#Mořský vlk na grilu

GRILOVANÁ RYBA, zelenina a skvělá omáčka vám zabere minimum času na přípravu, ale výsledek stojí zato! A servis je nejlepší na jedné desce, ze které si každý nabere sám.

vlk_web10

Suroviny

Na přibližně 4 porce grilované ryby

  • 2 ks ryb - já použila mořského vlka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 3 plátky citronu
  • svazek čerstvého petržlenu
  • 2 snítky máty

Na grilovanou zeleninu

  • 4 celé mrkve
  • 1/2 květáku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petržlenová vnať a máta

Na omáčku

  • 20 ml řepkového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g šalotky
  • 10 g ančoviček
  • 30 ml bílého vína
  • 5 g soli
  • 160 g másla
  • 4 žloutky
  • kůra z jednoho citrónu
  • nasekané čerstvé bylinky (máta, petržlenová vnať)

Recept

Pod tekoucí studenou vodou pomocí nože zbavím ryby šupin a pak vysuším čistou kuchyňskou utěrkou. Ostrým nožem nařežu kůži z obou stran ryb a pořádně osolím, trochu opepřím a potřu olejem. Dovnitř vykuchané ryby dám tři poloviny plátků citrónu, naplním čerstvou petržlenovou vnatí a mátou. Ryby svážu kuchyňskou nití, aby mi během grilování náplň nevypadla. Griluji z každé strany cca 5 minut.

Květák si očistím od stonků a nakrájím ho na hrubší, přibližně cca 3 cm široké, plátky. Mrkev omyju, neoloupu a společně s květákovými pláty potřu ze všech stran olivovým olejem, osolím a opepřím. Dám grilovat na rozpálený gril. Průběžně zeleninu otáčím, aby se mi rovnoměrně opekla. Griluju cca 10-15 minut. Zelenina by měla být na skus.

Připravím si základ na omáčku. V hrnci rozehřeji olej, pak přidám nasekaný česnek a šalotku. Opékám spolu 3 minuty. Pak přidám nakrájené ančovičky a zaleju bílým vínem. Nechám vyvařit alkohol a základ omáčky přemístím do mixéru (blendru). Přidám nakrájené máslo, sůl, žloutky a mixuji na nejvyšší výkon cca 3 minuty. Nakonec přidám do hladké a našlehané máslové omáčky citrónovou kůru a nasekané bylinky.
 
Grilovaného mořského vlka podávám s grilovanou zeleninou a omáčkou, nejlépe na dřevěné desce tak, aby si každý mohl nabrat dle chuti.
Tady je pár tipů "plating-u":

Můj tip

Sklenka bílého vína k tomu a pohoda na zahrádce zaručena! 

Dobrou chuť,
vaše Kristína

 

Kika_sdileni32

Pochlubte se, jak se vám povedl můj recept

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE

DO E-SHOPU

Rodinná kuchařka #UPGRADE

Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů, o které se v knize postarala moje babička a jejich inovací, čili mých verzí. Obsahuje tedy celkem 91 receptů a dorazí k vám v dárkovém balení (v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce). Jenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a nebo si ji zakoupit v cenově zvýhodněném setu se zástěrou nebo receptářem a s dopravou zdarma! A když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Moc vám děkuji za podporu!

Kristina_Nemckova_UPGRADE

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení