Cukřenka s magnetickým víkem z olivového dřeva

Nádherná cukřenka s magnetickým víčkem z olivového dřeva se vám bude hodit na každý stůl při servírovaní a využití je univerzální - na cukr, sůl nebo koření.

Rozměr cukřenky je průměr 10 cm a výška 7 cm.

Skladem
595 Kč / ks
Kategorie: Servírování
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.27 kg

Dřevěná cukřenka

Cukřenka s magnetickým víkem

z olivového dřeva

Praktická cukřenka s magnetickým víčkem z olivového dřeva je nejenom hezký designový doplněk na váš stůl, ale taky praktická pomůcka na servírování cukru ke kávě, čaji nebo třeba jako slánka se solí nebo kořením. Díky dřevěnému víčku s magnetickým zavíráním si cukr nebo koření udrží svou chuť a aroma po dlouhou dobu.

Je ručně vyrobena z olivového dřeva a každý kus je originál. Během doby používání mění olivové dřevo barvu a níže najdete pár tipů jak barvu dřeva oživit.

Dřevo se hodí do každého interiéru a oživí i každé stolování!

Dřevěná nádoba na cukr nebo sůl s magnetickým víkem má tyto parametry:

Průměr horního víčka: 10 cm
Výška: 7 cm
Materiál: 100% masivní přírodní olivovník

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet, proto se nemusíte bát, že by se dřevěné cukřence během přepravy k vám něco stalo.

Dřevěná cukřenka

Olivové dřevo

Olivovník pochází z Asie, i když ho dnes můžeme vidět ve středozemních oblastech Evropy stále častěji. Je to dlouhověký strom, roste i několik set let. Od vysazení trvá minimálně 40 let, než dosáhne dostatečné velikosti, aby mohl plodit olivy. Je pokácet teprve, když plodit přestane, a to obvykle ve stáří kolem 350-600 let. Nejstarší olivovník pochází z Kréty a jeho stáří se odhaduje na několik tisíc let. Strom má v průměru 4,67 m a jeho obvod měří 12,5 m. Tento strom byl v roce 1997 prohlášen za národní památku.

Olivové dřevo je vysoce ceněno odborníky a je považováno za jedno z nejlepších na světě. Je velmi odolné, má antibakteriální vlastnosti a originální barvu. Má vysokou tvrdost, nádhernou kresbu, mimořádnou odolnost proti oděru a regenerační schopnosti.

Dřevěná cukřenka

RADY A TIPY

  • Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít panenským olivovým olejem pomocí papírového ubrousku. Zajistí se tak lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
  • Příležitostně dřevěný výrobek znovu ošetřete olivovým olejem. 
  • Po použití misku na cukr/sůl opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily).
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Fánky

inspirace na recepty

#boží milosti (fánky)

Na Velikonoce je zvykem udělat BOŽÍ MILOSTI, nebo-li FÁNKY, jak jim doma říkáme. Toto smažené těsto má dlouhou tradici a o Velikonocích se rozdává koledníkům. Jednodušší recept už ani být nemůže. Zvládne ho i dítě :)

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 12.11.2021
Opravdu krásná cukřenka

‚‚Moje vlastní značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, přejmenováním mého profilu na sociálních sítích, který předtím nesl název Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku – receptu jsem dodala logo a černé pozadí a z toho vychází minimalistický design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do kuchařské knihy #UPGRADE a také na webové stránky, které pravidelně doplňuji o recepty a doporučené pomůcky do kuchyně. Pod značkou Made by Kristína vznikla i originální, na míru a lokálně vyrobená kolekce #UPGRADE, za jejíž kvalitou pevně stojím a sama v kuchyni i v životě používám.’’

Kristína Nemčková