Tento letní recept na MOŘSKÉHO VLKA SE SALÁTEM jsem vytvořila pro Makro a můžete ho proto najít v jejich letáku i na webových stránkách. Zkuste si ho buď "v kompletní sestavě", nebo využijte jen některou jeho část. Jednotlivé komponenty můžete kombinovat dle vaší fantazie.
Suroviny
Na salát z ředkviček
- 2 bílé ředkvičky
- 4 červené ředkvičky
- 2 větší mrkve
- 70 ml bílého vinného octa
- 2 lžičky krupicového cukru
- sůl a pepř
Brambory
- 1 kg zámeckých brambor
- 1 hrst čerstvého kopru
- 1 lžíce másla
- sůl
Omáčka Beurre Blanc
- 2 lžíce másla
- 2 velké šalotky
- 100 ml bílého vína
- 200 ml rybího vývaru
- 100 g másla
- citronová šťáva
- sůl
Koprový olej
- 200 ml slunečnicový olej
- čerstvý kopr
- 1/2 hrsti čerstvého špenátu
- sůl
Ryba - Mořský vlk
- 4 filety mořského vlka
- sůl
- citronová šťáva
- 3 lžíce přepuštěného másla (Ghí)
- řeřicha
Recept
Bílé i červené ředkvičky a mrkve očistím a pomocí struhadla na brambory nakrájím tenké plátky. Vše promíchám v míse. Připravím si nálev na salát - smíchám vinný ocet, krupicový cukr, přeliju přes zeleninu a dochutím solí a pepřem.
Brambory nakrájím na poloviny (větší na čtvrtky) a dám péct do trouby na 25 minut (nebo uvařím doměkka). Hotové brambory promíchám s máslem, nasekaným čerstvým koprem a dochutím solí.
V menším hrnci si rozehřeju máslo a opeču na něm najemno nasekanou šalotku do světle zlatavé barvy. Zaliju vínem, nechám alkohol vyvařit (cca 3 minuty) a potom přidám vývar a povařím 5 minut. Odstavím a rozmixuju tyčovým mixérem dohladka. Ochutím solí a citronovou šťávou. Do ještě teplé omáčky zašlehávám metličkou po kouskách máslo.
Připravím si koprový olej. Slunečnicový olej si zahřeju v hrnci na 70 °C a přendám do mixéru. Přidám stejné množství čerstvého kopru, špenát, trochu soli a mixuju, co nejvíc to jde. Mezitím si dám do mrazáku nerezovou misku. Když mám rozmixováno, vytáhnu z mrazáku misku, na kterou položím jemné síto s gázou a olej přes něj přecedím. Tím, že se olej v misce rychle zchladí, získám výraznější zelenou barvu.
Z filetů mořského vlka vytáhnu pomocí pinzety všechny kosti, osolím je a pokapu citronem. Na rozpáleném přepuštěném másle opeču filety nejdříve kůží dolů přibližně 1–2 minuty a potom je otočím a ihned odstavím.
Rybu servíruju s brambory, salátem, omáčkou, koprovým olejem a ozdobené řeřichou.
Dobrou chuť,
vaše Kristína
Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE
DO E-SHOPUKuchařka #UPGRADE
Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů a jejich inovací, obsahuje tedy celkem 91 receptů. Kniha k vám dorazí v dárkovém balení - v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce a když koupíte 2 ks (pro sebe a jako dárek pro někoho blízkého), máte dopravu a další bavlněnou tašku zdarma! Jenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Na balení každé zásilky si dáváme záležet a zasíláme ji téměř do všech zemí EU.
Jsem moc ráda, že vaření a pečení vás baví stejně jako mě, a s mojí kuchařkou #UPGRADE vaří už více než 10 000 z vás. Děkuji :), Krístína

Pochlubte se, jak se vám povedl můj recept
Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.
![]() |
@made_by_kristina |
![]() |
Made by Kristina |