POMAZÁNKU Z ČERVENÉ ŘEPY miluje celá moje rodina, mamka ji dokonce prohlašuje za vůbec nejoblíbenější snídani :-) Já si ji ráda dávám i jako takovou lehčí večeři. Je skvělá, zdravá a navíc ji máte za chvilku hotovou. A rovnou doporučuju udělat pořádné množství!
Suroviny
- 1 řepa - předvařená, vakuově balená
- 100 g čerstvého kozího sýra (já použila Président Petits Chevres Doux)
- 125 g Lučiny (nebo jiného měkkého sýra, třeba Philadelphie)
- 100 ml balsamico octa
- 1 lžíce medu
- Sůl
- Pepř
Recept
V rendlíku nebo na pánvičce nechám vařit balsamico ocet spolu s medem. Omáčku vařením zredukuji až do zhoustnutí, zabere to pár minut. Důležitá je hustější konzistence. Nechám vystydnout.
Řepu nastrouhám najemno, vyždímám z ní šťávu a v misce promíchám s kozím sýrem a Lučinou. Přidám redukci z balsamica a medu a osolím a opepřím dle chutí.
Pomazánku nejraději servíruji na opečeném chlebu s plátky kozího sýra.
Můj tip
Na řepovou pomazánku se skvěle hodí mikrobylinky, kousky čerstvého kozího sýru nebo balsamikový kaviár. Je to opravdu jenom o fantazii!
Dobrou chuť,
vaše Kristína
Pochlubte se, jak se vám povedl můj recept
Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.
![]() |
@made_by_kristina |
![]() |
Made by Kristina |
Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE
DO E-SHOPURodinná kuchařka #UPGRADE
Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů, o které se v knize postarala moje babička a jejich inovací, čili mých verzí. Obsahuje tedy celkem 91 receptů a dorazí k vám v dárkovém balení (v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce). Jenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a nebo si ji zakoupit v cenově zvýhodněném setu se zástěrou nebo receptářem a s dopravou zdarma! A když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Moc vám děkuji za podporu!