Sada misek z mangového dřeva (Ø 14 a 20 cm)

Kvalitní misky z mangového dřeva, na kterých ráda servíruji dezerty nebo se skvěle hodí na oříšky a sušené ovoce nebo si z nich vychutnávám müsli ke snídani.

Sada obsahuje 2 misky s průměrem: 14 a 20 cm.

Skladem
895 Kč / sada
Kategorie: Servírování
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.765 kg

Masivní dřevěné misky z mangovníka se hodí na servírování dezertů, sušenek, pagáčů, sušeného i čerstvého ovoce nebo oříšků a větší užijete na ovesnou kaši, müsli nebo na naservírovaní salátu či hlavního jídla. Miska má jedinečnou kresbu dřeva a odstín, který se mění každým dalším stolováním. Při servírování dezertu doporučuji doplnit o dřevěnou lžíci, protože přírodní materiály znásobí požitek a lahodí oku, a to má pak vliv i na chuť pokrmu. Co kus, to originál.

Sada dřevěných misek může být také skvělý dárek pro vaše nejbližší. Hodí se opravdu do každého interiéru a hezky doplní stolování.

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet a nemusíte se bát, že by se této sadě dřevěných misek během přepravy k vám něco stalo.   

Více o dřevěných miskách:

Materiál: 100% masivní přírodní mangovník
Rozměry:

menší

(Ø 14 cm)

průměr: 14 cm

výška: 7 cm

hmotnost: 300 g 

větší

(Ø 20 cm)

průměr: 20 cm

výška: 7 cm

hmotnost: 465 g

Barva: tmavší odstín, který se časem mění 

 

Více o mangovém dřevě:

Mangovník indický (Mangifera Indica) se pěstuje v Indii už 4000 let a odtud se rozšířil do dalších zemí tropického podnebného pásu. Roste velice rychle, už po patnácti letech od vyklíčení dorůstá do výšky kolem 30 metrů. Jeho plod, mango, je v Indii považován za krále ovoce. 

Mangové dřevo je tvrdé, ale tvárné a hodí se k vyřezávání. Barva dřeva z mangovníku bývá světle hnědá, někdy až s nádechem do růžova, postupem času dřevo mírně tmavne. Mangové dřevo patří mezi nejudržitelnější typy dřeva na světě. Nejdříve se stromy pěstují za účelem sklízení manga a kácí se až poté, co přestanou plodit. Kácení v plantážích neprobíhá plošně, stromy se zasazují v různých intervalech a podle toho se také kácí. Na místech kácení tak nevznikne velká mýtina.

Jak pečovat o misku z mangového dřeva:

  • Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít olivovým nebo slunečnicovým olejem. Zajistí se lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
  • Příležitostně (jednou měsíčně) znovu ošetřít olejem.
  • Ihned po použití misku opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost misku znehodnotí).
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte dřevěné výrobky vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Inspirace na použití misky:

Pro inspiraci, jak naložit s dřevěnou miskou, přikladám recepty a ukázku servírování. Stačí kliknout na obrázek a zobrazí se vám recept.

nancy_web

#Nancy makronky

Základem všech makronek jsou mandle, původně nadrcené do pasty, dnes ve formě mandlové mouky. Originální recept na MACARONS DE NANCY je utajen a pečlivě střežen a jeho historie má více než 300 let. Tyto makronky pocházejí z francouzského města Nancy, kde je pekly dvě místní jeptišky (Macaron sisters), aby se vydělkem uživily. Ja se tento jednoduchý recept naučila ve škole Le Cordon Bleu, kde nyní studuji.

mix_pro_maminku_web_1

#Mix müsli Pro Maminku

Speciální mix müsli PRO MAMINKU se křupavým základem, plným čokolády, oříšků, sušených třešní, lyofilizovaných jahod, malin a s mandlemi v mléčné čokoládě, je originálním dárkem s charitativním přesahem. Když si tento mix zakoupíte, přispějete částkou 20 Kč na pomůcky pro postižené děti i dospělé, které vašim jménem každý měsíc odevzdáváme do specializovaných center a domovů. Na tubusu mixu najdete i malý vzkaz o pomoci a více informací, kam váš příspěvek putuje.


 

2019_NEW_LOGO_black

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

"Moje vlastní značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, přenazváním mého profilu na sociálních sítích, který předtím nesl název Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku, receptu jsem dodala logo a černé pozadí a z toho vychází minimalistický design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do mé kuchařské knihy #UPGRADE a také na moje webové stránky, které pravidelně doplňuji o recepty a doporučené pomůcky do kuchyně. Pod značkou Made by Kristína vznikla i originální, na míru a lokálně vyrobena kolekce #UPGRADE, za kvalitou které pevně stojím a sama v kuchyni nebo v životě používám."

Kristína Nemčková

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení