Miska z bukového dřeva (více rozměrů)
Kvalitní miska z bukového dřeva, na které ráda servíruji jídla a hodí se skvěle i na oříšky, sušené nebo čerstvé ovoce.
Na výběr z více rozměrů.
Kategorie: | Servírování |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Stylová miska z bukového dřeva povýší každé jídlo, které se v ní naservíruje. Hodí se skvěle na ranní snídaňovou kaši, oběd nebo salát k večeři, ale i jako miska na oříšky, sušené ovoce nebo sušenky a chipsy. Misku je možné také použít jako bytový přírodní doplněk nebo jako dřevěnou dekoraci.
Sama při servírovaní jídla preferuji přírodní materiál jako je dřevo, které svou kresbou doplní celkový vzhled jídla a tento servis doplním o dřevěnou lžíci, která prožitek z jídla na dřevě jenom znásobí. Jí se nejdřív očima a servis na dřevě stojí rozhodně za to!
Dřevená miska může být skvělý dárek pro vaše nejbližší. Hodí se opravdu do každého interiéru a hezky doplní stolování.
Každá dřevěná miska je ošetřena olejem, který ji chrání, aby se po kontaktu s jídlem nezničila. Bude sloužit věčně! Přesněji až do doby než se nechá spálit, jedná se tedy o ekologičtější řešení nákupu.
Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet a nemusíte se bát, že by se této dřevěné misce během přepravy k vám něco stalo.
Na výběr z těchto rozměrů misek:
Průměr misky (Ø v cm) | Materiál | Výška misky (cm) | Váha misky (g) |
14 | přírodní masivní buk | 6,0 | 200 |
18 | přírodní masivní buk | 6,5 | 438 |
20 | přírodní masivní buk | 6,5 | 466 |
Více o bukovém dřevě:
Buk patří mezi najznámější listnatý strom v našich končinách, ale jeho největší výskyt je v Asii. Jeho dřevo je tvrdé, málo pružné a poměrně pevné. Barvu má světle hnědou až narůžovělou a pařením získá tmavší barvu. Je stejnorodé a husté. Bukové dřevo se používá zejména v nábytkářství a poslavila jej židle známa jako „thonetka“ z ohýbaného bukového dřeva. Skvěle hoří a má dobrou výhřevnost.
Jak pečovat o misku z bukového dřeva:
- Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít olivovým nebo slunečnicovým olejem. Zajistí se lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
- Příležitostně (jednou měsíčně) znovu ošetřít olejem.
- Ihned po použití misku opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
- Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
- Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost misku znehodnotí).
- Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
- Nevystavujte dřevěné výrobky vysokým teplotám.
- Nepokládejte na dřevo horké nádobí.
Inspirace na použití misky:
Pro inspiraci, jak naložit s dřevěnou miskou, přikladám recepty a ukázku servírování. Stačí kliknout na obrázek a zobrazí se vám recept.
#Buchty na páře plněné zelím
BUCHTY NA PÁŘE patří k tradičním slovenským receptům a já je opět trochu „upgradovala“ náplní ze zelí a zkaramelizované cibulky. Tradiční je i DŘEVO, na kterém jsem buchty naservírovala :)
#Vepřové koleno na kysaném zelí
V zimě do receptů ráda častěji zařazuju domácí kysané zelí, které máme v soudku. Je nejlepší na různá virová onemocnění a kysaná voda ze zelí vás postaví na nohy (nebo posadí na toaletu). V mojí kuchařce #UPGRADE je tento recept na PEČENÉ VEPŘOVÉ KOLENO jako možnost inovace slovenské tradiční vánoční polévky - kapustnice (zelňačky).
"Moje vlastní značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, přenazváním mého profilu na sociálních sítích, který předtím nesl název Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku, receptu jsem dodala logo a černé pozadí a z toho vychází minimalistický design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do mé kuchařské knihy #UPGRADE a také na moje webové stránky, které pravidelně doplňuji o recepty a doporučené pomůcky do kuchyně. Pod značkou Made by Kristína vznikla i originální, na míru a lokálně vyrobena kolekce #UPGRADE, za kvalitou které pevně stojím a sama v kuchyni nebo v životě používám."