#Kuře na citronu s cizrnovým salátem

Počasí už je na grilování jako stvořené. Pokud chcete zabodovat, odstartujte grilovací sezónu s tímto lehkým receptem na ŠŤAVNATÉ  KUŘE, který mě napadl při cestě do Indie. Je plný citronové šťávy, která při grilování nesmí chybět a v kombinaci s červenou řepou a cizrnou je prostě skvělý.

Kika_india-7662_web

Suroviny

Na 4 porce

Kuře

  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • šťáva a kůra ze 2 citronů
  • 2 lžíce medu
  • olivový olej
  • 4 kuřecí stehna
  • sůl a pepř

Salát

  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • 350 g vařené cizrny v nálevu (plechovka)
  • 1 granátové jablko
  • 250 g vařené vakuované řepy
  • sůl a pepř
  • hrst arašídů
  • koriandr

Pak choi (zelí)

  • 2 pak choi
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • šťáva z 1/2 citronu

Recept

Nejlépe den předem

V misce smíchám bílý jogurt, šťávu a kůru z obou citronů, med a olivový olej. Kuřecí stehna omyju, očistím od zbytků peří a vykostím, ale kůži ponechám. Do připravené marinády vložím osolená a opepřená stehna a nechám marinovat přes noc v ledničce. Díky citronové šťávě bude maso i při grilování šťavnaté a křehké. 

V den grilování

Připravím si salát. V míse smíchám arašídové máslo, sezamový olej, olivový olej, med, citronovou kůru a vodu ze sterilované cizrny. Granátové jablko rozříznu na dvě poloviny a lžící bouchám ze všech stran do slupky tak, aby zrnka sama vypadala do mísy. Pak přidám slitou cizrnu. Vařenou řepu nakrájím na měsíčky, promíchám s trochou olivového oleje, osolím, opepřím a griluju ji z obou stran zhruba 1 - 2 minuty. Pak ji přidám do mísy, vše promíchám a dochutím citronovou šťávou, osolím a opepřím. 

Gril potřu olivovým olejem a griluju na něm naložená kuřecí stehna. Zelí pak choi rozříznu napůl, potřu olivovým olejem, osolím, opepřím a položím na rozpálený gril a griluju zhruba 2 minuty. 

Ugrilovaná kuřecí stehna nakrájená na plátky podávám spolu se salátem, který navíc posypu nahrubo nasekanými arašídy a koriandrem a s ugrilovaným zelím.

Můj tip

Pro mě je u grilování největší výzva, aby mi maso nebo zelenina nepropadly přes mřížku do ohně. Tak si dávejte pozor, aby se vám to taky nestalo.

Dobrou chuť,
vaše Kristína

Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE

DO E-SHOPU

Kuchařka #UPGRADE

Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů a jejich inovací, obsahuje tedy celkem 91 receptů. Kniha k vám dorazí v dárkovém balení - v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce a když koupíte 2 ks (pro sebe a jako dárek pro někoho blízkého), máte dopravu a další skládací bavlněnou tašku zdarma! Jenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a když napíšete do poznámky v objednávce o věnování, ráda vám kuchařku podepíšu. Na balení každé zásilky si dáváme záležet a zasíláme ji téměř do všech zemí EU.

Jsem moc ráda, že vaření a pečení vás baví stejně jako mě, a s mojí kuchařkou #UPGRADE vaří už více než 10 000 z vás. Děkuji :), Krístína