#Indické placky NAAN

Na dotaz
1 Kč / ks
Kategorie: Recepty
india web2
Vegetariánské Chléb & pečivo Slané

Tikka Masala

#Indické placky NAAN

4 - 5 45 min 2

Indickou kuchyni mám ráda a nejvíc mi chutnala přímo v Indii, kde jsem byla na dovolené. I když pro vás nemám kompletní recept na Tikka masala, recept na placky Naan využijete jako přílohu třeba ke kari nebo hummusu.

Jdu na to

Suroviny

Na placky NAAN

  • 120 g hladké mouky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 lžičky oleje
  • 60 ml mléka

Na potření

  • máslo ghí
  • nasekané bylinky (petrželová nať nebo koriandr)

Postup

Placky NAAN

V míse smíchám všechny suché ingredience, do kterých nejdříve vidličkou a pak ručně zapracuji mléko s olej. Vypracuji hladké, pružné a nelepivé těsto a nechám jej chvíli odpočívat. Nezabere mi to více než 15 minut. Pak těsto přendám na moukou poprášenou pracovní plochu a kuchařskou stěrkou rozdělím na stejně velké díly. 

Každý díl těsta vyválím válečkem na tenkou placku s průměrem přibližně 15-20 cm.

Na plotně si rozehřeju suchou pánev (bez oleje) a každou placku na ní opeču z obou stran až do vytvoření tmavých, opečených skvrn.

V malém kastrůlku si ohřeju máslo ghí a po rozpuštění odstavím z plotny. Přimíchám do něj najemno nasekané bylinky. Já použila petrželovou nať, ale může být i koriandr. Pomocí cukrářského štětce potřu upečenou placku ohřátým máslem s bylinkami a ještě teplé podávám jako přílohu třeba k indickému tikka masala.

TIKKA MASALA

Tikka masala se salátem z čočky, které vidíte na obrázku, nám doma všem moc chutnalo. Připravovala jsem ho hned po návratu z Indie, kde jsem byla na dovolené. Ale ... během vaření tohoto jídla jsem si nezapisovala suroviny, ani postup a neuvěříte, nepamatuji si poměry a nerada bych s vámi sdílela recept, kterým si nejsem jistá. Dopíšu ho sem zanedlouho, kdy si tikka masalu připravím opět.

Placky Naan peču často a tak jsem "uchovala" aspoň jeho recept :o).

Co by se vám mohlo hodit?

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 6.10.2022
O víkendu zkusím, díky za recept
Zpět do obchodu