Ráno před školou nejčastěji snídám müsli s jogurtem. Částečně proto, že si nic jiného nestíhám přichystat, ale taky mi to chutná. U müsli je pro mě důležité, aby nebylo moc sladké. Zároveň mi ale často chybí kyselost a zajímavé koření. Když přišla možnost namixovat si vlastní müsli, neváhala jsem ani minutu. Můj #UPGRADE MIX je na světě, teda přesněji na Mixit.cz! A to bych nebyla já, kdybych z něj taky něco neupekla. Zkuste to taky!
Suroviny
Na korpus:
- 250 g #UPGRADEMIX müsli
- 100 g másla
Na krém:
- 150 ml smetany ke šlehání
- 5 vajec
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 100 g moučkového cukru
- 2 zakysané smetany
- 1 vanilkový lusk
- 500 g krémového sýru (doporučuji Philadelphii nebo Lučinu, případně kombinace obou v poměru 1:1)
Recept
Odvážím si potřebnou dávku müsli z #Upgrade Mixu. V něm najdete růžovou čokoládu, mrazem sušené višně, pomeranče a pistácie, vše jemně okořeněné skořicí a kardamonem. Müsli jemně rozmixuju s rozpuštěným máslem. Směs s pomocí polévkové lžíce vtlačím na dno a do boků dortové formy o průměru 22 cm. Dortovou formu dám na plech vyložený pečicím papírem. Ten tam dávám pro případ, že by z ní vyteklo máslo - zabrání to ušpinění trouby i plechu a ušetří vám to nervy s čištěním.
Rozmíchám vajíčka s vanilkovým a moučkovým cukrem a přiliju smetanu ke šlehání. Po chvíli míchání přidám 2 zakysané smetany, vanilku z lusku a krémový sýr. Krém naliju na korpus a peču v troubě na 150°C po dobu cca 70 minut.
Aby byl cheesecake opravdu dokonalý, používám pár triků.
- Při pečení si do spodní části trouby dám plech s vodou. Když máte parní troubu, zapněte si páru.
- V průběhu pečení troubu nikdy neotvírám.
- Koláč nechávám vychladnout přímo v troubě - po upečení jen mírně otevřu dvířka. Je to důležité, protože cheesecake po upečení nabyde a při rychlém ochlazení by mohl krém spadnout.
- Nechám vychladit přes noc v lednici.
Vychlazený cheesecake druhý den dozdobím dle fantazie. Na ten na fotce jsem použila prach z rozmixovaných pistácií, mrazem sušené višně, čerstvé borůvky a jedlé kytky. Výborně se k němu hodí i kopečky zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem.
Můj tip
Vyplatí se vydržet a nechat cheesecake vychladit přes noc, aby pořádně ztuhl. Máte pak skvělou snídani!
Dobrou chuť,
vaše Kristína

Pochlubte se, jak se vám to povedlo
Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.
![]() |
@made_by_kristina |
![]() |
Made by Kristina |