#Kuře na citronu s cizrnovým salátem

Počasí už je na grilování jako stvořené. Pokud chcete zabodovat, odstartujte grilovací sezónu s tímto lehkým receptem na štavnaté kuře, který mě napadl při cestě do Indie. Je plný citronové šťávy, která při grilování nesmí chybět a v kombinaci s červenou řepou a cizrnou je prostě skvělý.

Kika_india-7662_web

Suroviny

Na 4 porce

Kuře

  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • šťáva a kůra ze 2 citronů
  • 2 lžíce medu
  • olivový olej
  • 4 kuřecí stehna
  • sůl a pepř

Salát

  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • 350 g vařené cizrny v nálevu (plechovka)
  • 1 granátové jablko
  • 250 g vařené vakuované řepy
  • sůl a pepř
  • hrst arašídů
  • koriandr

Pak choi (zelí)

  • 2 pak choi
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • šťáva z 1/2 citronu

Recept

Nejlépe den předem

V misce smíchám bílý jogurt, šťávu a kůru z obou citronů, med a olivový olej. Kuřecí stehna omyju, očistím od zbytků peří a vykostím, ale kůži ponechám. Do připravené marinády vložím osolená a opepřená stehna a nechám marinovat přes noc v ledničce. Díky citronové šťávě bude maso i při grilování šťavnaté a křehké. 

V den grilování

Připravím si salát. V míse smíchám arašídové máslo, sezamový olej, olivový olej, med, citronovou kůru a vodu ze sterilované cizrny. Granátové jablko rozříznu na dvě poloviny a lžící bouchám ze všech stran do slupky tak, aby zrnka sama vypadala do mísy. Pak přidám slitou cizrnu. Vařenou řepu nakrájím na měsíčky, promíchám s trochou olivového oleje, osolím, opepřím a griluju ji z obou stran zhruba 1 - 2 minuty. Pak ji přidám do mísy, vše promíchám a dochutím citronovou šťávou, osolím a opepřím. 

Gril potřu olivovým olejem a griluju na něm naložená kuřecí stehna. Zelí pak choi rozříznu napůl, potřu olivovým olejem, osolím, opepřím a položím na rozpálený gril a griluju zhruba 2 minuty. 

Ugrilovaná kuřecí stehna nakrájená na plátky podávám spolu se salátem, který navíc posypu nahrubo nasekanými arašídy a koriandrem a s ugrilovaným zelím.

Můj tip

Pro mě je u grilování největší výzva, aby mi maso nebo zelenina nepropadly přes mřížku do ohně. Tak si dávejte pozor, aby se vám to taky nestalo.

Dobrou chuť,
vaše Kristína

made_by_kristina_sdilejte

Pochlubte se, jak se vám to povedlo

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

 

Made by You

Nebojte se v kuchyni experimentovat a zkoušet nové věci! Tady najdete ukázku toho, jak se tenhle recept povedl ostatním.