Sada misek z mangového dřeva (Ø 14 a 20 cm)

Kvalitní misky z mangového dřeva, na kterých ráda servíruji dezerty nebo se skvěle hodí na oříšky a sušené ovoce nebo si z nich vychutnávám müsli ke snídani.

Sada obsahuje 2 misky s průměrem: 14 a 20 cm.

Skladem
795 Kč / sada
Kategorie: Servírování
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.765 kg

Dřevěné misky z mangového dřeva

Sada 2 dřevěných misek

z mangového dřeva

Masivní dřevěné misky z mangovníka se hodí na servírování dezertů, sušenek, pagáčů, sušeného i čerstvého ovoce nebo oříšků a větší užijete na ovesnou kaši, müsli nebo na naservírovaní salátu či hlavního jídla. Miska má jedinečnou kresbu dřeva a odstín, který se mění každým dalším stolováním. Při servírování dezertu doporučuji doplnit o dřevěnou lžíci, protože přírodní materiály znásobí požitek a lahodí oku, a to má pak vliv i na chuť pokrmu. Co kus, to originál.

Dřevené misky můžou být skvělý dárek pro vaše nejbližší. Hodí se opravdu do každého interiéru a hezky doplní stolování.

Každá dřevěná miska je ošetřena olejem, který ji chrání, aby se po kontaktu s jídlem nezničila. Bude sloužit věčně! Přesněji až do doby než se nechá spálit, jedná se tedy o ekologičtější řešení nákupu.

Skvélý tip na dárek - využití najde v každé domácnosti!

Sada dřevěných misek z masivního mangového obsahuje tyto misky:

  • menší miska, průměr 14 cm, výška 7 cm, váha 300 g
  • větší miska, průměr 20 cm, výška 7 cm, váha 465 g

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet, proto se nemusíte bát, že by se jim během přepravy k vám něco stalo.

Dřevěné misky z mangového dřeva

Mangové dřevo

Mangovník indický (Mangifera Indica) se pěstuje v Indii už 4000 let a odtud se rozšířil do dalších zemí tropického podnebného pásu. Roste velice rychle, už po patnácti letech od vyklíčení dorůstá do výšky kolem 30 metrů. Jeho plod, mango, je v Indii považován za krále ovoce. 

Mangové dřevo je tvrdé, ale tvárné a hodí se k vyřezávání. Barva dřeva z mangovníku bývá světle hnědá, někdy až s nádechem do růžova, postupem času dřevo mírně tmavne. Mangové dřevo patří mezi nejudržitelnější typy dřeva na světě. Nejdříve se stromy pěstují za účelem sklízení manga a kácí se až poté, co přestanou plodit. Kácení v plantážích neprobíhá plošně, stromy se zasazují v různých intervalech a podle toho se také kácí. Na místech kácení tak nevznikne velká mýtina.

Dřevěné misky z mangového dřeva

RADY A TIPY

  • Po doručení doporučuji opláchnout a usušit.
  • Po použití opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily).
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Bao Buns

inspirace na recepty

#bao buns

Ráda navštěvuji londýnské markety, kde ochutnávám svět. Bao Buns s trhaným masem nebo jenom se zeleninou je k dostání na každém z marketů. Když jsme pak čekali návštěvu několika přátel, napadlo mě udělat si doma vlastní Bao Buns. Recept obsahuje návod na přípravu těsta, náplň si můžete zvolit dle své chuti. Skvělé je třeba trhané maso, které jednoduše připravíte ze zbytků z víkendového oběda, nebo pečený vepřový bůček, který se nejčastěji s těmito buns podává.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

‚‚Moje vlastní značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, přejmenováním mého profilu na sociálních sítích, který předtím nesl název Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku – receptu jsem dodala logo a černé pozadí a z toho vychází minimalistický design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do kuchařské knihy #UPGRADE a také na webové stránky, které pravidelně doplňuji o recepty a doporučené pomůcky do kuchyně. Pod značkou Made by Kristína vznikla i originální, na míru a lokálně vyrobená kolekce #UPGRADE, za jejíž kvalitou pevně stojím a sama v kuchyni i v životě používám.’’

Kristína Nemčková