
Stupnice měření: po 0,1 °C
Teplotní rozsah: od -19,9 °C do +149,9 °C 
Jednotka měření: °C / F
Váha teploměru: 99,8 g
Barva: bílá 
 

Inspirace na recepty pro použití teploměru:

Pro inspiraci, jak využít teploměr při vaření, přikladám recepty. Stačí kliknout na obrázek a recept se vám zobrazí.

makronky-made-by-kristina

#Makronky

MAKRONKY mohou být pěkný oříšek. Těsto vám neodpustí jedinou chybičku a když pak vyndáváte plech plný popraskaných makronek, je vám líto celé té energie. Proto v tomto receptu dodržuji vše krok po kroku. Pojďte si je zkusit taky a nebuďte smutní, když se napoprvé nepovedou!

wellington2

#Wellington

WELLINGTON více proslavil a zpropagoval nejznámější porotce soutěže MasterChef, Gordon Ramsay. Je to sváteční jídlo složené z drahých surovin, jako je pravá hovězí svíčková, nebo jako v tomto receptu srnčí hřbet, houby a parmská šunka. Jméno receptu je po Arthurovi Wellesleymu, prvnímu vévodovi z Wellingtonu. Recept není jednoduchý a chce to trochu více zručnosti a času na přípravu.


2019_NEW_LOGO_black

Nenechte si ujít moje recepty

Párkrát do měsíce vám pošlu nově přidané recepty na moje stránky. Nebojte, když se vám to nebude líbit, můžete se snadno odhlásit.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: