#České buchty

Na dotaz
1 Kč / ks
Kategorie: Recepty
#České buchty | Kristína Nemčková
Sladké Chléb & pečivo

ceske-buchty-made-by-kristina

#České buchty

 

20 - 25 2 hod 3

ČESKÉ BUCHTY s tvarohem, povidly, marmeládou nebo mákem jsou klasikou, která nikdy neomrzí. Často mě honí mlsná a přesně vím, že mám chuť právě na tyto buchty! Rovnou vám ale řeknu tajemství - ať jich uděláte kolik chcete, vždy to bude málo :-)

Jdu na to

Suroviny

Na těsto

  • 250 ml vlažného mléka
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička soli
  • 3 vejce
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 50 ml slunečnicového oleje (+na potření buchet)
  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • ¾ kostky droždí (asi 30 g)

Na náplň (vyberte si, co máte rádi)

  • švestková povidla
  • tvaroh s rozinkami
  • mletý mák smíchaný s marmeládou
  • oříšková pasta Diana dochucena cukrem

Na dochucení

  • moučkový cukr

Postup

Ve vlažném mléku rozmíchám cukr (krupicový + vanilkový), přidám sůl, 1 celé vejce, 2 žloutky, máslo a olej. Přisypu polohrubou i hladkou mouku a droždí a asi 15 minut nechám míchat v robotu.Následně mísu přikryji suchou a čistou kuchyňskou utěrkou a nechám přibližně 1 hodinu vykynout, než těsto zdvojnásobí svůj objem. Je to recept, ve kterém si nedělám předem kvásek, ale vše promíchám a nechám kynout.

Po vykynutívyválím válečkem na pomoučněné ploše na tloušťku těsta 1 cm a nakrájím čtverečky ve velikosti přibližně 7 x 7 cm. Doprostřed každého čtverce dám náplň (velkou lžíci povidel, marmeládu, namletý mák s povidly, tvaroh s rozinkami nebo dochucenou oříškovou pastu) a zabalím.

Pekáčpomocí mašlovačky vymažu vrstvou oleje. Každou buchtu potřu kolem dokola olejem a položím “spojem” dolů do pekáče.

Nikdy je nepokládám těsně k sobě, nechám každé buchtě prostor (mohou se navzájem dotýkat, ale netlačím je k sobě).Naplněný pekáč opět přikryji utěrkou a nechám buchty dalších 30 minut kynout, ideálně na teplém místě (dá se využít i funkce "kynutí" na troubě).

Nakynuté buchty potřu cukrářským štětcem zbývajícími bílky a peču ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Po upečení nechám vystydnout a podávám jemně poprášeny moučkovým cukrem. A už zbývá jen se zakousnout!

Co by se vám mohlo hodit?

5
11x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 26.4.2023
TOP!!!
5
K Avatar autora | 11.4.2023
Recept, který jsem roky hledala a konečně si zapsala do sešitu jako ten nejlepší... Moc děkuji!
5
J Avatar autora | 7.2.2023
Děkuji za úžasný recept. Jsou výborné, nadychane a prostě boží:-)))
5
K Avatar autora | 27.1.2023
Nejlepší honzovky co jsem kdy pekla. Skvělý recept, ostatně jako všechny vaše ❤️
5
L Avatar autora | 29.10.2022
Dneska jsem zkusila Vaše buchty. Musím říct, že lepší jsem nejedla. Ještě uvidím jaké budou ráno, jestli vydrží ☺️, ale jiné už péct určitě nebudu . A jak říká syn...Jsou na jedničku ❤️
5
K Avatar autora | 27.10.2022
Ja moc neumím péct, ale řekla jsem si že to zkusím a upekla jsem buchty podle receptu tady a byly boží! Nadýchané jako obláček. ❤️
5
J Avatar autora | 23.9.2022
Nejlepší Honzovy buchty, jaké jsem pekla.
5
Avatar autora | 7.7.2022
Nejlepší recept na buchty jaký znám
Zpět do obchodu