#Mořský vlk se salátem z ředkviček

Tento letní recept na MOŘSKÉHO VLKA SE SALÁTEM jsem vytvořila pro Makro a můžete ho proto najít v jejich letáku i na webových stránkách. Zkuste si ho buď "v kompletní sestavě", nebo využijte jen některou jeho část. Jednotlivé komponenty můžete kombinovat dle vaší fantazie.

Ryba-8917_logo2

Suroviny

Na salát z ředkviček

  • 2 bílé ředkvičky
  • 4 červené ředkvičky
  • 2 větší mrkve
  • 70 ml bílého vinného octa
  • 2 lžičky krupicového cukru
  • sůl a pepř

Brambory

  • 1 kg zámeckých brambor
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • 1 lžíce másla
  • sůl

Omáčka Beurre Blanc

  • 2 lžíce másla
  • 2 velké šalotky
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml rybího vývaru
  • 100 g másla
  • citronová šťáva
  • sůl

Koprový olej

  • 200 ml slunečnicový olej
  • čerstvý kopr
  • 1/2 hrsti čerstvého špenátu
  • sůl

Ryba - Mořský vlk

  • 4 filety mořského vlka
  • sůl
  • citronová šťáva
  • 3 lžíce přepuštěného másla (Ghí)
  • řeřicha

Recept

Bílé i červené ředkvičky a mrkve očistím a pomocí struhadla na brambory nakrájím tenké plátky. Vše promíchám v míse. Připravím si nálev na salát - smíchám vinný ocet, krupicový cukr, přeliju přes zeleninu a dochutím solí a pepřem.

Brambory nakrájím na poloviny (větší na čtvrtky) a dám péct do trouby na 25 minut (nebo uvařím doměkka). Hotové brambory promíchám s máslem, nasekaným čerstvým koprem a dochutím solí.

V menším hrnci si rozehřeju máslo a opeču na něm najemno nasekanou šalotku do světle zlatavé barvy. Zaliju vínem, nechám alkohol vyvařit (cca 3 minuty) a potom přidám vývar a povařím 5 minut. Odstavím a rozmixuju tyčovým mixérem dohladka. Ochutím solí a citronovou šťávou. Do ještě teplé omáčky zašlehávám metličkou po kouskách máslo.

Připravím si koprový olej. Slunečnicový olej si zahřeju v hrnci na 70 °C  a přendám do mixéru. Přidám stejné množství čerstvého kopru, špenát, trochu soli a mixuju, co nejvíc to jde. Mezitím si dám do mrazáku nerezovou misku. Když mám rozmixováno, vytáhnu z mrazáku misku, na kterou položím jemné síto s gázou a olej přes něj přecedím. Tím, že se olej v misce rychle zchladí, získám výraznější zelenou barvu.

Z filetů mořského vlka vytáhnu pomocí pinzety všechny kosti, osolím je a pokapu citronem. Na rozpáleném přepuštěném másle opeču filety nejdříve kůží dolů přibližně 1–2 minuty a potom je otočím a ihned odstavím.

Rybu servíruju s brambory, salátem, omáčkou, koprovým olejem a ozdobené řeřichou.

Dobrou chuť,
vaše Kristína

 

Kika_sdileni32

Pochlubte se, jak se vám povedl můj recept

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE

DO E-SHOPU

Rodinná kuchařka #UPGRADE

Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů, o které se v knize postarala moje babička a jejich inovací, čili mých verzí. Obsahuje tedy celkem 91 receptů a dorazí k vám v dárkovém balení (v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce). Jenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a nebo si ji zakoupit v cenově zvýhodněném setu se zástěrou nebo receptářem a s dopravou zdarma! A když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Moc vám děkuji za podporu!

Kristina_Nemckova_UPGRADE

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení