Ráno před školou nejčastěji snídám müsli s jogurtem. Částečně proto, že si nic jiného nestíhám přichystat, ale taky mi to chutná. U müsli je pro mě důležité, aby nebylo moc sladké. Zároveň mi ale často chybí kyselost a zajímavé koření. Když přišla možnost namixovat si vlastní müsli, neváhala jsem ani minutu. Můj #UPGRADE MIX je na světě, teda přesněji na Mixit.cz! A to bych nebyla já, kdybych z něj taky něco neupekla - CHEESECAKE. Zkuste to taky!
Suroviny
Na korpus:
- 250 g #UPGRADEMIX müsli
- 100 g másla
Na krém:
- 150 ml smetany ke šlehání
- 5 vajec
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 100 g moučkového cukru
- 2 zakysané smetany
- 1 vanilkový lusk
- 500 g krémového sýru (doporučuji Philadelphii nebo Lučinu, případně kombinace obou v poměru 1:1)
Recept
Odvážím si potřebnou dávku müsli z #Upgrade Mixu. V něm najdete růžovou čokoládu, mrazem sušené višně, pomeranče a pistácie, vše jemně okořeněné skořicí a kardamonem. Müsli jemně rozmixuju s rozpuštěným máslem. Směs s pomocí polévkové lžíce vtlačím na dno a do boků dortové formy o průměru 22 cm. Dortovou formu dám na plech vyložený pečicím papírem. Ten tam dávám pro případ, že by z ní vyteklo máslo - zabrání to ušpinění trouby i plechu a ušetří vám to nervy s čištěním.
Rozmíchám vajíčka s vanilkovým a moučkovým cukrem a přiliju smetanu ke šlehání. Po chvíli míchání přidám 2 zakysané smetany, vanilku z lusku a krémový sýr. Krém naliju na korpus a peču v troubě na 150°C po dobu cca 70 minut.
Aby byl cheesecake opravdu dokonalý, používám pár triků.
- Při pečení si do spodní části trouby dám plech s vodou. Když máte parní troubu, zapněte si páru.
- V průběhu pečení troubu nikdy neotvírám.
- Koláč nechávám vychladnout přímo v troubě - po upečení jen mírně otevřu dvířka. Je to důležité, protože cheesecake po upečení nabyde a při rychlém ochlazení by mohl krém spadnout.
- Nechám vychladit přes noc v lednici.
Vychlazený cheesecake druhý den dozdobím dle fantazie. Na ten na fotce jsem použila prach z rozmixovaných pistácií, mrazem sušené višně, čerstvé borůvky a jedlé kytky. Výborně se k němu hodí i kopečky zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem.
Můj tip
Vyplatí se vydržet a nechat cheesecake vychladit přes noc, aby pořádně ztuhl. Máte pak skvělou snídani!
Dobrou chuť,
vaše Kristína
Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE
DO E-SHOPURodinná kuchařka #UPGRADE
Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů, o které se v knize postarala moje babička a jejich inovací, čili mých verzí. Obsahuje tedy celkem 91 receptů a dorazí k vám v dárkovém balení (v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce) s dopravou zdarma! Jenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a nebo si ji zakoupit v cenově zvýhodněném setu se zástěrou nebo receptářem. A když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Prodejem kuchařky si vydělávám na studium kuchařské školy Le Cordon Bleu v Londýně. Moc vám děkuji za podporu!