Miska z mangového dřeva (Ø 19,5 cm)
Kvalitní miska z mangového dřeva, na které ráda servíruji dezerty nebo se skvěle hodí na oříšky a sušené ovoce.
Rozměr misky: Ø19,5 cm
Kategorie: | Servírování |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.25 kg |
Dřevěná miska
z mangového dřeva
Masivní dřevěná miska z mangovníka se hodí na servírování dezertů, sušenek, pagáčů, sušeného i čerstvého ovoce nebo oříšků a větší užijete na ovesnou kaši, müsli nebo na naservírovaní salátu či hlavního jídla. Miska má jedinečnou kresbu dřeva a odstín, který se mění každým dalším stolováním. Při servírování dezertu doporučuji doplnit o dřevěnou lžíci, protože přírodní materiály znásobí požitek a lahodí oku, a to má pak vliv i na chuť pokrmu. Co kus, to originál.
Mangová miska je ošetřena olejem, který ji chrání, aby se po kontaktu s jídlem nezničila. Bude sloužit opravdu dlouho. Přesněji až do doby než se nechá spálit, jedná se tedy o ekologičtější řešení nákupu.
Skvélý tip na dárek - využití najde v každé domácnosti!
Dřevěná miska z mangového má tyto parametry:
- průměr 19,5 cm, výška 6,5 cm, váha 250 g
Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet, proto se nemusíte bát, že by se jim během přepravy k vám něco stalo.
mangové dřevo
Mangovník indický (Mangifera Indica) se pěstuje v Indii už 4000 let a odtud se rozšířil do dalších zemí tropického podnebného pásu. Roste velice rychle, už po patnácti letech od vyklíčení dorůstá do výšky kolem 30 metrů. Jeho plod, mango, je v Indii považován za krále ovoce.
Mangové dřevo je tvrdé, ale tvárné a hodí se k vyřezávání. Barva dřeva z mangovníku bývá světle hnědá, někdy až s nádechem do růžova, postupem času dřevo mírně tmavne. Mangové dřevo patří mezi nejudržitelnější typy dřeva na světě. Nejdříve se stromy pěstují za účelem sklízení manga a kácí se až poté, co přestanou plodit. Kácení v plantážích neprobíhá plošně, stromy se zasazují v různých intervalech a podle toho se také kácí. Na místech kácení tak nevznikne velká mýtina.
RADY A TIPY
- Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít panenským olivovým olejem pomocí papírového ubrousku. Zajistí se tak lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
- Příležitostně dřevěný výrobek znovu ošetřete olivovým olejem.
- Po použití opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
- Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
- Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily).
- Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
- Nevystavujte vysokým teplotám.
- Nepokládejte na dřevo horké nádobí.
inspirace na recepty
#kynuté knedlíky se zelím
BUCHTY NA PÁŘE patří k tradičním slovenským receptům a já je opět trochu „upgradovala“ plnkou ze zelí a zkaramelizované cibulky. Tradičním je i DŘEVO, na kterém buchty můžete servírovat.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).