Miska z mangového dřeva (Ø 19,5 cm)

Kvalitní miska z mangového dřeva, na které ráda servíruji dezerty nebo se skvěle hodí na oříšky a sušené ovoce.

Rozměr misky: Ø19,5 cm

Skladem
395 Kč / ks
Kategorie: Servírování
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.25 kg

Dřevěná miska z mangového dřeva

Dřevěná miska

z mangového dřeva

Masivní dřevěná miska z mangovníka se hodí na servírování dezertů, sušenek, pagáčů, sušeného i čerstvého ovoce nebo oříšků a větší užijete na ovesnou kaši, müsli nebo na naservírovaní salátu či hlavního jídla. Miska má jedinečnou kresbu dřeva a odstín, který se mění každým dalším stolováním. Při servírování dezertu doporučuji doplnit o dřevěnou lžíci, protože přírodní materiály znásobí požitek a lahodí oku, a to má pak vliv i na chuť pokrmu. Co kus, to originál.

Mangová miska je ošetřena olejem, který ji chrání, aby se po kontaktu s jídlem nezničila. Bude sloužit opravdu dlouho. Přesněji až do doby než se nechá spálit, jedná se tedy o ekologičtější řešení nákupu.

Skvélý tip na dárek - využití najde v každé domácnosti!

Dřevěná miska z mangového má tyto parametry:

  • průměr 19,5 cm, výška 6,5 cm, váha 250 g

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet, proto se nemusíte bát, že by se jim během přepravy k vám něco stalo.

Dřevěná miska z mangového dřeva

mangové dřevo

Mangovník indický (Mangifera Indica) se pěstuje v Indii už 4000 let a odtud se rozšířil do dalších zemí tropického podnebného pásu. Roste velice rychle, už po patnácti letech od vyklíčení dorůstá do výšky kolem 30 metrů. Jeho plod, mango, je v Indii považován za krále ovoce. 

Mangové dřevo je tvrdé, ale tvárné a hodí se k vyřezávání. Barva dřeva z mangovníku bývá světle hnědá, někdy až s nádechem do růžova, postupem času dřevo mírně tmavne. Mangové dřevo patří mezi nejudržitelnější typy dřeva na světě. Nejdříve se stromy pěstují za účelem sklízení manga a kácí se až poté, co přestanou plodit. Kácení v plantážích neprobíhá plošně, stromy se zasazují v různých intervalech a podle toho se také kácí. Na místech kácení tak nevznikne velká mýtina.

 

Dřevěná miska z mangového dřeva

RADY A TIPY

  • Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít panenským olivovým olejem pomocí papírového ubrousku. Zajistí se tak lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
  • Příležitostně dřevěný výrobek znovu ošetřete olivovým olejem. 
  • Po použití opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily).
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Kynutý knedlík se zelím

inspirace na recepty

#kynuté knedlíky se zelím

BUCHTY NA PÁŘE patří k tradičním slovenským receptům a já je opět trochu „upgradovala“ plnkou ze zelí a zkaramelizované cibulky. Tradičním je i DŘEVO, na kterém buchty můžete servírovat.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

‚‚Moje vlastní značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, přejmenováním mého profilu na sociálních sítích, který předtím nesl název Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku – receptu jsem dodala logo a černé pozadí a z toho vychází minimalistický design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do kuchařské knihy #UPGRADE a také na webové stránky, které pravidelně doplňuji o recepty a doporučené pomůcky do kuchyně. Pod značkou Made by Kristína vznikla i originální, na míru a lokálně vyrobená kolekce #UPGRADE, za jejíž kvalitou pevně stojím a sama v kuchyni i v životě používám.’’

Kristína Nemčková

Zpět do obchodu